• Gustav_vimla Allmänt

  Hej @Generatium !

  Jag hade inte sett denna förrän nu, men det här var ju fantastiskt roligt :)

  Min gissning är att den skärmdumpen är från en enkät vi haft uppe där vi samlat personer som ville sitta med oss (på vårt kontor i Stockholm) för att testa lite idéer. En av idéerna vi testade var för övrigt Vimla Filter - som nu är live med 2.0-simkorten!

  Som född och uppvuxen i en Stockholmsförort har jag såklart svårt att se problemet (en är väl antingen Stockholmare eller icke-Stockholmare?), men försöker jag vara någorlunda klok och förnuftig så är jag helt med på att det är en klumpig formulering.

  Till nästa gång ska vi nog hitta ett smartare sätt att formulera den frågan.


 • Gustav_vimla Abonnemang

  Hej allihop! @JSJS @Göran-Lundell @NL @Gneken @Gustavsson1967 @evolema


  Jag förstår definitivt besvikelsen - oändlighet är svårt att konkurrera med, även om jag personligen tycker att möjligheten att använda månadsdatan i 12 månader fortfarande är en av de absolut mest schyssta villkoren på marknaden. Vi valde detta framför andra begränsningar så som att potten skulle försvinna man nedgraderar abonnemanget och liknande.

  Först och främst vill jag förtydliga två saker.

  1. De 12 månaderna räknas löpande, vilket innebär att man inte använder i april 2018 kommer finnas kvar t.o.m. april 2019. Det man inte använder i maj 2018 kommer finnas kvar t.o.m. maj 2019. Det kommer alltså aldrig rensas helt, och kommer med andra ord gå fint att spara ihop data till den årliga semestern eller liknande.
  2. Äldst data försvinner först! Om man har 100 GB (dvs max) så kommer all ny data man sparar att "knuffa ut" gammal data, så att potten hålls fräsch. Och när den vanliga månadspotten är slut och man börjar förbruka sparad data så kommer den äldsta datan förbrukas först.

  Gällande anledningen till att vi gör förändringen överhuvudtaget så är det som min kollega Petter nämnt ett krav vi har på oss från vår ekonomiavdelning. Att i bokföring och finansiella sammanhang få in oändlighet är tufft. Vi har hittills sluppit undan lite men nu behöver vi sätta en fast gräns och då landade vi i 12 månader, som vi tror har minst påverkan på våra användare. Det vi ser i statistiken är att data som är äldre än 12 månader ytterst ytterst sällan blir förbrukad överhuvudtaget, men det ser såklart fint ut när man ser sin pott i appen.

  Oavsett vilket - jag har full förståelse för besvikelse (det är ingen på vårt kontor som jublat över begränsningen heller), men jag hoppas ni kan se rationellt på förändringen. Inlägg om att vi sätter kniven i ryggen på våra medlemmar kan jag tycka är lite överdrivna, och jag hade hoppats att vi på Vimla hittills har bevisat att det inte är så vi jobbar.

 • Gustav_vimla Abonnemang

  Hej Björn och Asawi! Vi kan tyvärr inte ändra hur man flyttas, men så fort flytten är klar (senast söndag) så kommer ni kunna gå in i appen och uppgradera till rätt datanivå och därefter nedgradera samtalsnivån om ni vill.

 • Gustav_vimla Allmänt

  @Sven Japp, där har vi ingen bra ursäkt. Långa dagar och väldigt mycket att hinna med hela tiden gör det svårt, men vi försöker bättra oss!

  Och yes @Asawi - vi har flyttat över till det vi gissar man vill ha men självklart helt fritt att byta till rätt nivå för dig så fort hela flytten är klar i systemen :)

 • Gustav_vimla Allmänt

  @Sven sa:

  De nya priserna och surfmängderna är bra! Känns mycket prisvärt!
  Jag känner dock som andra en besvikelse över att surfpotten tidsbegränsas. Kanske inte så mycket av praktiska skäl som av trovärdighetsskäl. Vimla marknadsför sig gärna som en "no bullshit"-operatör och att man ska kunna lita på vad som sägs från Vimla. Nu går Vimla emot vad man tydligt sagt tidigare att potten ska gälla för evigt. Frågan som infinner sig omedelbart blir tyvärr: Vilket löfte kommer Vimla att bryta nästa gång...?
  Sedan väntar jag otåligt på nyheter om vad som händer med extra-SIM och möjligheten att ha fler abonnemang på samma mail-adress? Gamla önskemål som Vimla lovat fixa i flera år...
  Men som sagt, de nya priserna är bra!

