• Asawi Teknisk Support

  Har ni Vimla 2,0? Många som rapporterat problem i Tysklandmed 2.0.

  Förutsätter att ni hade Utland/betalsamtal påslaget innan ni lämnade Sverige.

  Prva att låsa på 3G och anslut manuellt till nät.

 • Asawi Teknisk Support

  Jag har bra fart med Vimla inne i samhället där jag bor, men ute i stugan är det bara Telias nät som ger stabil 4G-fart. Själv har jag valt lösningen att utnyttja min mobil med två SIM-kortsplatser genom att ha ett Halebop Go med surfpaket på i kortplats två (tillsamtal funkar Vimla utmärkt där ute). Nämner det bara om någon skulle läsa här och komma på att den lösningen kanske kan funka för dem också.

 • Asawi Abonnemang

  Om du provar att låta ditt och mammas SIM-kort byta plats (alltså hennes SIM i din mobil och tvärtom) kan du avgöra om problemet ligger hos SIM eller mobil så finns det något att ta på för att komma vidare

 • Asawi Utomlands

  HAde du "Utland - och betalsamtal" aktiverat innan du lämnade Sverige? Vimla 2.0 eller det gamla SIM-kortet? (Tyvärr har jag sett att andra haft problem med Vimla 2.0 i Danmark)

 • Asawi Idéer

  Räcker det inte med att stänga av Röstbrevlåda inne på Mitt Vimla? Eller stoppar det bara möjligheten att lämna meddelande? (Fick min avstängd av supporten för ett par år sen innan det fanns något man kunde göra själv, så jag har inte värst bra koll.)

 • Asawi Betalning/Faktura

  I den här tråden berättar @Ida_Vimla lite om hur det funkar att ändra gränsen. https://forumet.vimla.se/topic/3871/avst%C3%A4ngt-abonnemang-under-jobbresa-i-kina-%C3%A4r-ren-katastrof/7

 • Asawi Betalning/Faktura

  Jag jobbar inte på Vimla så jag vet inte precis var gränsen är. Men den finns. TROR det är runt tusenlappen. Man kan höra av sig till kundtjänst för att höja den m man känner på sig att det inte kommer att räcka.

 • Asawi Abonnemang

  @Ida_Vimla Härligt!! Bra lösning att dela upp datan som fanns innan. Tummen upp!

 • Asawi Utomlands

  Eftersom man kmmer att meddela det minst 30 dagar innan: Ja!

  Tvivlar för övrigt på att denna förändring är särskilt nära alls. Om den ens kommer över huvud taget.

 • Asawi Abonnemang

  @CoffeeTears sa:

  @Asawi sa i [Fler Abonnemang med samma inloggning](/post/24568):
  >
  Gmail ignorerar punkter ch ser det som samma adress. Alltså en fungerande adress. boek@gmail.com och bo.ek@gmail.com kommer alltså till samma gmail-postlåda men ses som två adresser i Vimlas system.
  Fast det blir ju fel i sin helhet för även om det atm kommer till boek@gmail.com så kan fortfarande vem som helst registrera en gmail-adress med bo.ek@gmail.com och helt plötsligt så har man två mejl-adresser.


  Nej, så funkar det inte. Har man Boek@gmail.com kan ingen annan registrera någon variant av det med punkter. Gmail läser hel enkel inte punkterna så man har med automatik redan bo.ek@gmail.com och andra varianter.

 • Asawi Abonnemang

  Gmail ignorerar punkter ch ser det som samma adress. Alltså en fungerande adress. boek@gmail.com och bo.ek@gmail.com kommer alltså till samma gmail-postlåda men ses som två adresser i Vimlas system.

 • Asawi Abonnemang

  Även om man inte kan ha flera abonnemang på samma inloggning kan man använda samma gmail till flera abonnemang genom att lägga in en punkt någonstans. Då läser Vimlas system det som en annan adress.

 • Asawi Utomlands

  Precis som i Sverige! Bara att ringa. Samtal som skulle varit kostnadsfria i Sverige är kostandsfria när du är i et EU-land också.

 • Asawi Teknisk Support

  Finns det verkligen inte någon inställning där man tillåter/inte tillåter roaming? Låter märkligt! Roaming måste alltså vara påslagen. Förutsätter att du hade betalsamtal/utland aktiverat på Mitt Vimla innan du åkte hemifrån.

 • Asawi Teknisk Support

  @PAMA sa:

  @Ida_Vimla Så den låga mängd data som visades nu i helgen var faktiskt den korrekta?

  Jag jobbar inte på Vimla så jag vet egentligen inte, men jag har såpass koll på min surfmängd att den mängd som visades under helgen definitivt inte var den korrekta! (Och det visades INTE för mycket under april för mig. Snarare kändes det som att inte månadens surf lagts på, men jag har så stor pott att jag inte kände att jag behövde rota i det så jag inte var 100% säker.)

  @mlo sa:

  Så trevligt det nedan. Bra att ni kompenserar för tråkigheterna.
  Undrar, gäller det nedan alla användare eller bara de som kontaktade er om strul de senaste dagarna? En släkting till mig drabbades i helgen men han har inte fått april månads surf tillbaka på kontot, men det kanske kommer?

  Återigen kan jag bara hänvisa till egna erfarenheter, men jag har mer surf nu än innan problemet uppstod. Men det är inte april månads surf som kommit tillbaka. Men NÅGOT har tillkommit utan att jag varit i kontakt med Vimla (annat än inlägg i forumtrådar om problemet).

 • Asawi Utomlands

  Det är ju en del av EU, så ja.

 • Asawi Abonnemang

  @Johan-Lewerin Tvivlar på att någon fått sin surf tillbaka. Jag tappade cirka 40 GB (men har mycket kvar så ingen panik). Som grädde på moset visar app och hemsida olika. 4GB mer i appen...

  Vimla-folket måste komma och svarapå vad som händer (om något)!

 • Asawi Abonnemang

  Nu vet vi ju inte om dom faktiskt bara har gått hem eller om någon jobbar med problemet. Information behövs!

 • Asawi Abonnemang

  Ni måste göra något så att de som fått sin pott felaktigt nollad kan använda mobilen. Skicka ut ett par gig extra surf till alla eller nåt i den stilen.

  Jag är inte själv i den stuationen eftersom jag har gott om surf kvar trots att 40 GB försvunnit, men detta är inte acceptabelt. De är ju inte ett tekniskt problem med nätet eller liknande utan något i ert system

  Jag vet at supporten normalt sett inte är på plats under helger (men som på alla andra arbetsplatser) men när något akut uppstår måste insatser göras. Hade det bara varit fel i visningen hade det inte varit så farligt, men personer har blivit utan surfmöjlighet.