• Evangelist Utomlands

  Håller helt med dig @mlo. Det skulle ju vara verkligen tråkigt om en åtgärd (ta bort roamingavgifterna) skulle leda till en stor försämring för oss som spenderar en hel del tid utomlands. Att betala lite extra är helt OK men kanske inte 29:- per 100MB utan lite liknande vad det kostar att uppgradera abonnemanget i Sverige.

 • Evangelist Utomlands

  Håller helt med @Michael. Jag har full förståelse för att reglerna runt EU-roaming försöker hindra att man köper ett billigt abonnemang i t ex Rumänien och använder det på heltid i Sverige. Dock borde det finnas en viss förståelse från operatörerna om man själv hör av sig och berättar om hur man kommer att använda abonnemanget. Över året kommer vi ju att vara åtminstone minst hälften av tiden i Sverige.

  Problemet med att pausa och ha ett spanskt abonnemang i stället är att under paustiden kan man varken ha ett meddelande i röstbrevlådan eller vidarekoppling så de som ringer har ingen aning om hur dom alternativt kan höra av sig till mig :-(

 • Evangelist Utomlands

  Jag tror mig ha läst att operatörerna har rätt att kolla att man huvudsakligen utnyttjar sitt abonnemang i det land där man har tecknat abonnemanget. Stämmer det och i så fall hur påverkar det oss som bor c:a 6 månader i Spanien vintertid? Kommer jag att kunna använda mitt Vimla i Spanien framöver

 • Evangelist Abonnemang

  För att kunna ringa och surfa utomlands efter sjätte juni så måste man uppgradera abonnemanget om man har det minsta (2 GB, 60 min/600 SMS). Vad gäller för oss 55+:are som har 3GB 60/600? Måste vi ändra något för att kunna ringa och surfa utomlands?