  Kul att du gillar de nya priserna Sven! Vi tycker också det känns väldigt bra :)

  Självklart svårt att konkurrera med "evigheten". För evigt är ju en ofattbart lång tid. Hade vi istället gått från andra hållet (exempelvis ingen spara data, eller någon av våra konkurrenters olika varianter på begränsningar), så tror jag nog att 12 månaders giltighetstid hade sett väldigt bra ut.

  Men som sagt, det är en begränsning och negativ förändring - så är det. Vi går även emot vad vi tidigare sagt gällande EU-surf (nu kan man använda 10 GB istället för 7 GB), och vi ändrar oss.

  Övriga ändringar som du nämner är vi också väldigt otåliga över. Vi kämpar så gott vi kan med att hinna få ut dem, men det är mycket jobb.

 • Gustav_vimla Abonnemang

  Hej @Sven , @Jonas-Lundwall och @Torsten-Roland-Olsson @hucab76 !

  Förstår absolut er oro - vi är aldrig särskilt sugna på att genomföra negativa villkorsförändringar men tyvärr var vi tvungna att införa en begränsning på den sparade trafiken (en evig giltighetstid är tyvärr inte ett alternativ vi kan ha längre).

  Vi valde att sätta en gräns på 12 månader framför att göra som andra där exempelvis surfen tas bort helt om man nedgraderar (som kändes mycket fulare). Om man bara lägger data på hög varje månad så skulle jag rekommendera att spara pengar och byta ner till en lägre nivå istället. Jag vågar nog också gissa att för de allra flesta vars sparade surf inte hinner användas på 12 månader inte kommer ha behov för den efter 12 månader heller. Inom 12 månader finns gott om utrymme för varierad användning och semestrar i sommarstugan.


  Som sagt - vi är väldigt medvetna om att ingen skulle jubla över en negativ förändring som detta faktiskt är, men jag står fast vid att jag tycker 12 månader fortfarande är en extremt fördelaktig deal samt att den nog kommer ha en väldigt liten faktiskt inverkan för våra medlemmars användning.

  1. Observera dock att ingen data kommer försvinna i april 2018. Som tidigast kan data försvinna i april 2019.
  2. Man kommer förbruka den äldsta sparade datan först.
  3. När vi släpper den tekniska lösningen kommer det tydligt framgå hur lång giltighetstid varje månads sparade data har, så man kan ha koll.


  @hucab76 tråkigt att du känner så. Personligen tycker jag fortfarande att villkoren är ganska schyssta, trots denna begränsning. Gällande betalpartner så är det inget vi glömt bort - vi jobbar fortfarande på att släppa en ny betallösning med fler betalalternativ.

 • Gustav_vimla Idéer

  @Gustav-Jonsson , Yes som Michael nämnde så avslutas abonnemang automatiskt när numret flyttas ut ändå! Så den gamla operatören slipper man prata med oavsett :)

 • Gustav_vimla Idéer

  Hej @Gustav-Jonsson ! Kul idé, men jag är inte riktigt med på varför? Är det inte enklare att be din kompis gå in direkt via din tipslänk, istället för att be dem göra bytet via Minatjänster? :)


  /Gustav

 • Gustav_vimla Allmänt

  Jag tänkte vara föräldraledig, så vi behöver någon som kan styra och ställa lite grann under 2018!

  Det hade ju varit fantastiskt att kunna rekrytera en av våra medlemmar till den tjänsten, visst?

  Läs mer här och ansök: https://jobs.vimla.se/jobs/66409-digital-marketing...

 • Gustav_vimla Allmänt

  Hej på er!

  Ska försöka hålla mig kort idag, så jag har kokat ned det jag vill säga till bara TVÅ punkter! (Nästan).

  1 - Vill bara påminna er att rösta i nuvarande omgång av Vimla-valet! Cancerpodden eller Ångestpodden är nominerade – två väldigt bra poddar som förtjänar stöd. Röstar gör ni här: https://vimla.se/rosta

  2 - Ni har varit grymt bra på att tipsa oss om bra organisationer och nu har vi lagt upp ett formulär för nominering till nästa omgång! Så klicka in och skriv vilka ni tycker ska få vara med och dela på 30 000 kr nästa omgång. Det gör ni här: https://vimlabeta.typeform.com/to/csmEwK

  2,5 - Anledningen till varför vi frågar om ert telefonnummer i formuläret är så att vi kan verifiera att det bara är ni medlemmar som nominerar. Inget konstigare än så!

