SIM

  • 7 april 2020
  • 8 svar
  • 14 visningar

Precis beställt ett abonnemang hos er och SIM-kortet kom idag. Men det funkar ej? Det går att ringa ut men inte ta emot sms och samtal


8 svar

Jag har precis samma problem. Jag kan surfa och ringa men inte smsa eller ta emot samtal @Karin-Elisabet-Holmberg

Användarnivå 5
Emblem +6

Hej @Karin-Elisabet-Holmberg, @Per-Amadeus-Torbjörn-Marmolin,

Tack för att ni kontaktade oss kring detta. Vi har märkt flera användare som kan inte ta emot samtal eller SMS från vissa nummer som tillhör operatören Telia. Vi har en pågående undersökning kring detta styrningfel i samband med dem och jag återkommer med mer info så fort jag fått uppdatering från våra tekniker.

Hej @Vimla_Felix

Jag lånar tråden lite. Jag kan ta emot och ringa samtal så det är bara sms som strular.

Det verkar som (efter ha googlat lite) som att det kan bero på att något är strul med simkortet. Finns det möjlighet att få ett nytt simkort?

Användarnivå 5
Emblem +6

Hej @Per-Amadeus-Torbjörn-Marmolin,

Det kan vara strul med SIM-kortet dock först vill jag undersöka lite åt vårt håll för att utesluta om det är just SIM-kortet. Annars ett nytt SIM kommer inte att lösa problemet. När började du uppleva att du inte kunde ta emot samtal eller SMS?

@Vimla_Felix Jag kan ta emot samtal. Det enda som inte fungerar är att ta emot sms. Det är för mig ett helt nytt abonnemang och det har inte funkat från att jag testade att sätta i det. Jag har alltså aldrig kunnat göra det.

Användarnivå 5
Emblem +6

Jag förstår, @Per-Amadeus-Torbjörn-Marmolin och de numren som du kan inte ta emot SMS från, kan de ringa ditt nummer utan problem?

Skulle du kunna skicka mig exemplar på specifika nummer du kan inte ta emot SMS från via PM. Du kan skicka mig PM genom att klicka på mitt användarnamn och sedan på Skicka PM-knappen när du kommit till min profilsida.

Mitt funkar heller inte än.. den kan ej ta emot sms från alla operatörer... men den kan ta emot samtal från andra operatörer än telia. den tar emot via imessage men det är ju via 4g. det är alltså sim-kortsfunktionerna som inte funkar.

@Karin-Elisabet-Holmberg har precis samma problem. Kommer vara så över påsk också enligt supporten.

Svara