• Asawi Abonnemang

  Att du redan har ett abonnemang är inget hinder alls. Använd bara hennes tipslänk. Du kan till och med använda din egen tipslänk och skapa ett abonnemang till på dig själv. Det enda du behöver tänka på är att varje abb måste vara knutet till en unik epostadress. Men har du gmail kan du lägga in en punkt någonstans och då läser Vimlas system det som en unik adress, men eposten kommer ändå fram till samma gmail-postlåda.

 • Asawi Abonnemang

  Nej, du förlorar inte surfpotten. Nedgradera ch använd den bara!

 • Asawi Idéer

  Vad du kan göra är at uppgradera ditt abonnemang tillfälligt. Bertydligt billigare än extrasurfen! Du kan uppgradera ch sedan genas nedgradera igen. Då får du beala mellanskillnaden mellan det du redan bealat och det nya och får genast surfen. Sedan är du illbaka på det gamla nästa månad.

 • Asawi Teknisk Support

  Om om det verkligen är sim-kortets kod kan du slå det fel en antal gånger r&c skdan kommer mobilen att fråga efter PUK som du hittar inne på Mitt Vimla.

  Om det är en helt ny mobil bör det inte vara något lås på den men om du är osäker prova utan sim-kort. Kommer du då in i mobilen så är det sim-kortet som har kod.

 • Asawi Utomlands

 • Asawi Teknisk Support

  Om du menar t.ex. Hitta och Eniro kandu självlägga in ditt nummer där om du inte får kontakt med supporten.

 • Asawi Betalning/Faktura

  @Åke-Mattsson sa:

  Nä, ingen Iphone. Har inte Vimla haft problem tidigare med att man debiterade för sms på grund av en bugg i systemet?

  Mycket möjligt. Men värt att kolla om t.ex. McAfee är aktivt. Det skickar också någon form av verifierings-SMS till något utland. (Jag har inget sådan aktivt själv och minns inte om det var just McAfee eller m det var något annat "säkerhetspaket" som gjorde det för en bekant för något år sedan). Tyvärr ser man väl inte längre detaljerna så man kan kolla numret, men supporten ska förstås kunna se det.

 • Asawi Betalning/Faktura

  Länkar till en gammal tråd på Telias forum om iPhone och SMS-aktivering: https://www.telia.se/privat/community/thread/12212-aktiverings-sms-f%C3%B6r-facetime-och-imessage

 • Asawi Betalning/Faktura

  Jag jobbar inte på Vimla men har ändå en teori om vad det kan var för SMS till utlandet: Vissa virusprogram skickar ett SMS när man byter SIM-kort. Detta sysns inte inte i SMS-historiken på mobilen. Är det en iPhone det gaäller kan det också ha med Facetimeaktivering att göra.

 • Asawi Utomlands

  Jag jobbar inte på Vimla, men vet ändå att Vimla (och andra operatörer) är i si nfulla rätt att inte tillåta roaming på sina abonnemang. Vad regeln säger är att OM man erbjuder roaming ska den vara avgiftsfri inom EU. Men man är alltså i sin fulla rätt att inte tillåta roaming alls.

  Min gissning är att så länge konkurrenter som Hallon tillåter roaming på sina minsta abonnemang kommer även Vimla att göra det. Den dag någon inför begränsning kommer andra att följa efter. I nuläget verkar inget sådant vara på gång.