problem med mms och vissa internet sidor.

  • 6 april 2020
  • 14 svar
  • 2 visningar

Hej

Ända sen ni började med erat vimla 2.0 kort (inställningar mm mm) så fick jag först problem med mitt vimla 1.0 kort och då kunde jag inte

skicka eller ta imot ngr mms, men allt annat funkade. Sen bytte jag till 2.0 och det funkade som det skulle i början. Men nu har det börjat

strula. Vanliga sms som folk skickar öppnas hos mej som mms , Som man måste hämta och det är inte ngn hämtning på 10-15sek utan 10-15min. (hämta, hämta,hämta om och så håller det på i ca 15min) och när jag är uppkopplad med vimla så hämtas inte FB kommentarena som man vill se. Samma sak där hämta eller (visa mer) som FB kallar det, vit ladd sida 30sec, ladda om,vit sida, ladda om. Vill du se i offline läge, klicka om och sen finns alla kommentarerna där.

- Riktigt jobbigtn när det är på en daglig alltid basis . 😞


Telefonen är en asus zenfone 6 med android 10


Och just nu känns det som vimla (vissa har det , andra inte)

-Att vimla inte har det medans andra har det.


14 svar

@Jimmy-Mattias-Edetjärn


har samma problem som andra TS https://forumet.vimla.se/topic/7628/mobildata-slutar-fungera-hela-tiden

Användarnivå 5
Emblem +6

Hej@Jimmy-Mattias-Edetjärn,

Mottas alla meddelanden som MMS eller är det bara ibland? Det är meddelandets storlek som avgör om det räknas som SMS eller MMS, så om det är för stort så görs det om till MMS. Har du också möjlighet att testa SIM i annan lur för att utesluta om det är SIM-kortet eller mobilen som orsakar det?

Sedan bytet till 2.0 har du ändrad eller ställt om APN-inställningarna i mobilen? Testa gärna att ställa om dem enligt våran guide, här: https://faq.vimla.se/hc/sv/articles/360002010377-Allm%C3%A4nna-inst%C3%A4llningar-f%C3%B6r-data-och-MMS-f%C3%B6r-Vimla-2-0

Om problemet fortsätter, kan du ta skärmdumpar av dina APN-inställningar för MMS och Internet och bifoga dem här i tråden så att jag får granska om allt stämmer?

@Vimla_Felix


@Vimla_Felix

jag har tillgång till 2 likadana telefoner och det är samma på båda, har även provat sim slot 1 och 2. Samma sak..

Och jag har haft samma problem tidigare med bla mms. Så det känns som det är ngt med era 2.0 sim kort.?

-Hade aldrig ngr problem med 1.0

Användarnivå 5
Emblem +6

Hej @Jimmy-Mattias-Edetjärn,

SKulle du kunna skicak såna bilder fast för alla fälten i både profilerna för MMS och Internet så att jag får granska. Det kan vara den minsta lilla detalj som gör det att krocka ut.

@Vimla_Felix


Här kommer SS från mms apn inställningarna


Användarnivå 5
Emblem +6

Hej @Jimmy-Mattias-Edetjärn,

Tack för bilderna, det verkar som MMS-inställningarna är korrekta dock i den första bild märkate jag att din profil för Internet står som 'internet' i all-gemena bokstäver då det borde vara 'Internet' i fältet Namn. Skulle du kunna skicka mig ss på alla fälten i APN-profilen för Internet så att jag får granska?

ingen skillnad med stor eller liten.


Användarnivå 5
Emblem +6

I din APN-profil för MMS @Jimmy-Mattias-Edetjärn står fältet MMSC tömt eller har du skrivit in http://mms.media?

@Jimmy-Mattias-Edetjärn


Har du fått ordning på MMS?

@Vimla_Felix


Ja det är ifyllt..

@Bertrand-Eugén-Greitans


Nej håller fortfarande på att tuggar vid mms. Men FB är värst bilder som inte öppnas och konversationer som inte laddas.

Användarnivå 5
Emblem +6

Hej @Jimmy-Mattias-Edetjärn,

Jag skulle dock be dig att komma in i vår chatt via vimla.se/kontakt där en grön chattruta kommer upp i den nedre högra hörnet efter några sekunder. Då kan vi felsöka detta med dig i realtid.

Svara