• Benny Tiles Teknisk Support

  Är det On Off varannan dag på Mitt Vimla som gäller numera ?

  Idag nere igen (kl 19,47) både web och app..😫


 • Benny Tiles Abonnemang

  Nu har jag läst så många rättelser-kommentarer-visningsbuggar och justeringar så det bara roterar i skallen.

  Har 92 Gb idag och kan bara konstatera att jag fattar nada av hur förbrukningen fungerar och en vacker dag är det tomt men när den dagen infaller är för mig ett mysterium....
  Ngn virrigare info har jag aldrig försökt sätta mig in i och fattar varken resonemang eller hur det är tänkt.

  Bryr mig inte men att försöka förklara för ngn utanför Vimla hur det fungerar är nog näst intill omöjligt utan ett tvåsidigt facit och frågan är om ens det gör det begripligt...

 • Benny Tiles Teknisk Support

  @Pelle-Jansson


  Trevligt med positiva kommentarer !

 • Benny Tiles Teknisk Support

  "Vimla Classic"


  Igår (2/5) fungerade MMS, idag kl 7,00 vägrar MMS skicka foto.

  Står bara"Missl.MMS"

  Skickar SMS till samma nummer, går iväg och kommer fram.

  Inget ändrat i inställningar senaste året, ingen internetbrist / samma över WIFI.


  Några fler eller bara jag som råkat ut för detta idag ?


 • Benny Tiles Vimla 2.0

  Hoppsan.

  Trampade tydligen på en redan öm tå!


  @SL sa i [Leveransrapport](/post/23704):

  >

  @Benny-Tiles

  Jag lämnade vimla och detta var en av anledningarna, det tillkommer kunder på 2.0 som upplever samma frustration och det är helt naturligt att det fortsätts diskuteras av dom och andra svarar och håller med, och lär fortgå då flertalet faktiskt har tekniska problem med i sin vardag nu p.g.a. av detta bortfall. Det finns ingen som tvingar dig läsa dessa för dig "zzz" trådar det är något du väljer göra helt frivilligt, läs istället dom som intresserar dig.

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  @Adnan sa:

  👌

  Tydligen ligger leveransrapporter på forum som en ändlös slinga, tror att synpunkterna är kända vid det här laget och tror Vimla har tagit del av detta ett antal gånger nu.

  Synpunkterna kan vara riktiga från båda läger men börjar bli liite tröttsamt... 💤

  @NiklasO Inser att vi intressant nog har olika syn på vad som är grundläggande funktion :) När jag tänker vad som är grundläggande funktion så är det att kunna ringa och ta emot samtal, skicka och ta emot sms respektive mms samt att surfa. Allt utöver det ser jag som tilläggsfunktioner/tjänster och för mig är även leveransrapporter ett tillägg. Sen kan man visserligen ta för givet att vissa tillägg bara finns (som t ex en röstbrevlåda).
  Konstaterar också att du tror att det är många som använder leveransrapporter (eller rätt många i alla fall). Jag tror tvärtom. Tiden får utvisa :) Som du säger så kommer det märkas i supporten om det är ett bekymmer för människor :)

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  Vimla 2,0 med mobilens Standardinställningar för Apn.

  Bor i Sthlms skärgård, hemma i skogen ligger jag på ca 20 Mbit/s ner - ca 14 mbit/s upp men variationer finns både uppåt och nedåt.

  Testen nedan tog jag utanför bilen 1 mil hemifrån (ingen mast inom synhåll men borde finnas nära), kunde inte låta bli att lägga upp testen här..

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  Lite mer APN-info som gäller min Samsung Note4 men förmodligen andra Android också.


  Att Vimla 2,0 kan använda samma APN som den tidigare Classic gäller tydligen från den 31/1 men upptäckte lite mer när jag testade.

  Rensade APN, använde mobilens kommando "Återställ till standard" och startade om och testade Internet / mms. Allt funkar.

  Provade rensa igen, startade om med ett Comviq-sim, kollade att Comviq Apn låg inne automatiskt. Startade om med Vimla 2,0 sim och kollade APN som då ändrat sig till mobilens Standardinställning. Allt funkar.

  Raderade APN igen, bytte till Vimla Classic i hopp om att inställning skulle ske automatiskt men icke.. Raderade igen, startade om med Comviq-sim som åter lade in APN automatiskt. Bytte till Vimla Classic och APN gick över till Telenor. Ett sista byte till Vimla 2,0 ändrade APN till Standardinställning efter omstart..

  Blev mycket info nu men kortfattat kan jag säga att på min Samsung funkar det att byta från Classic till Vimla 2,0 utan att peta i någonting manuellt, alternativt om det inte skulle hoppa igång så funkar Återställ till Standard så läggs APN in för både internet och mms....

