Fråga

Mobilt bredband utan internet

  • 20 August 2021
  • 1 svar
  • 27 visningar

Har Vimla-simkortet i mobilt modem TP-link M7350. Modemet upptäcks lätt av andra enheter men internetuppkoppling finns ej. Lösning?


1 svar

Användarnivå 3
Emblem +10

Hejsan @mapeli 

Självklart ska jag hjälpa dig med detta. Egentligen är vi på Vimla endast en mobiloperatör och vi erbjuder endast mobilabonnemang. Inställningarna i routers brukar därför sällan ställa in sig per automatik som med en mobiltelefon.

Då behöver du sälla de inställningar manuellt, det gör du genom att söka i din webbläsare på IP-adressen som står på klisterlappen som sitter på baksidan/ under din router. Då får du logga in i routerns admin meny (inlogg bör också stå på samma klisterlapp) och väl där behöver du hitta routerns internetinställningar eller access point name (APN) som det heter på engelska.

Där vill jag att du manuellt fyller i de rader som visas så att de matchar vad du ser på vimla.se/apn - Din router kanske inte behöver alla inställningar utan bara vissa men där är det mest att bara prova sig fram. Jag har sparat ner inställningar som fungerat i både en TP-link router och en Huawei router som ser ut enligt nedan:

Profile name: Internet
PDP type: IPv4
APN type: Static
APN: internet
username: lämna blankt
password: lämna blankt
Authentication type: PAP

Mvh/Abbe

Svara