• eliaskn Teknisk Support

  Nu hoppade mitt igång. @Lisa-Kampf du får kika så hoppas jag paniken lättar. 😊

 • eliaskn Teknisk Support

  Nej, problemet är inte löst @Viktor_Vimla
  Jag, likt flertalet andra ovan, har startat om flera gånger och det fungerar fortfarande inte.

 • eliaskn Teknisk Support

  Fungerar fortfarande inte här för mig trots att det ska vara åtgärdat (ja, jag har startat om, flera gånger faktistk)

 • eliaskn Allmänt

  @Ida_Vimla


  Tack för uppföljning!

  Ja, det är en mindre lyckad röst. Deprimerad, dålig kvalitet och ja, ger ett allmänt amatörmässigt intryck. Förstår dock att det inte är prio hos er kanske, men bra att det är fler än jag som reagerat :)

 • eliaskn Allmänt

  @MikaelE

  Självklart går det om man så vill, men det är ingen bra lösning om man inte vill läsa in ett eget.


  Efterfrågar en, likt övriga operatörer har, någorlunda proffsig svarande röst i röstbrevlådan. Inte svårare än så.

 • eliaskn Allmänt

  Hej.


  Vet inte om det bara är jag som stör mig oerhört på den röstinspelning som man möts av om man ringer någon med nya simkortet och kommer till dennes mobilsvar. Det meddelandet man möts av "Personen med anknytning..... är inte tillgänglig" låter som att det är inspelat i någon källare med en mikrofon för 29kr.


  En god vän sa att han trodde han kommit till något "släpigt fyllo" då han möttes av rösten. Lite överdrivet kanske och ev petitess hos en i övrigt klockren operatör, men snälla, byt ut, det låter väldigt väldigt amatörmässigt.


  Vänligen,

  /Elias

 • eliaskn Teknisk Support

  @Adnan

   

  Återigen tack för ett informativt inlägg och bra info!

   

  Jag ska ta mig tid och läsa lite på både bloggen och twitter som du länkat till för att se om det går att luska ut mer. Sen får jag nog bita mig i läppen och fråga specifikt hur planerna ser ut för just det område där jag i trådens början skrev att jag upplevde problem. Kommer spendera en avsevärt andel av sommaren i Norrland och titt som tätt vill man ju kunna använda mobilen som sagt ;)

   

  Stort tack återigen! :)

 • eliaskn Arkivet

  Tack för svar MikaelE. Jag hade, uppenbarligen, helt missat att det redan tagits upp som förslag. Tack för upplysningen :)

 • eliaskn Arkivet

  Hej!

   

  Jag och min sambo har båda klivit över till Vimla och kör med 3Gb per månad. Hon förbrukar mer än vad jag gör iom att jag har större tillgång till WLAN på jobbet osv.

   

  Vore smidigt ifall man inom en vald liten krets, exempelvis familjen, kunde överföra vald mängd av sin pott till någon annan inom familjen. Detta då hon inte helt sällan tuggat upp stor del av sin pott och jag lyx-åker med nästan allt kvar då månaden börjar dra mot sitt slut.

   

  Kanske bara är jag som hade tyckt det vore smidigt, eller ja, framförallt min sambo kanske :)

   

  Mvh

  /E

 • eliaskn Teknisk Support

  @Adnan

   

  Stort tack för ditt inlägg! Jag hade inte någon koll alls på att Telenor och Tele2 bygger ut näten tillsammans, men välkomnar det verkligen då jag likt nämnt knappt kunde ringa ens. Kändes som man fick sig en knuff tillbaka i tiden en sisådär 10-15år :)

   

  En ökning av antalet master i Västerbotten med 143% såg jag på sidan två i pdf-filen du länkade, det låter ju alldeles förträffligt. Det man får ha i åtanke är dock att om man ökar så mycket i procent, så är det nog inte direkt många master i nuläget så siffran 143% låter nog bättre än vad den är. Men det var kul att få lite positiv läsning om läget, nu är det bara att hålla tummarna att läget snart förbättras.

