• Glixbit Teknisk Support

  Kan ringa till en annan Vimla 2.0-kund som sitter bredvid mig men får inte fram något om någon ringer mig.


  På landet i Hörby kommun, Skåne

 • Glixbit Teknisk Support

  Det ironiska är ju att det inte är förrän jag blev överflyttad till Vimla 2.0 som jag har känt att jag vill ha leveransrapporter, det är inte förrän nu jag känner att jag inte kan lita på att SMS och samtal går in och ut som de ska.

 • Glixbit Teknisk Support

  @Sven sa:

  Med Vimla 2.0 kan du troligen inte köra med "Automatic" APN Configuration. Utan du måste ställa in APN manuellt enl. uppgifterna på denna sida:
  https://support.vimla.se/articles/article/instaell...  Det var jag beredd på men jag lyckas inte få det att fungera hur jag än gör. Vet inte vad jag ska skriva i fälten jag nämnde förutom "APN Service"

 • Glixbit Teknisk Support

  Försöker att få routern ASUS RT-AC51U, 4G-modemet Huawei E398 samt ett SIM-kort från Vimla att samarbeta i hoppet om att förbättra Wi-Fi-nätverket i sommarstugan. Just nu testar jag med mitt Vimla 2.0-kort från telefonen utan framgång ("stugabonnemanget" är för tillfället kvar på Vimla 1.0 men jag har inte tillgång till kortet just nu.)

  Bland WAN-inställningarna ser det ut som följer, har provat att fylla i enligt det jag hittar men lyckas inte ansluta till internet. Alla tips välkomnas.

  APN Configuration Automatic / Manual Setting
  Location
  ISP
  APN Service(optional)
  Dial Number
  Username
  Password
  Authentication None PAP CHAP PAP / CHAP
  PIN code
  USB Adapter
  USB MTU
  Special Requirement from ISP
  Extend the TTL valueYes No
  Spoof LAN TTL valueYes No • Glixbit Vimla 2.0

  Ska du byta SIM så gör det till en annan operatörs, ska du stanna ho Vimla så råder jag dig att avvakta. Räcker att läsa lite på forumet för att avskräckas

 • Glixbit Vimla 2.0

  Sanslöst att man inte pausade alla inplanerade flyttar när kaoset bröt ut i helgen. Nu får jag ”Ingen täckning” i skärmen med jämna mellanrum.

 • Glixbit Teknisk Support

  @Karl-Olov-Nordin Glöm det

 • Glixbit Teknisk Support

  Sanslöst vilket kaos det ska vara med det här Vimla 2.0. Själv byter jag vid dygnsskiftet och vill desperat skjuta upp det. Hoppas innerligen att alla drabbade blir kompenserade.

 • Glixbit Abonnemang

  @Borjeg Hade vi varit medlemmar så hade vi på något sätt varit medskyldiga. Jag tycker att du sammanfattar det ganska bra, det är ungefär att det är trams jag vill få fram.

 • Glixbit Abonnemang

  @Petter sa i [Vi ändrar abonnemangsnivåerna idag \(20/6\)\!](/post/17962):


  @Glixbit Jag är förstår att det känns som en försämring men är glad att du nu har ett abonnemang som är ännu bättre än när du först blev medlem hos oss.

  >

  Dina tankar om en Vimla-kongress tycker jag är jätteroliga! Så som jag ser det har vi ju en åretrunt-kongress här på forumet, men vi kanske borde formalisera en process kring det på något sätt? Hur går dina tankar? Bollar gärna mer om det så kan vi styra upp något tillsammans!


  >


  Jag får mer för min månadsavgift när det väl är den aktuella månaden, men i praktiken var 60 samtal och 6000 meddelanden per månad detsamma spm obegränsat för mig. Dessutom fanns det ingen begränsning på hur länge jag skulle få spara min pott när jag gick över till Vimla så sett över en längre tid är det en sämre deal.

