Simkort till fel adress

  • 17 januari 2017
  • 2 svar
  • 1 visning

  1. Jag vill inte att mitt simkort skickas till min folkbokföringsadress, för jag bor inte där nu. Kan jag ändra det så att ni skickar till en annan tillfällig adress? jag beställde igår.

2 svar

Det är inte möjligt då det säkerställs att det skickas till rätt person genom att skicka ut till folkbokföringsadressen.
Du har ju möjlighet att fixa eftersändning av post, så får du ju all din post till din nuvarande adress om den är temporär.

Hej @Tova-Mollby och välkommen till Vimla och forumet!

Som @Lidback skriver så kan du beställa tillfällig adressändring hos Svensk Adressändring (www.adressandring.se). Ett annat alternativ är att anmäla så kallad 'särskild postadress' hos Skatteverket. Då använder myndigheter och en del företag (bl.a. Vimla) den adressen (istället för folkbokföringsadressen) när dom skickar post till dig. Dom företag som inte använder sig av din särskilda postadress skickar posten till din folkbokföringsadress (men då behöver du säkerställa att din post delas ut på den adressen så att den inte skickas tillbaka till avsändaren).

Väljer du att anmäla särskild postadress; glöm inte att avanmäla den när den inte ska gälla längre. Den fortsätter också gälla även om du ändrar folkbokföringsadress så gäller att ha koll.

Svara