• Glixbit Teknisk Support

  Det ironiska är ju att det inte är förrän jag blev överflyttad till Vimla 2.0 som jag har känt att jag vill ha leveransrapporter, det är inte förrän nu jag känner att jag inte kan lita på att SMS och samtal går in och ut som de ska.

 • Glixbit Teknisk Support

  @Sven sa:

  Med Vimla 2.0 kan du troligen inte köra med "Automatic" APN Configuration. Utan du måste ställa in APN manuellt enl. uppgifterna på denna sida:
  https://support.vimla.se/articles/article/instaell...  Det var jag beredd på men jag lyckas inte få det att fungera hur jag än gör. Vet inte vad jag ska skriva i fälten jag nämnde förutom "APN Service"

 • Glixbit Vimla 2.0

  @Vi sa:

  Att Vimla satar på ny teknik och en ny plattform är toppen. Härligt med en operatör som inte sitter fast i samma gamla idéer som alla andra.


  Jag säger som denna kloka dam, få det som har varit gammalt att fungera först.

 • Glixbit Teknisk Support

  Försöker att få routern ASUS RT-AC51U, 4G-modemet Huawei E398 samt ett SIM-kort från Vimla att samarbeta i hoppet om att förbättra Wi-Fi-nätverket i sommarstugan. Just nu testar jag med mitt Vimla 2.0-kort från telefonen utan framgång ("stugabonnemanget" är för tillfället kvar på Vimla 1.0 men jag har inte tillgång till kortet just nu.)

  Bland WAN-inställningarna ser det ut som följer, har provat att fylla i enligt det jag hittar men lyckas inte ansluta till internet. Alla tips välkomnas.

  APN Configuration Automatic / Manual Setting
  Location
  ISP
  APN Service(optional)
  Dial Number
  Username
  Password
  Authentication None PAP CHAP PAP / CHAP
  PIN code
  USB Adapter
  USB MTU
  Special Requirement from ISP
  Extend the TTL valueYes No
  Spoof LAN TTL valueYes No • Glixbit Vimla 2.0

  @Hawaii sa:

  Sms som kommer ett dygn efter (?!!!),


  Bara 1 dygn efter? Somliga har det bra. 😓

 • Glixbit Vimla 2.0

  Ska du byta SIM så gör det till en annan operatörs, ska du stanna ho Vimla så råder jag dig att avvakta. Räcker att läsa lite på forumet för att avskräckas

 • Glixbit Vimla 2.0

  Sanslöst att man inte pausade alla inplanerade flyttar när kaoset bröt ut i helgen. Nu får jag ”Ingen täckning” i skärmen med jämna mellanrum.

 • Glixbit Vimla 2.0

  Så här i tider när jag byter SIM-kort påminns jag om att ert råd är att spara alla storlekar av SIM-kortet ifall man behöver en annan storlek i framtiden. Så var fallet även när jag fick mitt första SIM-kort från Vimla.


  Det går väl an så länge det är till en mindre storlek man byter men att trycka tillbaka till exempel ett nano-SIM i mini-SIM-kortet det kom ifrån är ett klassiskt sätt att få SIM-kortet att fasta i enheter. Jag kan inte tänka mig att ni ersätter skador som orsakats av ert råd, hur kan det ha fått stå kvar på korten så länge

 • Glixbit Teknisk Support

  @Karl-Olov-Nordin Glöm det

 • Glixbit Teknisk Support

  Sanslöst vilket kaos det ska vara med det här Vimla 2.0. Själv byter jag vid dygnsskiftet och vill desperat skjuta upp det. Hoppas innerligen att alla drabbade blir kompenserade.