  Knappast en året runt-kongress, vi "medlemmar" har inte kunnat ta ställning till dessa förändringar på förhand och verkar inte kunna stoppa dem heller. Vi kan antingen fortsätta att betala för tjänsten under de nya förhållandena, eller tacka för oss och söka oss någon annanstans, som helt vanliga kunder.

  Sen undrar jag om det inte var så att höjningen till 4GB var ett plåster på såret när en begränsning på hur länge vi får spara potten infördes? Rätta mig gärna om jag minns det helt tokigt. • Glixbit Abonnemang

  @osvanberg Jag vet att jag inte är medlem hos Vimla, men så länge de slår sig för bröstet och vill framstå som något unikt tänker jag efterfråga en unik situation.


  Lustigt att du inte nämner Coop som exempel. ;) Jag har kundkort på både Willys och ICA och man kan väl säga att jag är medlem i deras kundklubbar. De framställer sig inte heller som unika livsmedelsbutiker där vi inte är kunder, på sin höjd kallar de oss både kunder och medlemmar

 • Glixbit Abonnemang

  @osvanberg Jag kan bli medlem hos en telefonioperatör lika mycket som jag kan bli dess make.


  Varför hånar du viljan att byta operatör när du själv har lanserat det som den lätta lösningen?

 • Glixbit Abonnemang

  @osvanberg Jasså? Jag instämmer ju med dig vad det innebär att vara kund som jag ser det. Vimla väljer att lyfta fram att vi är INTE är kunder, utan ”medlemmar” hos dem och då får de väl stå till svars för det.


  Finns mycket värre problem i världen men jag tror inte att Vimla har haft att välja på att få fred på jorden eller att behålla 4 GB-nivån


 • Glixbit Abonnemang

  @osvanberg sa:

  Vimla måste ha de mest gnälliga kunder som jag någonsin har stött på. Ni vet att Vimla är ett vinstdrivande företag va? Ni vet att ni själv röstar med plånboken och själva väljer vilken operatör ni vill ha? Är ni inte nöjda? - gör det som ni hotar och skriker om, byt operatör! Det finns inga bindningstider eller något annat som låser er kvar hos Vimla om ni anser att ni inte får värde för det ni betalar för. Om ni anser er vara inlåsta pga de generösa tipsrabatter och sparad data som Vimla erbjuder så är det ett bevis på dumdristig girighet. Gilla läget. Bete er lite vuxet nån gång. Eller byt operatör.


  För det första är det fruktansvärt tröttsamt att det ska avfärdas som gnäll så fort betalande kunder inte jublar åt en försämring.


  För det andra är det mycket riktigt ett helt vanligt förfarande för kunder att som det kallas rösta med plånboken, och jag är inte rädd för att byta operatör om jag finner ett bättre erbjudande någon annanstans. Något jag inte verkar göra innan min ihopsamlade pott (som nyligen utökats med hela 24 GB börjar sina. Även den dagen kommer jag att ta mig rätten att ”gnälla” på Vimla


  MEN! Vimla gör en grej av att vi är medlemmar hos dem, inte kunder. Det är ett begrepp som förpliktigar. Väntar med spänning på en kallelse till ett årsmöte

 • Glixbit Abonnemang

  En avsevärd försämring för mig, ovanpå att ni redan har lagt en begränsning på hur länge jag får spara min pott. 60 Samtal / 6 000 meddelanden per månad har jag hela tiden betraktat som fria samtal, var aldrig på kartan att jag skulle ringa slut på min pott.


  Jag erkänner att 2GB + Fria samtal/mess är en bättre deal än när jag blev ”medlem” hos Vimla! (När är nästa Vimla-kongress? Vilket inflytande hade vi över dessa ändringar? Hur kan jag stoppa dem?) men när jag väl fick en fördubbling till 4 GB för samma pris känner man sig väldigt felbehandlad när det rycks bort.


  Minns jag det helt tokigt om jag minns det som att de nya abbonemangen var ett plåster på såren för begränsningen gällande sparande av pott?


  Nåväl, ett helt år kvar innan de 4 GB/månad är garanterat bort. Så ingen brådska att överge Vimla-skeppet.