• christian Teknisk Support

  Tack, @Cecilia-Esterling, för informationen!

  Jag vet inte, men det blev visst helg här och då sover väl Sverige. Det verkar som att vi får vänta med att lyssna av meddelanden åtminstone till imorgon. Jag kan tycka att det i vart fall vore rimligt av Vimla att temporärt stänga av den där fristen på 48 timmar tills meddelanden raderas, åtminstone fram till dess att det bekräftas åter vara möjligt att lyssna av dem.

  /Christian

 • christian Teknisk Support

  @Alex_Vimla

  Jag är kanske lite dum, men lyckas inte räkna ut hur man skickar PM i den här forumtjänsten. Men jag skickade in mitt telefonnummer igår kväll till hej@vimla.se, som jag visserligen är övertygad om är alldeles full med skräp, men cirka fem minuter efter mitt senaste inlägg ovan.

  Sålänge vår kommunikation är av allmänt intresse fortsätter jag här, välkommen med återkoppling antingen här eller per email!

 • christian Teknisk Support

  Tack, Alex, för svaret!

  Jag konsulterar samtalsloggen i min telefon för att se att mitt senaste framgångsrika försök att lyssna av meddelande via "888" var för exakt en månad sedan, den 4 juni klockan 19:12 och den uppkopplingen varade i 45 sekunder.

  Sedan dess har jag gjort flera försök att komma fram på "888" som alla har "avbrutits", den 19 juni klockan 20:53 och 20:55, den 21 juni klockan 16:06, 16:15 och 16:18 samt idag den 4 juli klockan 10:43.

  Det har alltså passerat rätt många dagar då jag inte ens har försökt och under vilka jag följaktligen inte vet hur oherrans väl tjänsten möjligen har fungerat (sånär då som på den där talsyntesen från tidigt 1980-tal). Försöket idag föranleddes alltså av en avisering om nytt meddelande vid 10:40 och nu vet jag visserligen från vem och vad det gällde, men det ska ändå bli intressant att se om ni lyckas lösa det här problemet inom 48 timmar från den tidpunkten, så att jag kan hinna in och lyssna av innan det raderas!

  Jag heter Christian Andersson och återkommer via mail med ett telefonnummer

 • christian Teknisk Support

  Hej,

  Den nya röstrevlådan som föranleddes av uppgradering först från Telenor till Vimla-1.0 förra året och sedan till Vimla-2.0 i höstas är verkligen fenomenalt usel. Dels är det en talsyntes som är sämre än vad som fanns för över 30 år sedan på dåvarande Amiga-plattform; goda vänner som har kopplats dit i samband med sina försök att nå mig förstår eller i vart fall hör inte vad som sägs, och när jag ringer själv för att lyssna av meddelanden kan jag förstå dem. Dels kommer aviseringar om nya meddelanden via SMS från numret +46724444888, precis som tidigare, men det går inte längre för mig att nå lådan på det numret, genom att helt enkelt "besvara SMS-aviseringen", utan nu måste man, precis som också meddelas i aviseringen, ringa upp via pseudo-numret "888".

  Jag har trots allt bestämt mig för att inget av det ovanstående ändå är allvarligt nog för att jag ska besvära mig över det, fast jag är irriterad.

  Genom att nu även "888" sedan i vart fall midsommarveckan besvaras som "upptaget" är dock måttet rågat. Jag har aviseringar om vid det här laget sex nya meddelanden från angivna nummer som jag alltså inte har haft någon möjlighet att lyssna av, eftersom jag inte kopplas in via "888" och detta är mycket problematiskt. Den senaste aviseringen från idag talar dock om ett nytt meddelande, så jag vet inte om de tidigare fem bara har kastats bort.

  Hur kan jag nu på bästa sätt bidra till era möjligheter att utforska och framförallt lösa det här problemet? Jag gissar att ni kanske vill ha mitt nummer, som jag i så fall får skicka in med ett email? Vv ange adress!

 • christian Nummerflytt

  @Sven Tack för det svaret och referensen, som omedelbart avgör saken för min del. Den andra delen, om min egen telefons ansvar för nummerpresentationen, var en nyhet för mig och tog som vanligt i Android en stund att leta upp, men är nu ändrad från "Network standard" till "No". :)

 • christian Nummerflytt

  Har idag abbonemang hos Telenor med skyddat nummer (olistat och opresenterat).


  Kommer jag kunna flytta med det numret till Vimla fortsatt skyddat, dvs utan att det röjs i något avseende?