• Gunnar Buggar

  https://vimla.se/om-mobilabonnemanget står det:

  “Hos Vimla behåller du de samtal, sms/mms och den data du får varje månad i all evighet.”

  Evighet har väl ändrats till 12 månader nu, så det är dags att uppdatera den sidan med.

 • Gunnar Idéer

  @Nils

  Er tidigare lösning verkar bra, jag gillar den, enkelt och trevligt. Jag har ingen eget belägg för att den inte skulle fungera nu. 

   

  Jag märkte det bara för att min mamma, som gick med innan 55+ fanns som bonuskategori, inte verkade få bonusen. Vi pratade om datamängder och att hon hade lyckats använda upp sin data under en bilresa med att strömma Downton Abbey från SVT. Men som sagt är den biten löst för henne. Det kanske bara var så att ni inte gick igenom medlemsregistret och hittade alla 55+ bland aktiva medlemmar när funktionen lades till, eller att något blev fel just för min mamma.

   

  Tack för en bra tjänst och hoppas allt går bra med att lösa eventuella problem.

   

  Nu är det dags att fira min födelsedag med andra aktiviteter... :smileyvery-happy:

 • Gunnar Idéer

   @Petter Tackar. Förmodligen måste jag väl ha gjort det. 

 • Gunnar Idéer

  Kan någon förklara varför den här tråden står som "Status: Arkiverad"? Jag trodde jag skrev det som en ny idé, konstigt ...

 • Gunnar Idéer

  Att vara under 18 år eller över 55 år är väl inget man skulle behöva kryssa i en ruta för när man beställer tjänsten, eller?

   

  Så vitt jag har förstått det så måste man ange personnummer och just ålder är bland det enklaste att räkna fram. Om personnummer inte är ett krav så kan det i alla fall tillämpas på alla medlemmar som har angivit personnummer.

   

  Bonusdatan för 55+ fanns inte när min Mamma anmälde sig och det var visserligen lätt fixat med att skicka ett email till Vimla och be om att få det påslaget (tack för det), men det skulle inte behövas alls. Alla som är över 55 (eller under 18) borde få bonusen påslagen automatiskt så länge deras ålder är inom respektive bonus-kategori.

   

  Det var väl en av grund-idéerna med Vimla, att om tjänsten blir bättre så blir den det för såväl gamla som nya medlemmar.

   


   

  Kryssrutan gör det väldigt lätt att se hur "under 18/student/55+" påverkar datamängden man får. Jag har inget bättre förslag på hur man kan presentera det under beställningen, men man borde få del av bonusen, oavsett om rutan är kryssad eller ej, om ens ålder är i endera bonusgruppen. 

 • Gunnar Abonnemang

  Testade just med min 4G-dongel (Huawei E398) från Bredbandsbolaget (Telenor) och det gick fin-fint efter att jag ändrat den till att ansluta via services.telenor.se.

 • Gunnar Allmänt

  Jag fick min Vimla! t-shirt idag ... Awesome!

   

  vimla.se/gunnar

 • Gunnar Idéer

  Om man är snäll mot Vimla! så kan man få enklare tips-länkar ... *hint*

  2015-01-13 19.56.23.jpg

 • Gunnar Arkivet

  Det bäste vore ju om det sparades i cookies eller liknande och är oberoende av att vara inloggad.

   

  Det skulle i och för sig kunna leda till förvirring om man har flera forumaktiva Vimla-medlemmar som delar dator. Men det är nog inte lika vanligt.

   

  Auto-inloggning kan vara en annan lösning. Men det är också struligt om man delar dator.

   

 • Gunnar Arkivet

  Ah, det förklarar saken.

   

  Och verkar stämma förutsatt att man är inloggad. Läser man forumposter utan att ha loggat in först är alla rubriker i fetstil och fortsätter de vara det trots att de är lästa. 

   

  Därav min förvirring, jag såg inget samband mellan lästa poster och poster utan fetstil. Jag hade läst igenom många poster innan jag postade och först då behövde jag logga in.