• Burhan Budak Vimla 2.0

  Tackar @Alex_Vimla

 • Burhan Budak Vimla 2.0

  Tack för svaret @Alex_Vimla men är konstigt att jag ändå betalar 90 kr för resten av December. Jag gjorde ett byte av operatör den 6/12 men jag får ändå inte fortsätta använda allt surf ända tills 1 januari.

 • Burhan Budak Vimla 2.0

  @Stefan-Lindholm, jag har också byt till Fello men jag planerade att använda Vimla sim-kortet som surfkort för min mobil. Men Vimla gav mig inte ett nytt nummer så jag kunde inte använda mib sparade surf.

 • Burhan Budak Vimla 2.0

  Kommer 2.0 att hjälpa med att rulla ut RCS när Telenor väljer att starta RCS tjänsten @Alex_Vimla? Jag var i Norge i sommar och såklart så kopplar fri roaming till Telenor. Jag fick RCS meddelandet direkt efter att jag startade telefonen.

 • Burhan Budak Allmänt

  @plux sa:

  @Burhan-Budak

  1. RCS känner jag ärligt som låg prio. Folk kommer inte sluta använda andra tjänster i alla fall. SMS är gammalt, men pålitligt som satan. Och jag tror inte vi kommer se Apple införa RCS anytime soon, då dom har sin egna messagestjänst. RCS kommer, men kommer ta flera år till, då väldigt många inte kommer ha tillgång till det i alla fall. Jag ser heller inget större intresse från varken operatörer eller tillverkare att stödja det på bred front för tillfället. SMS kommer leva kvar också, då det är enormt enkelt att implementera i telemetrisystem och liknande. Används enormt mycket inom olika industrier.

  Men det är typ iMessage för Android och är en uppgradering av SMS. Samma pålitlighet men mera som tex att skicka bilder i hög kvalitet. Volte och Vowifi får man bara om man köper den senaste nya premium telefonen och man kan också tvinga Volte art funka med Root enligt XDA. RCS skulle göra Vimlar abonnemang mer värt.

 • Burhan Budak Allmänt

  För mig så är det:

  1.RCS för att ju fler som får det så slutar alla använda WhatsApp och Facebook messenger. Det tvingar också Apple att implementera RCS inom iOS. För att få RCS så måste man ha Android 5.0 eller högre. Super lätt att införa. SMS är väldigt gammalt också.

  2. WiFi-calling för att Telebor/Tele2 har bara 90% täckning i Sverige och det finns många radioskuggor i landet.

  3.Volte. En jättebra funktion men marknadsförs som en premium funktion för dom dyraste abonnemangen med dom nyaste premium telefonerna. Man kan inte förvänta sig att budget telefoner kommer att få Volte i år eller 2019.

 • Burhan Budak Allmänt

  Telenor har inte "officiellt" gjort en uttalande det senaste året om RCS. Min fråga är om den funkar utan att vi vet. Om ni har en Android telefon med Kitkat 4.4.4 och uppåt, använder Telenor eller Vimla och som har Android Messenger installerat, kan ni testa?

 • Burhan Budak Idéer

  @Isabelle_vimla sa:

  @Burhan-Budak
  RCS är ingenting vi jobbar på just nu, men det är inte omöjligt att det kommer i framtiden :)

  Enligt Google Play så identifieras min telefon som "Oneplus 3T Telenor AB". Och i appen så är Jibe service aktiv och att Rcs använder 99% av minnet som appen behöver. Är SMS+ aktiverat inom Telenors nät utan att vi vet?