• fldc Teknisk Support

  Gissningsvis aktiverar Google RCS, som de nyligen gjorde i ett par andra länder, lååångt innan Vimla får arslet ur vagnen. :)

  @Thursfield sa:

  Hej!


  Jag undar om det finns någon tidsram på när dessa fuktioner kommer aktiveras? Gillar er starkt och är otroligt nöjd, men jag saknar dessa funktioner och hoppas de kommer så snart så möjligt!

 • fldc Vimla 2.0

  @NiklasO Vi fattar, du gillar inte vimla, du gillar leveransrapporter något så sjukligt, du har bytt operatör, kan vi få slippa dina inlägg nu?

  Thanks. ;)

 • fldc Vimla 2.0

  @johan_vimla sa i [Vimla 2\.0 \- del av ett stort Telenor experiment](/post/22192):

  >

  “Jag får ingen leveransbekräftelse på SMS” >

  Det som refererats till som “leveransrapporter för sms” är en funktion som vi valt att sluta leverera. Detta på grund av att funktionen inte visar att ett sms levererats till mottagaren utan bara att det nått mottagarens mobilnät - med risk för att ge en falsk försäkran om att meddelanden lästs när mottagaren i själva verket inte sett dem . Vi ser det som en förlegad och opålitlig funktion och därför väljer vi att inte ha kvar den. >


  Ge mig RCS så är allt förlåtet. ;)

 • fldc Vimla 2.0

  Rent spontant tänker jag bara kul, intressant, kör på, jag har själv inte haft mycket till problem sedan tidigt, jag kan tycka att det på sim.vimla.se varit tydligt med att barnsjukdomar kan uppkomma. Du får det att låta som att det vore en gigantisk konspiration. Vad gäller MMS tycks det till stor del vara en oförmåga hos användare att korrekt föra in apn/mms-inställningar, det fungerar alldeles utmärkt, kommer säkerligen avhjälpas av att inställningarna hamnar i exempelvis Googles databas för operatörsinställningar. Puss. ;)

 • fldc Vimla 2.0

  Har just fått alla sms skickade till mig igår idag fördelat under någon timmes tid, känns väl sådär.

 • fldc Vimla 2.0

  @Lars-Alve-Hansson

  Slopade man ändå inte videosamtal för hur många år sedan som helst, idag får du använda en tredje part för detta.

 • fldc Allmänt

  Det är nog ingen risk, android messages meddelar när det finns tillgängligt, byter jag exempelvis mitt sekundära sim i telefonen till primärt som ligger på Halebop aktiveras RCS.

  @Burhan-Budak sa:

  Telenor har inte "officiellt" gjort en uttalande det senaste året om RCS. Min fråga är om den funkar utan att vi vet. Om ni har en Android telefon med Kitkat 4.4.4 och uppåt, använder Telenor eller Vimla och som har Android Messenger installerat, kan ni testa?

 • fldc Teknisk Support

  Det gör varken till eller från i mitt fall, två olika telefoner, det enda som löser problemet är att helt byta apn för mig. Den första angiven för Telenor på nedanstående länk.

  http://www.swedroid.se/wiki/index.php?title=APN-inställningar#Telenor

  @Asawi sa:

  Ni som har problem, har ni gjort som jag skrev tidigare och kollat att Proxy är blankt i den APN ni använder?

 • fldc Teknisk Support

  Jag har samma problem vilken telefon jag än använder, min lösning är att använda internet.telenor.se som apn istället för services.telenor.se som verkar blockera t.co och andra diverse sajter, så fort jag byter fungerar allt utmärkt.

  @Davide-Costa-Vieira sa:

  @Gareth Jag har det samma problemet och jag har en OnePlus. Är det viktig?