• Fornhagen Arkivet

  Något som är på upptågande och har fått en hel del mediautrymme senaste tiden är The Light Phone - en telefon stor som ett kreditkort som man bara kan ringa och ta emot samtal med. Den tar inte ens emot SMS. Det finns flera liknande projekt på gång också, men det är denna som fått mest uppmärksamhet.

   

  Poängen är att man, när man vill ha en lugn dag, ska kunna "go light" - lämna den vanliga mobilen hemma och vidarekoppla alla, eller bara vissa, samtal till sin "light phone" som man har i plånboken. Inget onödigt plingande, inget slösurfande, men ändå kan man nås av familjen (eller av alla) per telefon.

   

  Själv tycker jag att detta är en lysande produkt som jag tror att det kommer finnas en stor marknad för.

   

  Så till mitt förslag:

  Man borde kunna lansera ett tvillingkort till sitt abonnemang som man INTE kan surfa från, kanske inte ens skicka SMS med, utan bara ringa. Där man med en enkel knapptryckning kan välja vilken av sina telefoner ens inkommande samtal ska gå till. Telenor hade en liknande tjänst för ett antal år sedan när det fortfarande var vanligt att man hade fast monterad telefon i bilen, men idag är tvillingkorten ju mest ämnade för datatrafik för surfplattor och liknande. Alternativet idag är ju att ha ett extra abonnemang alternativt ett kontantkort dit man vidarekopplar sina samtal, men då har man ju inte samma utgående nummer.

   

  Givetvis förstår jag att en sådan produkt mest är intressant när/om dessa mobiler verkligen slagit igenom på marknaden. Men skulle det inte vara kul om Vimla låg lite i förkant när de börjar dyka upp på allvar och då har en färdig produkt som snabbt kan lanseras?

   

  http://thelightphone.com/

  https://www.kickstarter.com/projects/thelightphone/the-light-phone