  I Standardinställning står det varken Telenor eller annan operatör men fungerar som det ska.

  Vis av detta verkar APN-strulet över (i alla fall för Samsung Note4) och hoppas man från supportens sida greppar att rensa hårt i alla förvirrande mallar och anvisningar för Vimla 2,0 som kanske inte är aktuella längre.

  Ha en bra dag.

  Benny

 • Benny Tiles Teknisk Support

  @Sven

  Låter som Vimla support får en del att göra.

  Folk som inte lusläser forum kommer nog få problem för testar gör väl dom flesta och sedan avinstallerar och hoppsan då fungerar ingenting..

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  @Alf-Petersson

  Drar mig till minnes tidigare anmärkningar ang sms fel tidsstämpling och som finns diskutterat sedan lång tid tillbaka i Vimla Classic.

  Minns att jag själv mailade support för ett år sedan och klagade på detta men svaret blev att det var inget man löste enkelt.

  Anmärkningen då var att det visades en timme fel hit och dit i Mitt Vimla mellan appen och webben och tidsstämplingarna fanns att se på dessa ställen för sms.

  Tydligen fortfarande samma fel att server ligger på fel tidszon då..

  Verkar som lösningen blev att man inte presenterar trafikspec i Mitt Vimla längre......

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  @Alf-Petersson


  Ok.

  Sorry, bara mina upplevelser via Samsung.

  Har ingen Sony att testa med.

  Trodde heller inte att felet ligger i simkort utan testade med olika operatörer som mottagare.

  Du har säkert rätt men är inget som visar sig vid normal sms-hantering över Samsung.

  Lider med dig...

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  @Alf-Petersson

  Verkar då inte vara ngt generellt fel Vimla 2,0 ( alla fall inte idag).

  Har under annan Forumrubrik redovisat den test av Vimla 2,0 som jag gjort i syfte att reda ut saker för mig själv, detta gjort på ett test-simkort jag erhållit från Vimla.

  Har nu själv försökt framkalla ditt fenomen utan att lyckas, alla mina utgående sms-mms har samma tidsstämpling som tidsstämplingen visar i mottagande mobil, testat till Vimla Classic / Telia och Comviq-Tele2

  Har ju ingen lösning men ville bara nämna att det inte verkar ligga på Vimla 2,0 generellt.

  Låter trist att komma till rätta med om det inte redan är löst....

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  TEST AV VIMLA 2,0

  Lovade utlåtande efter test Vimla 2,0 så här kommer det jag kan säga något om.

  Efter en dålig inledning med APN-inställningar enligt Samsung-mall fungerade varken MMS eller internet och vanliga samtal vaknade inte upp förrän simkortet suttit i påslagen mobilen i ca 3 timmar.

  Efter chatt med Vilma fick jag tips på en APN-inställning som inte stod beskriven i supportbilderna och sedan dess har MMS och internet fungerat.

  Telefoni har fungerat enligt samma villkor som Classic, bor på landet och svag mottagning finns där på vissa ställen men mottagning och samtal beter sig identiskt som Classic.

  Internet 4G testat på olika platser ger i stort sett samma siffror som på Classic.

  MMS och SMS har fungerat klanderfritt, skickade SMS kommer fram direkt, MMS kommer fram mellan 20-40 sekunder till mottagare och likadant i motsatt riktning, har inte upplevt den fördöjning på timmar eller dag som en del beskrivit.

  Skickade SMS och MMS har samma tidsstämpling som syns hos mottagare, ingen avvikelse som en del råkat ut för.

  Ikeas nr 0775700500 som andra haft problem med tidigare fungerar som det ska.

  Har ej någon GSM-fjärrstyrning att testa, kan inte kommentera den saken.

  Har heller inte tillgång till betaltjänster på detta test-simkort jag erhållit och kan inte uttala mig om betaltjänster och utlandssamtal.

  Har heller inte testat mobilsvar då kortet inte är registrerat på mig men känns som den banala tjänsten torde fungera efter konstens regler.

  Info nedan från Alex Support gjorde mig nyfiken och gjorde en test:

  >Alex_Vimla svarade<

  >Från och med den 31/1 så kommer det fungera att använda samma internet-inställningar som för 1.0 (vimla.se/surf) ifall telefonen inte automatiskt lägger in de nya, korrekta inställningarna. Vi kommer under året att släppa en enklare lösning för att få in rätt inställningar i telefonen.<

  Som test raderade jag all APN-data i mobilen, startade om och istället för att skriva in allt som det hänvisas till valde jag istället mobilens ”Återställ till standard” och testade åter internet/ SMS/ MMS och allt fungerade enligt samma förutsättningar som när Vimlas inställningar var manuellt inlagda men jämför man inlagda data så är det inte mycket som är lika.

