• Jacalz Teknisk Support

  @Johanna-Berggren

  Jag var uppkopplad på internetdelning i drygt tio minuter och sedan fem minuter efter att jag kopplade ifrån så fungerade 4G helt plötsligt..

 • Jacalz Teknisk Support

  Det verkar ju såklart som att 4G och internet har hoppat igång nu. DDT är ju typiskt att man ska funka strax efter att man skriver ett inlägg på forumet, men aja. Har haft problemet sedan niotiden imorse men som sagt så fungerar det nu.

  Angående Vimla 2.0 @Johan-Evander, så kan jag ju säga att jag också har det så det är mycket möjligt att det är en del av problemet.

 • Jacalz Teknisk Support

  Jag sitter just nu i skärgården i sydvästra sidan av Arkösund (Östergötlands län) och har problem med internetuppkopplingen.

  Igår under hela dagen (och alla andra gånger jag har varit här) så har jag haft 4G-täckning för det mesta och det har aldrig varit några direkta problem.

  Jag stängde av telefonen (iPhone 7 med iOS 12.3.1) när jag lade mig igår och när jag startade den imorse så kunde den bara hitta 3G-nätet. Fine tänkte jag, men det dröjde inte länge innan det blev tydligt att internetuppkopplingen var totalt bortblåst. Spelar ingen roll att det är full teckning för det är noll internet, inte långsamt utan snarare totalt icke-existerande.

  Har startat om telefonen två gånger och första gången så hade den svårt att över huvud taget hitta några nätverk. Andra gången kopplade den till 3G och internet är bortblåst som innan. Enligt telenors driftstörningskarta ska det inte vara några störningar här vad jag förstår. De andra här med Tele2 eller Hallon verkar inte ha några problem över huvud taget. Det verkar som att jag kan ringa och SMSa utan problem dock så det är skumt..

  Vad kan jag göra för att lösa detta då det är väldigt störande?


 • Jacalz Vimla 2.0

  Halloj! Ni lovade att ni skulle fylla på med lite extra surf när man fick de nya sim-kortet. Jag är ganska säker på att jag inte har fått någon extra surf. Inte för att jag behöver mer än mina 56gb som jag redan har på kontot, men jag tänkte att ni skulle veta detta. Finns ju faktiskt folk som blir sura när de inte får vad de lovas 😉

 • Jacalz Teknisk Support

  Hade detta problemet i går morse men allt fungerar som det ska nu 👍

  Det fungerade inte på webben häller så det verkade som att ni hade interna fel...

 • Jacalz Vimla 2.0

  Haha, det är den Apple som jag känner och älskar 😂 Allt måste gå igenom byråkratin 👌

 • Jacalz Vimla 2.0

  Tack så mycket @Alex_Vimla

  Varför är det på detta viset ned de nya korten och inte på de gamla? Känns som att rätt många kommer få problem med detta och det känns ärligt talat lite gammalmodigt, som på tiden man hade Nokia 😅

 • Jacalz Vimla 2.0

  Hej Vimla!


  Bytte nyligen till mitt nya sim-kort och insåg ganska snabbt att internetdelningen inte fungerar längre på min Iphone 5s som kör senaste versionen av IOS (12.1). Det är bara en liten ikon som snurrar på internetdelningen och det hjälper inte att starta om telefonen. Är det ett välkänt prolem med nya sim-korten eller är det avstängt med mening nu i början?