  Ha en fortsatt trevlig vecka!

 • Gustav_vimla Abonnemang

  Hej Lars Gunnar!


  Ja, de håller på som tokar där borta på Hallon - jag tror de har fått det allt svårare att växa när det finns nya lite trevligare aktörer på marknaden ;)

 • Gustav_vimla Allmänt

  Tack för vettiga tankar av er alla och bra sammanfattad översikt @Spotify !


  Kan tyvärr inte säga varken bu eller bä om huruvida vi planerar att ändra något i våra nivåer, men vi har ganska bra koll på våra konkurrenters rörelser på marknaden och hur vi ställer oss till dem.

  ...Men spontant skulle jag säga att ena operatören är relativt välmående och har en bra grej i rullning, medan den andra kanske sliter sig lite i håret och blir alltmer desperata i kampen att hålla tillväxtmål. Men det är bara min gissning :)

 • Gustav_vimla Allmänt

  Tjena gänget!

  Javisst, det är ett starkt erbjudande som Hallon släppt! Man kan nästan tro att vissa på marknaden behöver ta till alla knep de kan för att locka nya kunder... :) En kul spaning är att Tres dottervarumärke nu erbjuder en mer premium-nivå en sitt huvudvarumärke! Intressant strategi.


  Gällande om Vimla ska åka samma tåg eller inte så kan jag inte säga så mycket. Vi tänker lite tankar här borta, men de flesta av de tankarna har vi redan tänkt på ett tag. Får se om tanke blir till handling ännu snabbare nu efter att konkurrenter har rört sig, eller om vi tar det i den takt vi tänkt! Generellt vill vi helst inte trixa och stöka för mycket med våra abonnemangsnivåer, men vi behöver såklart våga utveckla vårt erbjudande också.


  ...Säg till om något känns glasklart i texten ovan, så ska jag försöka göra det lite mer otydligt! :)

  (jag kommer alltså behöva hålla våra tankar lite hemliga här tillsvidare. Hoppas ni förlåter mig!)

 • Gustav_vimla Allmänt

  Hej @jungfrun !


  Det är vi (jag, t.o.m!) som skickat den! Mailchimp är verktyget vi använder för att skicka ut mailutskick, och typeform är verktyget vi använder för att samla in svaren. Telefonnumret är valfritt att fylla i men behövs för att kunna lägga in den utlovade GB:en surf på abonnemanget. Detta separeras dock från resultaten (dvs inga enkätsvar kommer kopplas ihop med den svarande).

  En väldigt bra poäng dock. Vi brukar försöka lägga denna typ av verktyg direkt på vår sida (exempelvis på beta.vimla.se där typeform används). Ska se till att vi gör det tydligare nästa gång. Och bra av dig att vara vaksam - det är mycket bedrägeriförsök igång online i dessa dagar!


  /Gustav

 • Gustav_vimla Allmänt

  I höst händer det grejjer!

  Självklart kommer vi fortsätta ha omröstningar för att bestämma vilken organisation vi ska dela med oss till, men det kommer ske lite oftare! Här är de huvudsakliga förändringarna:


  • Omröstningarna kommer framöver endast vara öppna för medlemmar. Vi kommer med stor sannolikhet göra undantag från detta, men i regel kommer alltså endast de som har Vimla-abonnemang att få rösta. Detta gör vi efter feedback från er. Det är ju på ett sätt era pengar som delas ut - så självklart ska ni få bestämma
  • Istället för att köra 1-2 stora omröstningar per år så kommer vi nu ta ner summan pengar som delas ut varje gång men istället göra det mycket oftare. Vi tror att mindre omgångar ger större möjlighet för oss att tillgodose era önskemål på vilka organisationer som ska vara med, och lite större flexibilitet
  • Vi är lite sugna på att testa nya roliga sätt att genomföra Vimla-valet (vem vet - kanske kommer en av våra medlemmar få 30 000 kr att göra världen lite schysstare för?). Högre frekvens ger oss lite mer spelutrymme för detta :)


  Vi kommer snart att kicka igång med den första omröstningen. Håll utkik på Facebook, här i forumet och (snart) i appen och på Mitt Vimla för mer info!

  Det känns fantastiskt att vi vidareutvecklar det här konceptet, och dessutom kunna knyta det ännu närmare vår tjänst.Vad tycker ni?