  (Har man sedan synpunkter på att inte Vimla 2.0 fungerar på äldre 2-G telefoner så är det kanske trots allt dags att byta lur ? Bara en tanke…)

  Den testen med APN-inställningarna får mig också att undra över dom mallar som idag ligger på supportsidan för Vimla 2,0.

  Känns som det är dags att rensa och revidera i all den floran men självklart vet jag inte vad som gäller andra mobiler än den Samsung som jag har.

  Förutom frånvaron av sms-leveransrapporter som inte ingår i mina önskemål så ser Vimla 2,0 ut att uppfylla mina krav på mobiltelefoni med tillhörande nättjänster och det känns som Vimla 2,0 av naturliga skäl fått en ordentlig avputsning från det råa ofärdiga man erbjöd från scratch.

  Alla tester jag kunnat göra är via 2 st Samsung Note4 där den ena varit bestyckad med Vimla Classic och den andra varit bestyckad med Vimla 2,0.

  Har skickat SMS och MMS fram och tillbaka, har lånat ut ena luren där vi ringt och pratat med varandra, har haft båda mobilerna med på bilutflykter där jag på olika platser gjort jämförelser med bredbandskollen.

  Säkerligen fanns tidigare fog för synpunkter och skriverier som höjde tonläget om Vimla 2,0 men utan att vara färgad eller få betalt så säger min lilla test att jag själv kommer kliva över utan den fruktan som funnits på forum ett tag.

  Börjar det dåligt så kan det ju bara bli bättre….

  Denna läsning är avsedd som info på den test jag gjort, säkerligen har någon synpunkter på att ngt land i fjärran inte finns med i listan på fungerande länder eller säkert finns det för någon ett icke fungerande GSM-styrsystem eller ngn portöppnare som inte går att aktivera men önskar ingen hård diskussion om den biten och vill inte höra ett ord om SMS-leveransrapporter.

  Lovade återkomma om mina egna upplevelser med Vimla 2,0 och så blev det.

  Ha en bra dag.

  Benny.

 • Benny Tiles Teknisk Support

  Utan att installera har jag försökt sätta mig in i och förstå nyttan med Vimla Filter men begriper ingenting..

  Om jag inte gör lista på folk som jag godkänner att ringa till mig så släpps inte samtal fram utan hamnar i en lista som jag sedan tar del av och kan ringa upp ?? Är det så ?

  Begriper inte vad som är vitsen om man bara ska kunna bli uppringd av sina förprogrammerade kompisar ?

  Telefoni går väl ut på att man kan nå folk och bli nådd utan fördröjning ?

  Eller har jag fattat fel vad som är tanken .. ❓

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  💤 💤 😴

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  Trodde Facebookmedlemmar i den yngre skaran var bäst på att visa trots och att spy galla på senaste inlägget som inte är av samma åsikt men jag måste erkänna att jag haft fel, börjar slå alla rekord här och det trots att åldern förmodligen är en bit över tonåren.

  Önskar inget mothugg på detta.

  Tack för att jag fick tränga mig emellan. • Benny Tiles Betalning/Faktura

  Vad som styr att Billogram ibland (eller ofta) inte tillåter åtkomst till Nordea konto är en gåta men funkar tydligen för en del ...

  Av två varianter är det tydligen ngt sätt som alltid fungerar...

  Variant nr 2 tog också max en minut..👍


  @egar sa:

  Hade inga som helst problem med att lägga upp ett autogiro mot Nordea. Gick smärtfritt. Tog kanske en minut.

 • Benny Tiles Betalning/Faktura

  När du valt "annan bank" får du upp två rutor att fylla i.

  Första rutan clearingnummer, andra rutan kontonummer du vill koppla.

  Clearingnummer styr till Nordea bank.

  Thats it. 👍  @Johan-Byström sa i [Autogiro \- Nordea](/post/23258):

  >

  Jag tappade tålamodet och betalade fakturan med swish. Får pröva detta vid nästa faktura. @Ida_Vimla

 • Benny Tiles Betalning/Faktura

  Skulle hjälpa en vän med Billogram/Autogiro över Nordea men fick nobben till alla befintliga konton.

  Hade i bakhuvudet att jag läst ngt liknande här och efter lite letande hittade jag Ida_Vimla's tips vilket genast löste problemet.

  Har hjälp andra med samma sak fast andra banker och inga problem, verkar som Nordea utmärker sig med sin trotsighet men gick som sagt att runda med tips på denna sida.

  Kanske borde tipset finnas tillgänglig under Support/ Betalningar/Billogram/Autogiro och sedan en egen undermeny för Nordea..?

 • Benny Tiles Abonnemang

  Hmm, illa...👎😠

  Inget lockbete längre att få nya att nappa på direkten...

  Borta forever ?