• Asawi Nummerflytt

  Det är samma SIM-kort. Starta om mobilen på morgonen den dag numret ska flyttas så brukar allt hoppa igång. (Jag jobbar inte på Vimla, men svarade i alla fall så du slippr vänta på svar)

 • Asawi Vimla 2.0

  Än så länge får visst alla nya abonnemang 1.0.

 • Asawi Utomlands

  Det BORDE ju inte vara jättesvårt för Vimla att införa möjligheten att stänga av spärren eller sätta en egen spärr. Möjligen under förutsättning att man betalar in någon form av garantibelopp.

 • Asawi Abonnemang

  @Rolf-Evert-Carlsson sa:

  Om det nu är så enkelt kan du kanske förklara på ett enkelt sätt för engammal man hur man gör.
  Har försökt beställa ett abonnemang men hittar ingen förklaring hur man använder sin tipslänk.😰

  Kopiera din tipslänk och klistra in den i din webläsare. Eller skicka den till dig själv och klicka på den om det är enklare. Du ser att tipslänken "gått in" på att det står något om att du blicit tipsad av xxx längst upp på sidan. Sen är det bara att beställa det nya abonnemanget. Du måste dock använda en annan epostadress. Har du en gmail-adress kan du lägga in en punkt någonstans så läser Vimlas system det som en ny adress.

 • Asawi Abonnemang

  DU behåller både surf och tipsrabatt.

 • Asawi Vimla 2.0

  @Karl-Olov-Nordin sa:

  @Stefan-Henrikson Trams Snack

  Det är nog snarare du som kör med "Trams Snack". Här och i andra trådar .Även om DU inte upplever olika problem betyder det inte att inte andra har det. Det är, rent ut sagt, oförskämt att gå in i andras trådar med kommentarer som detta och "det är ine VImlas fel" (när det alldeles uppenbar är Vimlas fel), "sluta komma med hot" (när en person väljer att byta operatör då det inte fungerar som det ska för henne).

  Jag har inte heller några större problem, men så har jag inte heller bytt till Vimla 2.0. Jag använder inte heller leveransrapporter eller röstar i TV-program. Så finns det problem där märker jag det inte, men tror självklart på dem som upplever problem.

  Så jag skulle önska att du tänker efter ett varv till innan du hoppar på andra postare. Nu då.

 • Asawi Allmänt

  @mlo sa:

  Halebop verkar dyrare men ändå inte erbjuda något som Fello inte gör.
  Jag kan förstå om man väljer Telia eller Telenor om man vill ha extratjänster eller telefonsupport, men vad är poängen med att välja ett mellanalternativ som Halebop?

  Nu kanske inte detta är rätt ställe att diskutera Halebop, men visst erbjuder de något som inte Fello har: Kontantkortet Halebop Go som är lysande för den som sällan ringer eller skickar SMS. Halvårs surflaket finns att komplettera med. (Har det själv på min SIM-kortsplats 2 eftersom jag rör mig en del på ställen där Telenors täckning, speciellt vad gäller surf, är svajig.)

  Men eftersom Fello alltså inte är en del av Telia är det ju egentligen ointressant. Ville ändå nämna det.

 • Asawi Utomlands

  Jag jobbar inte på Vimla, men har ändå en teori: Kan du ha varit i norra delen ch blivit uppkopplad mot ett turkiskt nät? EU-roaming gäller bara södra delen. I Turkiet, och då gissningsvis även norra delen av Cypern, kostar det 69 kr per dygn för ett litet datapaket.

 • Asawi Utomlands

  Har du Vimla 2.0? Det har rapporterats problem i Nederländerna från andra med 2.0.

  "Gamla" Vimla ska däremot funka. Prova att söka nät och ansluta manuellt.

  (Jag förutsätter att du hade utland/betalsamtal aktiverat inne på Mitt Vimla innan du lämnade Sverige.)

