✅ Besvarat

Scam från 72221

  • 30 September 2020
  • 6 svar
  • 6844 visningar

Hej Vimla! 

Jag har fått ett meddelande där det står att jag har startat e prenumeration på “GamesMania” och att det kommer dras 50 kr/ vecka. Det står även stt jag kan avsluta det genom att sms.a “STOPP” till 72221. Vad ska jag göra? Borde jag lita på att det svslutat när jag skriver “STOPP” till dem?

 

MVH Alexander

icon

Bästa svar av Emil_Vimla 1 October 2020, 08:52

Visa original

Detta ämne är stängt för kommentarer

6 svar

Användarnivå 6
Emblem +54

Hej @Alexander Lennart Cebela,

Det ska bara vara att svara “STOPP” för att avbryta en prenumeration - Vill du ha lite mer trygghet kan du också kontakta GamesMania direkt och be dem avbryta din prenumeration om du känner dig osäker på att besvara deras SMS.

När jag skriver "STOPP" så kommer det upp en ruta när det står "Ditt mobilkonto kommer debiteras". Vad betyder det?

Användarnivå 6
Emblem +54

Det vet jag inte exakt då dessa SMS inte kommer ifrån oss utan från företaget som skickat dig SMS men det låter som att köpen inte stoppats och jag rekommenderar dig att slå av “utlands och betalsamtal” på ditt abonnemang snabbt och sedan tar kontakt med företaget för att be dem avbryta eventuell startad prenumeration.

Jag vet hur du kan lyckas få tillbaks dina pengar. I mitt fall upptäckte att räkningen blivit väldigt hög på min minderåriga sons telefon. Två olika prenumerationer från olika telefonnummer. Jag gjorde anmälan till Etiska Rådet för Betalteletjänster (ERB) https://www.etiskaradet.se. Ett par dagar senare har jag fått meddelande att båda företagen skall betala tillbaks pengarna och en har redan betalt ut beloppet. Så in och gör en anmälan.

Hej och tack för alla svar! När jag gick in på GamesManias hemsida för att ta kontakt med dem så fanns det en ruta med text där det stod att det finns ett scamföretag som använder sig av deras namn, men att de inte har något med det att göra. 

Jag har haft "utlands och betalsamtal" avstängt nu sedan allt hände. Jag vet inte vad jag ska göra, då GamesManias inte kan hjälpa mig med scamen. 

Hej,

Vi har råkat ut för samma sak. Kontaktat etiska rådet och eftersom vimlar inte debiterat mig ännu så räknar jag med att de inte tar betalt för detta.

Kontot tillhör en minderårig person och vimla vet att detta nummer används för att göra svans - det borde blockeras för alla användare direkt!

Hur kan jag säkra att det inte debiteras mera ifrån vårt konto?

Tack

Björn