• borgus Betalning/Faktura

  @Åke-Mattsson

  Inget alls händer! Det är ett välkänt problem och Telenors Vimla verkar ignorera det. Ett mycket effektivt sätt att kort köerna för alla kunder med en massa olika problem. Man blir hänvisad till chatten, och där kopplas man bort.

  Men det finns ju andra, fungerande operatörer.

 • borgus Betalning/Faktura

  @Mikael-Gudmundsson

  När mobilen är så viktig som i ert fall, då har man inte Vimla. Då är det ju riktigt viktigt att det fungerar korrekt.

 • borgus Vimla 2.0

  @Vimla_Felix


  Naturligtvis finns det andra dolda skäl som Vimla inte redovisar. Att tänka sig att Telenor vägrar införa en standardtjänst enbart på en av alla deras abonnemang, är endast löjligt. Att framföra sådana uppenbara lögner, att man vägrar införa leveransrapporter för att ev. enstaka inte kommer fram, känns väldigt oseriöst. Om man väljer att ljuga om sådana bagatellet, vad ljuger man mer om?

  Kanske dags för Telenor/Vimla att lägga ner sms och mms också nu. Det är ju väl dokumenterat i detta forum att dessa inte heller alltid kommer fram. Blir det samtal sen, som ska läggas ner av samma anledning?

 • borgus Vimla 2.0

  @Johanna-Magdalena-Ingvarsson

  Du kan ju alltid köpa ett lokalt SIM-kort just för detta tillfälle.

 • borgus Nummerflytt

  @Kevin-Hermansson

  Om du sagt upp abonnemanget har du ju inget nummer kvar. Numret hänger med abonnemanget. Tag kontakt med operatören igen och hör om de kan hålla numret öppet för dig att flytta.

 • borgus Vimla 2.0

  @Gustaf-Erling-Tommy-Schuman

  Av de två alternativen råder ingen tvekan om att man föredrar att byta operatör.

 • borgus Vimla 2.0

  @jungfrun

  Nej, inget vet när kvarvarande kunder ska tvingas över till 2.0. Vimla har uppgett tidpunkt men ändrat det. Senaste budet är vid utgången av första halvåret i år, alltså till 1 juli 2020. Hur det blir med det vet ingen.

  Leveransrapporter kommer inte att införas på 2.0. Telenor väljer att ta bort den tjänsten helt på deras Vimla 2.0-abonnemang. Helt obegripligt!


 • borgus Allmänt

  @Vimla_Felix

  Att Telenors Vimla utsetts till årets operatör är ju i sig en motsägelse eftersom ju Vimla enbart är en avdelning hos operatören Telenor.

  Efter att vi varit kunder hos er nästan sedan start, och sett förfallet, verkar det vara stört omöjligt att den undersökning som tycks ligga till gund för Årets operatör återspeglar verkligheten.

  När man läser genom detta forum får man ju en bild av något helt annat.

 • borgus Abonnemang

  @MariaB72

  Försök komma fram på kundtjänstens chat. De borde kunna hjälpa dig. Var dock beredd på att ägna 1-2 dagar på att komma fram. Det är normalt. Du kommer också att kastas ut ur chatkön och få börja om igen.

 • borgus Allmänt

  @Sven

  Fullt förståeligt och logiskt beslut. Även jag har lämnat Telenors Vimla efter att har varit med nästan från början. Telenors totala vägran att ta ansvar för sina Vimla-kunder har nog stört mig mest. Ett av världens största telecomföretag som inte ens klarar av leveransrapporter för sms är pinsamt och symptomatiskt.

  Men att ha en operatör som man inte kan lita på funktionerna, gör ju det i praktiken omöjligt att använda sig av. Under de senaste åren hos Telenors VImla hade jag Vimla som ett extrakort i en dual-SIM-mobil. Det är inte hållbart att man känner att man måste göra så. Hela familjen har lämnat Vimla.

  Hos vår nya operatör fungerar ALLT hela tiden. Jag såg att du valt samma, så lycka till. Och tack för alla trevliga och insiktsfulla inlägg.

 • borgus Allmänt

  @Vimla_Felix

  Ni borde ju rimligtvis dra någon slutsats av att många gamla trogna användare ger up med er! (mig inkluderad)

  Att du tycker att ni bryr er om era kunder, gör ju bara saken ännu värre!

 • borgus Utomlands

  @Carl-Adam-Tillberg

  När man har Telenors Vimla, bör man alltid ha en annan operatörs kontantkort med sig. Det är för osäkert att ha Vimla som enda alternativ.

 • borgus Teknisk Support

  @Juhani-Verkkoperä

  Byt till någon annan operatör eftersom det uppenbarligen inte fungerar med Telenors Vimla.

 • borgus Utomlands

  @Lotta-Runeson

  Holland är en del av landet Nederländerna. Om du kollar i listan så saknas även England, Minnesota, Småland och många många andra områden.

 • borgus Abonnemang

  @Helen-Åberg

  https://www.hallon.se/utlandspriser

 • borgus Nummerflytt

  @Louise-Wikström

  Din nya operatör kan ha den konstruktionen att du får ett nytt tillälligt nummer tills din nummerflytt är klar. När sedan nummer flytten är klar försvinner det fillfälliga numret.

 • borgus Teknisk Support

  @Emma-Erlandsson

  Att byta operatör tar cirka 5 dagar (utom tele2/comviq). Det är troligtvis det snabbaste sättet för dig att få igång mobilen igen.