• Erik Allmänt

  @mlo Röstbrevlådan ligger med bland de funktioner som är tänkta att komma med. Ett par kommentarer om hur lätt/snabbt funktionerna kan förväntas komma:

  1. Slå på och av telefonsvararen. - Lätt, det kan vi ordna fort
  2. Tajma av- och påslagning - Lite svårare och kan eventuellt behöva utveckling i våra underliggande system
  3. och 4. Detta tror jag blir möjligt om vi går över till Telenors kompletta röstbrevlåda som diskuteras i idéforumet.

 • Erik Allmänt

  Passar på att flika in en liten uppdatering om vad som jobbas på nu så ni vet hur läget ligger:

   

  1. Nytt supportflöde: Detta innebär en helt ny FAQ och bättre information överlag på siten. Detta mycket för att svara på frågor redan innan de kommer upp och minska svarstider i vår support.
  2. Stabilitet/optimering av svarstider på siten: Vi jobbar på att minska svarstider och förbättra stabiliteten överlag. En stor del i detta är att utveckla ett eget API som efter testkörning internt sedan kommer göras publikt för utvecklare att börja skapa Vimla-appar/funktioner med ett långt mycket bättre gränssnitt. Det kommer för vår del innebära långt mycket kortare utvecklingstid för nya funktioner på tex Mitt Vimla. Den proof of concept som är utvecklad sänker svarstider med runt 90%.
  3. Ny betalningsplattform: Detta kommer bland annat innebära möjligheten att utöver betalkort även betala via faktura och autogiro. 
  4. Uppdatera beställningsflödet: Det finns uppenbart delade menaingar om nuvarande estetik/funktion men det går oberoende tycke och smak att göra bättre. Vi ska se över hur det borde se ut och fungera och försöka göra det så smidigt som möjligt.
  5. Fler funktioner på Mitt Vimla: Lägga till fler inställningsmöjligheter för att öka möjligheterna för alla medlemmar att själva styra över sitt abonnemang i ännu större utsträckning. Här behöver vi också input från er om vilka funktioner ni skulle vilja se. Med det nya API:et kommer det dessutom bli långt mycket enklare att genomföra dessa förändringar.

  Detta är en lista på saker vi vet att vi vill göra och vet ungefär hur, men det finns många pågående diskussioner i idéforumet med saker som också är kanon. Det är därför viktigt att vi alla ser till att rösta upp och påtala vikten av vissa idéer för att prioritera rätt. Listan ovan är alltså inte skriven i sten utan är saker som vi från vårt perspektiv tycker är viktiga.

   

  Under tiden gör vi också ständigt buggfixar och småsaker vilket är många bäckar små men de tar i sin helhet mycket tid, något vi tyvärr inte har hur mycket av som helst.

   

  Grymt bra diskussion här, keep up the good work!

 • Erik Abonnemang

  @Michael: @Viktor håller på att kolla på det tillsammans med vår hostingpartner eftersom den här typen av frågor mer ligger på hans bord. Problemet hänger med största sannolikhet ihop med den applikation vi har som strular som vi ska ha gemensam workshop i nästa vecka för att en gång för alla komma tillrätta med.

 • Erik Buggar

  @Michael Dina nedtider matchade exakt med tiderna för omstarten av servern så det beror med 99.99% på det. Vi ska kika på hur det fungerar med cookies vid omstart och kan förhoppningsvis lösa det fort.

 • Erik Abonnemang

  @Michael Vi märkte det också precis och håller på att felsöka!

 • Erik Buggar

  !!! Lithium import message: message2.body is empty, probably an attachment-only post. Subject: "Svar: Inloggad eller inte inloggad på forumet - Status ändrad till: Arbetas med"

 • Erik Arkivet

  !!! Lithium import message: message2.body is empty, probably an attachment-only post. Subject: "Svar: Fel i betalningspecifikation via mail - Status ändrad till: Arbetas med"

 • Erik Buggar

  @Michael Jag tror du är något på spåren vad gäller att spara cookies vid omstart. Vi bråkar med en applikation som envisas med att hänga sig och det enda som hjälper är en omstart av servern den ligger på. Vi kollar med vår hostingpartner vad gäller dina timestamps och ser hur inställningarna ser ut på deras sida!

 • Erik Arkivet

  @Michael Det är noterat! Jag flyttar denna till arkivet så länge.

 • Erik Buggar

  @Michael Hur ser funktionaliteten ut efter en helgs användning efter uppdateringen?