• Johan24 Vimla 2.0

  @Alex_Vimla


  Jag måste få framföra att jag tycker det är rekord-uselt att ni på Vimla bara blundar, när ni får rättmätig kritik för att ni tar bort en funktion som era kunder haft, och anser är viktig!

  En av dem är jag.

  Är kunderna till för Vimla, eller är Vimla till för kunderna?

 • Johan24 Idéer

  Hej @Michael,

   

  Det är på gång, men det tar längre tid än vi trodde. 

   

  Återkommer så fort vi har något vi kan dela med oss av. 

 • Johan24 Buggar

  @mlo: Om du kan, vore det toppen om du kan skicka URL:en från in-app annonsen till mig. Min gissning att annonsen kommer via vårt affiliateprogram där någon affiliate har missuppfattat vårt erbjudande (medvetet eller omedvetet).

  Jag vill vara tydlig med att det inte är ett annonsformat ned budskap som vi själva har formulerat. 

 • Johan24 Abonnemang

  Kul att du är intresserad @Andyman

   

  Dessvärre har vi inte kunnat prioritera större datavolymer under och nu efter sommaren. Det kommer, men det kommer att dröja ytterligare någon/några månader. 

   

  Återkommer när vi har mer info.

 • Johan24 Idéer

  Hej @Michael Dessvärre kommer vi inte göra något åt det här under året åtminstone pga begränsningar i den tekniska konfiguration som är tillgängliga för oss i Telenors externa interface. 

 • Johan24 Abonnemang

  Hej @Michael


  Håller med. Det är inte alls bra att du känner att det måste hänvisas till andra bolags tjänster.


  Scenariot du beskriver med 7 GB per timme för streaming av Netflix är dock ett extremfall där man streamar Ultra HD/4K. Det finns ingen mobil som har behov att streama den kvaliteten, utan det rör sig i sådant fall om internetdelning till en dator och då kommer det alltid vara mycket mer lämpligt med fast bredband. Normalfallet med HD-kvalitet är  ungefär 3 GB per timme.


  Oavsett tycker jag att du har en bra poäng i (1) att vi inte har prioriterat det här och (2) att vi inte vill att man ska behöva komplettera med våra konkurrenters tjänster.


  Jag ska prioritera det här och hoppas kunna återkomma med en uppdatering snart.

 • Johan24 Allmänt

  Hej @Sodori!

   

  Telenor erbjuder gratis roaming inom EU/EES. Det inkluderar inte Vimla. Vi använder samma nät, men Vimla har ett lägre pris som bla medför att vi inte har marginal att inkludera roaming på  det sättet just nu. 

 • Johan24 Utomlands

  Hej @Michael

   

  Håller med dig om att det är ett riktigt bra upplägg. Det kommer dock inte inkludera Vimla utan det är en premiumtjänst som man får på köpet / betalar för när man väljer Telenor.

   

  Vimla har lägre priser och då gör vi bedömningen just nu att vi inte har marginal att göra samma sak. Åtminstone inte just nu.

 • Johan24 Idéer

  @Lidback Vi jobbar agilt och försöker undvika att låsa saker till fasta releasedatum. Det kommer dock bli efter sommaren. Ha en fin helg!

 • Johan24 Idéer

  @Lidback Vi håller på att designa om Mitt Vimla från grunden nu under sommaren, därav den uppdaterade statusen.

 • Johan24 Idéer

  !!! Lithium import message: message2.body is empty, probably an attachment-only post. Subject: "Svar: Visa ringda samtal, inte "Obegränsat antal kvar" - Status ändrad till: Arbetas med"

 • Johan24 Idéer

  Hej @Michael Vi har inga planer att i närtid förändra våra paket för utlandssurf. Jag har läst alla kommentarer och både förstår och känner igen mig i behovet. Däremot är det inget vi har haft möjlighet att prioritera in i närtid.

 • Johan24 Idéer

  Intressanta och bra kommentarer allihop! Det som driver de stora kostnaderna för operatörer är nätinvesteringar för att ge ökad kapacitet för data. Kapacitetsbrist för samtal finns i princip inte.

   

  Med det sagt finns det, som @Michael säger, minutkostnader när samtal går från ett mobilnät till ett annat så det måste ju givetvis tas hänsyn till.

   

  En fråga om "slösurf" som jag inte förstår riktigt. Hur snabbt är det? Som när ens data tagit slut hos Vimla? Är tanken att man ska kunna använda iMessage, men inte mycket mer?

 • Johan24 Allmänt

  Hej @mlo

   

   

  Vi ser att de allra flesta medlemmarna väljer våra lägsta datamängder (1 GB och 3 GB) och snittanvändandet för alla medlemmar ligger på omkring 2 GB per månad just nu. Vi vill dessutom hålla komplexiteten så låg som möjligt och vi har redan fler alternativ att modifiera sina abonnemang än de flesta har. 

   

  Vi har möjligheten att spara oanvänd surf som så klart inte hjälper om du är en av de få som använder väldigt mycket surf. Dock ger det medlemmar möjligheten att få få använda all den surf man faktiskt har betalat för.

   

  Just nu har vi prioriterat att lägga vår energi på andra förändringar, tex fler betalsätt med Klarna, utveckling av ett snabbare och öppnare API, spara trafik osv. Vår prioritering kan absolut komma att ändras framöver, men det här är inget vi aktivt jobbar med just nu.