• egon79 Allmänt

    @Sha11e 4G går ännu inte att använda för samtal, men är nog på gång framöver, Telia och Tele2 har aktiverat vad som kallas VoLTE på vissa telefonmodeller, dvs samtal i 4G-nätet. Som det är nu när du ringer med Vimla (Telenor) kopplas du ner på 3G eller 2G. Hamnar du på 3G kan du surfa och greja under samtal. Finns inte 3G-täckning hamnar du på 2G och där är det inte möjligt att surfa samtidigt som du för ett samtal.

  • egon79 Utomlands

    @Asawi Nej, jag har Android. Dessutom tror jag iofs inte att sms:en "skickades" från min telefon, utan att det snarare är en debitering från Vimla av något slag. Har inte haft några sådana sms registrerade sedan jag kom tillbaka till Sverige.

  • egon79 Utomlands

    Kan bekräfta att SMS skickades även från min telefon i somras när jag bilade mellan ett antal länder i EU. Vid varje gränspassage (totalt 4 stycken) till ett nytt land där välkomst-sms:et från Vimla kom så hade 2 stycken sms skickats varje gång exakt samtidigt till nummer +46708000784. Inget i sms-historiken för mig heller så det verkar ha att göra med att man blir uppkopplad i ett nytt land. Dock är det ju lite surt att potten används till detta då jag kör med 60/600-abonnemanget.

    Någon på Vimla kanske kan bekräfta detta?