   

  Nu är vi dock tillbaka i hemma i Norrköping igen och täckningen är finemang och jag tycker om Vimla igen, till skillnad för en vecka sedan :)

   

  Återigen, stort tack för ditt inlägg!

 • eliaskn Teknisk Support

  Lucas: Det blir lite då och då kom att både jag och sambo kommer norrifrån och därmed har släkt och vänner här uppe. I sommar blir det nog ca 1,5-2 månader i norrland, sedan lite runt jul, påsk os . Så det blir ju en del frustration om man knappt kan använda telefonen här. Funderar lite på andra lösningar med mobilt bredband vid kusten och så, men då försvinner ju helt meningen att ha vimla eftersom det då blir dyrare än att enbart ha telia-abonnemang.

  MickeMM: Sant, telia verkar fortfarande ha avsevärt bättre täckning i stora delar av landet trots att övriga operatörer gör annat gällande. Trist känns det iaf, gillar Vimla riktigt mycket frånsett detta magplask.

  Igår var det klart men ingen sol, idag är det strålande sol och täckningen är oförändrad. Här diet man och biter sig i läppen då svärmor sitter bredvid och 4G-surfar så telefonen ryker... :(

 • eliaskn Teknisk Support

  Jag har nu sedan ca 07.00 imorse för första gången lyckats få täckning nog att ens ladda upp forumet för att göra ett inlägg. Mitt tålamod tryter...

  Stort tack för ett informativt inlägg Lucas, det gav ju lite klarhet iaf :)

  Telias täckningskarta håller vad den lovar, på svärmors mobil går det surfa, youtuba och streama SVT play hur bra som helst i 4G. Den kartan utlovar 4G vilket överensstämmer med verkligheten.

  Telenors är på intet sätt kopplad till någon verklig täckning. Jag vet att OnePlus har dåligt 4G-stöd här i Sverige på sina håll, men min sambo har en Nexus 5 som får lika usel täckning här ute som jag. Vi får gå runt med mobilerna som idioter för att jaga norra sekunders nättillgång innan man får "ingen anslutning" igen....bedrövligt.

  Vi har haft telia i närmare 15 år båda två eftersom det i norrland länge har varit enda nätet man kan kunnat lita på just täckningsmässigt. Bestämde oss för att testa vimla då vi tänkte att det på senaste 10-15åren borde ha hänt mycket med även andra operatörers täckningar. Tyvärr verkar detta gå varit naivt att tro.

 • eliaskn Teknisk Support

  Befinner mig just nu på sommarstället för första gången sedan jag bytt till vimla och är mycket mycket besviken. Det har tagit mig olika försök i närmare 2h att ens kunna ladda upp denna sida med mobilen. Hoppar mellan "Ingen anslutning" och väldigt låg edge. Att läsa nyheter eller än värre att streama något är bara att glömma.

  Samma sak för mig på min OnePlus One och sambons Nexus 5. Svärmor har Telia och har 4G-hastighet. Detta är löjligt!

  Var noga med att jämföra täckningskartor mellan telia, tele2 och Telenor innan vi ens övervägde att lämna telia. Allt såg bra ut på kartorna, men Telenor verkar inte ha varit ärliga då dem reella hastigheten/täckningen är i stort sett obefintlig.
  Här är en skärmdump, 2 "pinnar" täckning men kommer aldrig upp i mer än 5-6kb/s, på sin höjd. I regel ingen hastighet alls. https://www.dropbox.com/s/7jpavk6b7hxs351/Screenshot_2015-04-18-16-20-54.png?dl=0

  Upplever även problem hos mina föräldrar då jag hälsar på dem, de bor vid kusten 12km från Skellefteå. Hemma i Norrköping går allt fint, men det är ju trevligt om man kan nyttja en mobiltelefon som det är avsett - att ta med sig...

  Ska det vara såhär Vimla?