• Johan Arne Ingelsson Nykvist Buggar

  @Vimla_Felix sa i [Godkänna kakor om och om igen](/post/32688):

  > ,


  Vad menar du Vimla_Felix? Är det samma person som fixar problemet med nya plattformen och strulet med fakturor som fixar webbsidan? Om så är fallet bör ni omedelbart fixa en webbutvecklare.

  Om det nu är så illa att det är samma person så förstår att det går åt skogen för Vimla. Himla tur man lämnade Vimla för några månader sedan.


  // Johan

 • Johan Arne Ingelsson Nykvist Vimla 2.0

  Kan berätta om lite erfarenheter vid byte till Telia. Jag var tidigare kund hos Vimla och har varit lite pådrivande i denna tråd.

  Kan säga att MMI koderna för vidarekopplingar inte funkar på Telia heller på deras nu säljande abonnemang. Inte bra tycker jag.

  Däremot fungerar menysystemet i telefonen för vidarekopplingar under förutsättning att du har en modern ganska så nyinköpt telefon.

  Jag har för tillfället en Oneplus 7 med Android 9 där fungerar det via menysystemet.

  Jag hade tidigare en Oneplus 3 med Android 9 där det inte fungerade via menysystemet. Med samma abonnemang som med Oneplus 7


  Det pratades i denna tråd från representanter från Vimla att det var något standardbyte som pågick för att hantera det här. Så det kanske finns hopp att det kan börja att funka via menysystemet i framtiden.


  // Johan Nykvist

 • Johan Arne Ingelsson Nykvist Betalning/Faktura

  Problemet är ju att Vimla värkar prioritera annat. Cirkusen med Vimla 2.0 värkar inte ta slut för dem.

  För min del har jag lämnat Vimla. Jag tänker inte vara kund hos ett bolag som beter sig på detta vis som cirkusen med Vimla 2.0 är.

  Det primära för mig är att ha en fungerande tjänst. Då spelar det ingen roll om det är billigt.


  // Johan Nykvist

 • Johan Arne Ingelsson Nykvist Vimla 2.0

  Jag tycker att ni hanterat det här väldigt dåligt i 2.0. Varför inte göra standardbytet i MMI helt sömnlöst så vi kunder inte märker av det. Nu kommer det fram från kunder som blir arga för att saker och ting inte funkar som man förväntar sig.


  Men nu får det vara nog för min del i alla fall. Jag ligger kvar på 1.0 fortfarande.

  Men jag är inte nöjd hur ni har hanterat utvecklingen av 2.0. Så därför lämnar jag Vimla på måndag.

  Det får kosta 119 kronor extra. Och då får jag VoLTE & VoWifi och en vidarekopplingsfunktion som är värd namnet. Jag tänker inte vänta tills ni fått ordning på 2.0 så det funkar på ett bra sätt.


  // Johan  @Emil_Vimla sa:


  @Johan-Arne-Ingelsson-Nykvist

  Jag vet att det är lite omständigt att behöva ha tillgång till appen eller kontakta supporten för att få till en vidarekoppling. Detta är något vi håller på att arbeta med!

  MMI koder är ett protokoll som håller på att avvecklas och nya telefoner kommer att sakna stöd för detta i takt med att 3G-tal håller på att avvecklas och VoLTE faller på plats .Istället för MMI kommer vi börja stödja den nya standarden som kommer med iOS och Android för att göra förändringar i tjänsten, så som att lägga till vidarebefordring direkt i telefonen.

  Mvh Emil

 • Johan Arne Ingelsson Nykvist Vimla 2.0

  @Ida_Vimla


  Ida kan du berätta för varför ska man göra något som är sämre.

  EX vidarekoppling.

  På Vimla 1.0 funkar MMI för att sköta vidarekopplingar och omkopplingarna ändras omedelbart. Och i och med att MMI koderna funkar på vimla 1.0 så funkar telefonens menysystem och fristående appar för att sköta det här. På Vimla 1.0 kan man till och med skriva över en annan vidarekoppling med en ny utan att först ta bort den gamla. Har testat det själv.


