• Benny Tiles Vimla 2.0

  @Benny-Tiles

  SVARAR MIG SJÄLV.

  LÄGGER NER DENNA TRÅD då Vimla svarat mig och låter mig nyttja ett Vimla 2,0 "testkort" för att bilda mig egen uppfattning under en kostnadsfri provperiod.

  Snabbt svarat och trevligt initiativ från Vimla support.


  Önskar inga fler svar eller kommentarer hit, mina erfarenheter finns att ta del av efter testperioden.
 • Benny Tiles Abonnemang

  55+ 100:- !

  Ändringen från 60 samtal till fria och 6 Gb surf kom som en skänk från ovan.

  Kan inte bli bättre för 55plussare som ringer fler än 60 samtal pr månad och som behöver mer än dom tidigare 3Gb på "fria samtal".....

  Tidigare låg 6Gb och fria samtal på 150:-

  Idag ligger 6Gb och fria samtal på 100:- och med några tipsrabatter blir det helt oslagbart !

  Kanon och måste väl finnas fler 55plussare som har upptäckt detta ..

  Ligger helt rätt och fick mig att kliva in !

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  Kanske man oroar sig i onödan men blir lite skärrad när man dagligen läser ett antal insändare i forum som inte lyckas få snurr på sina tjänster med nya simkortet.

  Man diskuterar och hänvisar hit och dit med avslut som säger lycka till eller det borde fungera..

  Kan knappast utgå ifrån att alla dessa som har problem är tekniskt obildbara, lutar nog åt att det ligger lite på Vimla att få igång tjänsterna på ett smidigare sätt än vad som nu erbjuds...

  Håller hårt i gamla kortet och studerar dagligen utvecklingen..☺

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  Vimla 2,0 med mobilens Standardinställningar för Apn.

  Bor i Sthlms skärgård, hemma i skogen ligger jag på ca 20 Mbit/s ner - ca 14 mbit/s upp men variationer finns både uppåt och nedåt.

  Testen nedan tog jag utanför bilen 1 mil hemifrån (ingen mast inom synhåll men borde finnas nära), kunde inte låta bli att lägga upp testen här..

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  Underbart klargörande information men som borde getts ut av Vimla själva ....

  Mina egna frågor om Vimla 2,0 i mail till supporten har man helt enkelt låtit bli att svara på, förmodligen enklast så men sänker förtroendet till botten då man helt enkelt struntar i att svara på obekväma saker.


  Som jag sagt hela tiden så gäller det att hålla hårt i Vimla ver 1 och att varna vänner och tipskompisar att kliva in i Vimla 2,0.

  Visst kanske några har fått det att funka men man verkar ha större tur med en Trisslott än att få ett fungerande Vimla 2,0 !

  Är själv inte rädd att prova men gör det först om ett år eller när man någon gång släcker ner ver 1.

  Trist är bara förnamnet... 😢

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  Sök annan partner för pajkastning.

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  TEST AV VIMLA 2,0

  Lovade utlåtande efter test Vimla 2,0 så här kommer det jag kan säga något om.

  Efter en dålig inledning med APN-inställningar enligt Samsung-mall fungerade varken MMS eller internet och vanliga samtal vaknade inte upp förrän simkortet suttit i påslagen mobilen i ca 3 timmar.

  Efter chatt med Vilma fick jag tips på en APN-inställning som inte stod beskriven i supportbilderna och sedan dess har MMS och internet fungerat.

  Telefoni har fungerat enligt samma villkor som Classic, bor på landet och svag mottagning finns där på vissa ställen men mottagning och samtal beter sig identiskt som Classic.

  Internet 4G testat på olika platser ger i stort sett samma siffror som på Classic.

  MMS och SMS har fungerat klanderfritt, skickade SMS kommer fram direkt, MMS kommer fram mellan 20-40 sekunder till mottagare och likadant i motsatt riktning, har inte upplevt den fördöjning på timmar eller dag som en del beskrivit.

  Skickade SMS och MMS har samma tidsstämpling som syns hos mottagare, ingen avvikelse som en del råkat ut för.

  Ikeas nr 0775700500 som andra haft problem med tidigare fungerar som det ska.

  Har ej någon GSM-fjärrstyrning att testa, kan inte kommentera den saken.

  Har heller inte tillgång till betaltjänster på detta test-simkort jag erhållit och kan inte uttala mig om betaltjänster och utlandssamtal.

  Har heller inte testat mobilsvar då kortet inte är registrerat på mig men känns som den banala tjänsten torde fungera efter konstens regler.

