• Henrik Karlsson Idéer

  @Therese_Vimla

  Hej!

  Jag visste inte att man kunde lägga upp favoriter/kontakter hos er men visst, om det finns och man skulle kunna göra undantag för dem så är det ju en bonus. (Exv. blockera +22* men gör undantag för +22123456789)

  Det jag skrev annars var att vore bra om man förutom att kunna blockera kompletta nummer också kunde blockera nummer som innehåller ett visst landsnummer. (Exv. Blockera 0812345678 och alla från +22*)

  När jag ändå önskade så skrev jag också att om man kunde blockera landsnummer så vore det ju faktiskt ännu smidigare att kunna välja vilka länder man tillåter istället för vilka man spärrar. (Exv. Tillåt samtal från Sverige, Norge och Danmark men spärra samtal från övriga länder.)

  I så fall skulle det ju kunna vara bra om man kan göra undantag för favoriter/kontakter som du skrev. (Exv. Spärra alla USA-samtal men tillåt +1123456789).

  // Henrik

  ps. Har nu tills vidare löst detta direkt i telefonen via en makro-app (och då också med möjlighet till undantag från kontaktboken), men som jag skrev innan så finns det fördelar att generellt kunna spärra landsnummer direkt hos Vimla.

 • Henrik Karlsson Idéer

  Hej Vimla!

  Chattade just med er support och fick rådet att göra ett inlägg här.
  Jag tror att de flesta känner igen sig i att då och då få oönskade telefonsamtal från utlandet. Nu senast var det +22 och +44. Eftersom uppringarna aldrig använder samma telefonnummer två gånger så fungerar inte telefonens enkla nummerblockering. Jag efterfrågade en möjlighet att via hemsidan eller appen kunna använda filter för blockera alla samtal som börjar med en viss landskod eller dylikt.

  Via er chat fick jag informationen att ingen operatör har denna funktionalitet men att ni arbetar på en ny app som vad jag förstod kommer innehålla en möjlighet att blockera enstaka telefonnummer. Om det stämmer så vore det suveränt om ni då även tillät användningen av filter/wildcards så att man även kan blockera telefonnummer som inleds med vissa tecken exempelvis ”+22*” och ”+44*”.

  När det gäller just blockering av nummer från ett visst land vore det förstås ändå bättre att kunna göra det omvända d.v.s. kunna välja vilka landskoder som är ok och att övriga sedan spärras automatiskt, men det kanske är att önska för mycket :-)

  // Henrik

  Ps. Jag tycker att det finns klara fördelar att ha denna typ av spärr direkt hos Vimla, men är det någon av er andra som har bra erfarenhet av någon extern android-app där man kan göra ovanstående och inte behöver byta ut stock-telefonappen, så får ni gärna tipsa!