• Glixbit Teknisk Support

  Kan ringa till en annan Vimla 2.0-kund som sitter bredvid mig men får inte fram något om någon ringer mig.


  På landet i Hörby kommun, Skåne

 • Glixbit Teknisk Support

  Det ironiska är ju att det inte är förrän jag blev överflyttad till Vimla 2.0 som jag har känt att jag vill ha leveransrapporter, det är inte förrän nu jag känner att jag inte kan lita på att SMS och samtal går in och ut som de ska.

 • Glixbit Teknisk Support

  @Sven sa:

  Med Vimla 2.0 kan du troligen inte köra med "Automatic" APN Configuration. Utan du måste ställa in APN manuellt enl. uppgifterna på denna sida:
  https://support.vimla.se/articles/article/instaell...  Det var jag beredd på men jag lyckas inte få det att fungera hur jag än gör. Vet inte vad jag ska skriva i fälten jag nämnde förutom "APN Service"

 • Glixbit Teknisk Support

  Försöker att få routern ASUS RT-AC51U, 4G-modemet Huawei E398 samt ett SIM-kort från Vimla att samarbeta i hoppet om att förbättra Wi-Fi-nätverket i sommarstugan. Just nu testar jag med mitt Vimla 2.0-kort från telefonen utan framgång ("stugabonnemanget" är för tillfället kvar på Vimla 1.0 men jag har inte tillgång till kortet just nu.)

  Bland WAN-inställningarna ser det ut som följer, har provat att fylla i enligt det jag hittar men lyckas inte ansluta till internet. Alla tips välkomnas.

  APN Configuration Automatic / Manual Setting
  Location
  ISP
  APN Service(optional)
  Dial Number
  Username
  Password
  Authentication None PAP CHAP PAP / CHAP
  PIN code
  USB Adapter
  USB MTU
  Special Requirement from ISP
  Extend the TTL valueYes No
  Spoof LAN TTL valueYes No • Glixbit Vimla 2.0

  Ska du byta SIM så gör det till en annan operatörs, ska du stanna ho Vimla så råder jag dig att avvakta. Räcker att läsa lite på forumet för att avskräckas

 • Glixbit Vimla 2.0

  Sanslöst att man inte pausade alla inplanerade flyttar när kaoset bröt ut i helgen. Nu får jag ”Ingen täckning” i skärmen med jämna mellanrum.

 • Glixbit Teknisk Support

  @Karl-Olov-Nordin Glöm det