 • Asawi Vimla 2.0

  @Vi sa:

  Konstigt med de sms du kallar spam, vi har aldrig fått sådana sms från Vimla.
  Jag läste också på forumet en hel del innan vi bytte till 2.0 på våra mobiler. 2.0 har fungerat perfekt, ångrar det inte!

  Jättebra att det funkar för dig. Har du använt det i Tyskland med bra funktion? (Frågar då Tyskland varit ett problemland för 2.0 och är nfiken på m det löst sig.)

  Alla har inte utsatts för det "spam" som nämns. T.ex. har jag sluppit det. Troligen beroende på att jag är utomlands några gånger år, och eftersom 2.0 haft brister utomlands har man enligt egen utsago framför allt koncentrerat sitt "spam" på användare som inte använt Vimla utomlands. Vänner till mig har däremot blivit utsatta. SMS varje dag om samma sak. Det är väl inte helt fel at kalla det spam.

 • Asawi Betalning/Faktura

  Vad jag förstår görs det någon form av "liten" upplysning varje gång man slår på betal/utlandssamtal. Kan de vara så för dig? Enligt vad som sagts ska dessa "små" upplysningar inte synas i historik när "riktiga" kreditupplysningar görs. Men jag jobbar inte på Vimla, så det här är inget jag VET utan bara vad jag läst här förut.

 • Asawi Teknisk Support

  Tog bort mitt inlägg eftersom jag behöver kolla lite mer först...

 • Asawi Betalning/Faktura

  @Leif-Råback Tycka vad man vill, men det är inte automatiskt i Vimla. Man måste själv begära 55+ (eller övriga rabatterade kategorier), vilket man enkelt gör vid beställningen genom att kryssa i en ruta (och då dyker rätt pris upp automatiskt). Fyller man 55 när man redan har abonnemang (eller inte kryssat i rutan) måste man (tyvärr) kontakta Vimla och få det omgjort till 55+. Något de gör omedelbart om man chattar med dem.

 • Asawi Betalning/Faktura

  Min erfarenhet är att det brukar ha med personen i frågas fakturabetalning. Men rabatten har jag fått i vilket fall.

 • Asawi Utomlands

  10 GB per månad är det väl man får använda inom EU?

  Anledningen till att det är begränsat när man roamar är att Vimla får betala den utländska operatören. Ska man kunna hålla Vimlas priser funkar det inte att bjuda på allt möjligt som kostar men man inte får betalt för.

 • Asawi Allmänt

  Snälla,låt oss slippa den diskussionen även här. Det stämmer att Vimla inte är registrerad som operatör hos PTS och detta är, som framkommit många gånger tidigare, viktigt för vissa att påtala. Trots detta betraktas Vimla som en operatör av "folk i gemen" (även om det är fel) och det är VImla som blivit utsedd, inte moder Telenor. Släpp det! Från båda håll!

 • Asawi Teknisk Support

  Du bör kunna stänga av SIM-kortets PIN under inställningar - säkerhet - (gissningsvis under avancerat)

 • Asawi Abonnemang

  Tydligt nog för mig i alla fall!

 • Asawi Teknisk Support

  @Peter-Ekhagen Vimla har ingen kundtjänst igång under helgen, utan det är bara vi andra användare som kan försöka hjälpa till. Jag skulle i ditt fall börja med a gå in i routerns inställningar och göra en extra koll av APN.

  Jag har samma ruter i sommarstugan och jag brukar använda appen TP Link Tether på min mobil för att kolla/ändra inställningar när jag inte kan använda dator.


 • Asawi Teknisk Support

  @Peter-Ekhagen Fast när jag läser om verkar det som du kört SIM-kortet i routern förut och det har funkat. Stämmer det?

  Angående det där med lösenord i mobilen skulle jag tro att det är en inställning i själva mobilen där den vill ha PIN när man byter SIM. Alltså i SIM-kortets PIN.