• Gustav Lundström31 Vimla 2.0

  @Emil_Vimla

  OK tack för uppdateringen. It makes more sense när man får hela beskrivningen. Hade dock varit önskvärt att man behöll MMI funktionaliteten tills man kunde släppa den till förmån för något annat. Nu blir det ett väldigt tråkigt glapp som irriterar många som ni säkert har märkt.Lycka till med 2.0 /gustav

 • Gustav Lundström31 Vimla 2.0

  OJ det här var närmast chockerande att läsa.

  Så vad du säger är att det som Ericssons/Nokias/Huaweis/Motorolas ingenjörer har tagit 20 år att utveckla, testa och förfina skall Vimla nu göra en "kan själv" version av av i det s.k. molnet?

  /gustav


  @Sven sa i [Riktigt irriterad på Vimla 2\.0 som saknar vidarebefodring\.](/post/26353):

  >

  Det hela beror på att Vimla/Telenor/WG2 beslutat sig för att försöka uppfinna hjulet på nytt.

  Det finns mycket riktigt en etablerad standard för hur noder i ett mobilnät ska fungera. Det är en standard som funnits sedan 1990-talet och etablerats av tillverkare som Ericsson m.fl. Köper man ett mobilnät från Ericsson eller någon av deras konkurrenter får man alla dessa standardfunktioner som MMI m.m.

  Vimla/Telenor/WG2 har dock beslutat sig för att försöka uppfinna hjulet på nytt utan att köpa ett mobilnät av etablerade tillverkare. Istället försöker man realisera ett mobilnäts alla olika funktioner i mjukvara som sedan exekveras "i molnet" på samma sätt som t.ex. Facebook eller Youtube realiserar sina tjänster. Hittills är det ett ganska tafatt försök som saknar mycket av den funktionalitet vi kunder förutsätter ska finnas i ett mobilnät. Det har också brustit en hel del i driftssäkerhet m.m.

  Sedan försöker Vimla/Telenor/WG2 lura oss kunder med allehanda löften och påståenden om hur fantastiskt det nya nätet är när det egentligen inte ens fyller grundläggande krav på funktionalitet och driftssäkerhet och aldrig borde tagits i skarp drift med betalande kunder. Det hela är egentligen ett stort betatest-experiment där kunderna får utgöra betalande försökskaniner. Och marknadsföringen gränsar till bedrägeri. Ett ärligare sätt att prova det nya nätet hade varit att tydligt tala om att det är ett experiment och låta de som vill deltaga få göra det till ett reducerat pris.