  Enligt rapporter på forumet här så funkar inget ovanstående med Vimla 2.0. Man är hänvisad till appen för att sköta det här. Men vad händer Ida_Vimla när surfen är slut. Eller att supporten är stängd. Eller har ni öppnat appen så den funkar ända fast surfen är slut.

  Vill man ändra sin vidarekoppling på Vimla 2.0 så tar det tid tydligen av någon konstig anledning.


  Det en behöver inte utesluta det andra. Kan inte båda metoderna funka MMI och appen samtidigt. I alla mobiler finns det ett menysystem för att sköta det här. Men med Vimla 2.0 funkar inte det här pga att MMI inte fungerar.


  Nej Vimla gör om gör riktigt.


  // Johan


 • Johan Arne Ingelsson Nykvist Teknisk Support

  @MattiasJ

  Vidarekopplar bara samtal ej SMS. Tagit från Telias sida. Men funkar för Vimla 1.0 också. Har testat det nyligen. Dåligt att jag ej hittade informationen på Vimlas sida.


  När telefonen är avstängd eller inte har täckning

  Tryck **62* [riktnummer + telefonnummer] #.

  Urkoppling:
  Tryck ##62#.
  Tryck på symbolen för lur.

  Kontroll:
  Tryck *#62#.
  Tryck på symbolen för lur.


  Vidarekoppling direkt

  Tryck **21* [riktnummer + telefonnummer] #.
  Tryck på symbolen för lur.

  Urkoppling:
  Tryck ##21#.
  Tryck på symbolen för lur.

  Kontroll:
  Tryck *#21#.
  Tryck på symbolen för lur.
  Eller så använder du telefonens menysystem.

  Detta gäller bara Vimla 1.0.

  Har du Vimla 2.0 är det via Vimla appen som gäller tydligen.  // Johan

 • Johan Arne Ingelsson Nykvist Vimla 2.0

  @Ida_Vimla

  Är det inte möjligt att aktivera en ny vidarekoppling om man redan har en? Nu får Vimla ta och skärpa till sig. Jag trodde beta testen av Vimla 2.0 var över. Jag kan bara informera er att ni behöver inte uppfinna hjulet igen. Funktionen finns på Vimla 1.0. Kopiera funktionen bara.

  Varför är era utvecklare så dåliga?

  Kan ni nämna en bra anledning till att vara kvar som kund hos er.


  // Johan

 • Johan Arne Ingelsson Nykvist Teknisk Support

  @Marcus-Book

  Ända gången det går snabbare att surfa med Volte är när du pratar i telefon samtidigt. Annars är det samma hastighet. Det beror på att vid samtal så kopplar telefonen ner till 2G eller 3G nätet vid samtal med Vimla.


  // Johan

 • Johan Arne Ingelsson Nykvist Vimla 2.0

  Tydligen ska det funka via Vimlas app eller via kundtjänst.

  Normalt borde det funka via *21* i telefon eller via menysystemet i telefon. Men menysystemet fungerar ej pga att MMI koder inte är påslaget för vidarekopplingar. Det finns ju en massa appar för att skötta det här på ett smidigt sätt. Men i och med att MMI koderna är avslagen funkar ej dessa appar.


  Fixas inte detta i Vimla 2.0 tappar de mig som kund. Jag ligger kvar på Vimla 1.0. Där funkar det.

  Detta är en av basfunktionerna som bara borde funka.


  //Johan

 • Johan Arne Ingelsson Nykvist Betalning/Faktura

  @borgus sa:

  Jadu borgus jag försökte hjälpa dig bara så du kunde få igång en liknade tjänst som tvillingkort.

  Du värkar vara en person som bara ser det negativa. Du nämnde tre saker direkt.

  Jag ser bara möjligheterna.


  Men du svarade ju inte på frågan vad du ska använda tvillingkortet till, om du gör det kan jag ge dig ett kostnadseffektiv lösning eftersom nu inte vimla kan hjälpa dig.


  // Johan