  Info nedan från Alex Support gjorde mig nyfiken och gjorde en test:

  >Alex_Vimla svarade<

  >Från och med den 31/1 så kommer det fungera att använda samma internet-inställningar som för 1.0 (vimla.se/surf) ifall telefonen inte automatiskt lägger in de nya, korrekta inställningarna. Vi kommer under året att släppa en enklare lösning för att få in rätt inställningar i telefonen.<

  Som test raderade jag all APN-data i mobilen, startade om och istället för att skriva in allt som det hänvisas till valde jag istället mobilens ”Återställ till standard” och testade åter internet/ SMS/ MMS och allt fungerade enligt samma förutsättningar som när Vimlas inställningar var manuellt inlagda men jämför man inlagda data så är det inte mycket som är lika.

  (Har man sedan synpunkter på att inte Vimla 2.0 fungerar på äldre 2-G telefoner så är det kanske trots allt dags att byta lur ? Bara en tanke…)

  Den testen med APN-inställningarna får mig också att undra över dom mallar som idag ligger på supportsidan för Vimla 2,0.

  Känns som det är dags att rensa och revidera i all den floran men självklart vet jag inte vad som gäller andra mobiler än den Samsung som jag har.

  Förutom frånvaron av sms-leveransrapporter som inte ingår i mina önskemål så ser Vimla 2,0 ut att uppfylla mina krav på mobiltelefoni med tillhörande nättjänster och det känns som Vimla 2,0 av naturliga skäl fått en ordentlig avputsning från det råa ofärdiga man erbjöd från scratch.

  Alla tester jag kunnat göra är via 2 st Samsung Note4 där den ena varit bestyckad med Vimla Classic och den andra varit bestyckad med Vimla 2,0.

  Har skickat SMS och MMS fram och tillbaka, har lånat ut ena luren där vi ringt och pratat med varandra, har haft båda mobilerna med på bilutflykter där jag på olika platser gjort jämförelser med bredbandskollen.

  Säkerligen fanns tidigare fog för synpunkter och skriverier som höjde tonläget om Vimla 2,0 men utan att vara färgad eller få betalt så säger min lilla test att jag själv kommer kliva över utan den fruktan som funnits på forum ett tag.

  Börjar det dåligt så kan det ju bara bli bättre….

  Denna läsning är avsedd som info på den test jag gjort, säkerligen har någon synpunkter på att ngt land i fjärran inte finns med i listan på fungerande länder eller säkert finns det för någon ett icke fungerande GSM-styrsystem eller ngn portöppnare som inte går att aktivera men önskar ingen hård diskussion om den biten och vill inte höra ett ord om SMS-leveransrapporter.

  Lovade återkomma om mina egna upplevelser med Vimla 2,0 och så blev det.

  Ha en bra dag.

  Benny.

 • Benny Tiles Vimla 2.0

  @Adnan sa:

  👌

  Tydligen ligger leveransrapporter på forum som en ändlös slinga, tror att synpunkterna är kända vid det här laget och tror Vimla har tagit del av detta ett antal gånger nu.

  Synpunkterna kan vara riktiga från båda läger men börjar bli liite tröttsamt... 💤

  @NiklasO Inser att vi intressant nog har olika syn på vad som är grundläggande funktion :) När jag tänker vad som är grundläggande funktion så är det att kunna ringa och ta emot samtal, skicka och ta emot sms respektive mms samt att surfa. Allt utöver det ser jag som tilläggsfunktioner/tjänster och för mig är även leveransrapporter ett tillägg. Sen kan man visserligen ta för givet att vissa tillägg bara finns (som t ex en röstbrevlåda).
  Konstaterar också att du tror att det är många som använder leveransrapporter (eller rätt många i alla fall). Jag tror tvärtom. Tiden får utvisa :) Som du säger så kommer det märkas i supporten om det är ett bekymmer för människor :)

 • Benny Tiles Abonnemang

  Nu har jag läst så många rättelser-kommentarer-visningsbuggar och justeringar så det bara roterar i skallen.

  Har 92 Gb idag och kan bara konstatera att jag fattar nada av hur förbrukningen fungerar och en vacker dag är det tomt men när den dagen infaller är för mig ett mysterium....
  Ngn virrigare info har jag aldrig försökt sätta mig in i och fattar varken resonemang eller hur det är tänkt.

  Bryr mig inte men att försöka förklara för ngn utanför Vimla hur det fungerar är nog näst intill omöjligt utan ett tvåsidigt facit och frågan är om ens det gör det begripligt...