• Fredde Allmänt

  @I-Tankar


  Hej

  Se nedan länk

  https://support.vimla.se/articles/article/hur-far-...


 • Fredde Abonnemang

  Snyggt jobbat med högre datanivåer!

  Tänkte flytta över min mor från TRE till Er. Hur länge gäller specialpriset med 22GB data?

 • Fredde Allmänt

  Love Nepal

  https://lovenepal.se/

 • Fredde Abonnemang

  Är telefonen låst till någon tidigare operatör?

 • Fredde Teknisk Support

  Det var snabbt!
  Skall kolla med telenorbutiken annars så ber jag Vimla att skicka ett nytt kort.
  Kommer alla inställningar med när man sätter in kortet i den ny mobilen om man har klippt kortet?

 • Fredde Teknisk Support

  Köpte en ny mobil som kräver nanosimkort. Jag vill inte klippa själv utan jag undrar hur lång tid det tar för Vimla att skicka ut ett nytt kort?
  Alternativt kan man gå in i en telenorbutik och be dem klippa kortet?

 • Fredde Allmänt

  Kändes som jag skrev tidigare att det enbart var en tidsfråga innan tipslänkarna försvann från Swedroid. 

  Tyvärr kommer det bli väldigt mycket svårare för exempelvis nya medlemmar att tipsa och för oss lite "äldre" medlemmar att sälja in Vimla nu när signaturen försvann på både Vimla och Swedroid.

   

  Det jag gillade med att ha tipslänkar i sin signatur var att det var enkelt och smidigt att tipsa personer. 

  Att bli belönad på grund av flest kudos alt bästa svar, så gynnar ett fåtal medlemmar. Du måste först sätta dig in i Vimla för att kunna ge ett svar som ger kudos, sen måste du vara väldigt aktiv på forumet. Jag tror tröskeln blir hög för många medlemmar.

   

  Jag röstar också för att ta bort signaturen helt och hållet så slipper det bli några som helst diskussioner vad den får innehålla.

 • Fredde Allmänt

  Absolut visst kan en person med färre inlägg få fler kudos. Men om man skulle införa ett sådant system så bygger det mycket på att medlemmar är inne på forumet i stort sett dagligen vilket jag tror att majoriteten inte är. Det skulle vara svårt för dom som skriver kanske ett till två inlägg per månad att få en chans att vinna något.
  Därav tycker jag att det är ett enklare system med tipslänkar.

 • Fredde Allmänt

  Jag tycker som sagt fortfarande att de skall vara kvar. Om de försvinner från forumet så tycker jag att det är fel väg att gå.
  Ett litet antal medlemmar förstör för den stora massan som sköter sig.

  Jag är kluven till att införa bonussystem för de som hjälper flest personer. Det känns ganska omständigt och man måste vara väldigt aktiv för att få någon bonus. Det gynnar endast de mest aktiva medlemmarna. Om man har kvar tipslänkarna gynnar det även de mindre aktiva medlemmarna. Jag tycker att Vimla skall präglas av enkelhet. Om man känner för att man kan bidra i en tråd då gör man det och får visa sin tipslänk som "belöning".

  Om man väljer att ta bort signaturerna så håller jag med @mickemm att alla former av signaturer skall bort så att det blir lika för alla och då slipper man all form av diskussion om vad signaturen får innehålla.

 • Fredde Allmänt

  Jag håller med @mlo tycker också att forumet känns ganska trist. 

   

  Den enda forumet som jag vet om där tipslänkar är accepterade är på Swedroid. Personligen tycker jag att sista tiden så har det börjat att komma irrelavanta inlägg i ganska hög grad. Troligen för att exponera sin tipslänk.

  Kan ta ett exempel, det var någon som frågade om Vimla var en bra operatör och var intresserad av att byta och inom ett par minuter svarade fyra personer och skrev ungefär samma sak.

  Jag tror att risken finns att Swedroid kan ta bort tipslänkarna ur medlemmarnas signaturer om det blir för uppenbart och det blir ett problem och då finns det inga ställen att tipsa längre, vilket gör att systemet med tipsningar (om man inte kan tipsa kompisar/familj) inte känns relevant för många.

   

  Samtidigt tycker jag att den som är akiv och svarar på Vimlas forum, skall få en liten "belöning" i och med att tipslänken skall syns. 

  Även nya medlemmar som surfar in och inte är medvetna om Vimlas tipslänkssystem kan bli intresserade och byta till Vimla, så gjorde jag när jag blev medlem.

   

  Jag tycker med dessa argument att tipslänkarna skall återinföras på Vimla.

   

 • Fredde Allmänt

  Jag har varit medlem snart i ett år. Blev imponerad av tipsfunktionen och ville testa den. Sen var/är Vimla bra prissatt också. 

  Valde mellan Vimla, Tele2 och Hallon kom jag ihåg. Men Vimla var också snabbare på att svara på en abonnemangsfråga än Hallon, vilket också var till fördel för dom.

 • Fredde Arkivet

  Det verkar arbetas med denna bugg.

   

  Se denna tråd.

  https://forumet.vimla.se/t5/Buggar/Nedgradera-samtal/idi-p/9216

 • Fredde Arkivet

  Okej bara att hålla tummarna att det löser sig snart.

 • Fredde Arkivet

  @Petter Några updates angående My Wallet?

 • Fredde Buggar

  Skall nedgradera samtal och sms från fria till 60 samtal och 600 sms från och med nästa månad.

   

  Får detta meddelande

  Ändra samtalsplan

  Du har en pågående nedgradering och kan därför inte ändra din data just nu. Kontakta oss via chatten eller på hej@vimla.se så hjälper vi dig.

   

  Vill justera samtal inte data.

   

 • Fredde Arkivet

  Håller med ovanstående. Första månaden blir gratis, efter det halva priset i 3månader osv. Man har lite tid att utvärdera, om man inte är nöjd är det bara att byta operatör.

 • Fredde Allmänt

  Absolut så har man uppmärksammat Vimla, men man kanske inte har sett tipsfunktionen innan man har surfat in på forumet.

  Personligen tycker jag man borde rensa mer i trådarna om det förekommer irrelevanta inlägg. Har lite svårt att se syftet med moderatorer för forumet i så fall. • Fredde Allmänt

  Jag skriver/läser inte så mycket på Vimlas-forum, men jag tycker det vore synd om tipslänkarna försvann, speciellt för de som vill hjälpa till och skriver inlägg med kvalité. 

   

  Tycker i så fall man kan få sin tipslänk borttagen under en period om man enbart skriver inlägg som spammar. Man kan lägga till en funktion där man anmäler inlägg exempelvis.

   

  Gillar inte idén att många skall straffas pga fåtal missköter sig. Antar att det var därför man skaffade moderatorer för att hålla ordning i forumet.

   

 • Fredde Allmänt

  Samsung Galaxy Edge 128GB 6990kr Gäller endast vit
  http://www.cyberphoto.se/info.php?article=edges6v128

  Prisjakt: Nästkommande vettiga butik, 7990kr
  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3026784&ref=192

 • Fredde Arkivet

  Några nyheter angående My Wallet?