F.A.Q.

✅ [LÖST] Spärrat abonnemang trots betald faktura?

  • 4 June 2020
  • 42 svar
  • 2467 visningar

Användarnivå 7

Idag har betalningar för vissa kunder som betalat via faktura/Billogram på grund av en bugg fastnat i våra system.

 

Detta har orsakat att abonnemang har spärrats för utgående trafik.Felet felsöks och borde vara löst inom 3 timmar.

 

Betalningarna har gått igenom hos vår betalpartner Billogram och kommer uppdateras i våra system så fort att buggen är åtgärdad. Mottagna betalningar kommer då att speglas i Mitt Vimla som betalda och den felaktiga spärren lyfts automatiskt.Vi ber om ursäkt för detta och eventuell störning detta har orsakat!

 

❗️ Det finns inte någon risk för påminnelseavgifter som konsekvens av denna störning, så länge man har betalat fakturan i tid.

 

UPPDATERING 2020-06-04: 14:37

Våra tekniker har bekräftat att problemet som orsakade att vissa abonnemang blev felaktig spärrat har nu åtgärdats. Abonnemangen borde fungera som vanligt igen vid en omstart av mobilen.


42 svar

Hur går det i detta ärendet? Jag har inte kunnat ringa på hela dagen. Jag kan ta emot sms men kan inte skicka SMS.

 

Behöver verkligen kunna ringa!

Hur går det? Har inte kunnat ringa på hela dagen, och behöver VERKLIGEN ringa...!

Användarnivå 7

Hej @Stufman,

Vi har precis fått besked från våra tekniker att problemet är nu löst. Jag har kikat på ditt abonnemang och ser att ditt abonnemang är spärrat eftersom vi har inte fått betalning för din faktura i april då en betalning är schemalagd för 2020-06-08. När betalningen kommer in till oss kommer spärren att släppas dock om du vill använda din mobil direkt kan du avbryta din betalning i Billogram och betala via Swish (https://forumet.vimla.se/billogram-45/betala-en-faktura-med-swish-8340) då kan vi ta bort spärren direkt. 

När du har swishat kan du hör av dig här i tråden så hanterar jag resten. :)

Jag vet inte om det blivit något knas med någon betalning eller så? Jag kan inte ringa eller skicka sms, Skulle behöva hjälp så att jag kan göra det snarast 😊

Verkar dessvärre inte vara löst, startat om, allt betalat etc men kan fortfarande inte skicka sms.

Hej, har betalat via swish och startat om men det funkar fortfarande inte för mig. 

Blev lovad via chatten att min mobil skulle starta upp under eftermiddagen. Det går bra att lova runt men hålla tunt.

Hej!  Mitt SIM-kort funkar inte trots betalda fakturor.  Kan ni kika på det?  

Det verkar inte alls dom om detta är löst! Jag kan ff inte ringa ut! 

Hej, betalade med swish 26/5, sista betaldag var den 28/5. Fick igår en påminnelse med påminnelseavgift på 60kr. Betalade den i ren panik då jag trodde första betalningen inte gått igenom men det hade den enligt banken. Varför har det blivit så? En bugg i systemet har ni påtalat längre upp i chatten och att det inte ska bli några påminnelseavgifter… 

Det funkar fortfarande inte. Nu när jag är inne och tittar påstås det att jag missat en betalning i april. Men kollar man både swish och min internetbank så har det dragits pengar den 3/4!

Har även betalat fakturan för denna månaden idag. Det här dragits pengar från kontot men har ett meddelande från vimla att betalningen inte genomförts. Känns som att felet inte är åtgärdat... 

Kan inte skicka SMS och när jag ringer är det upptaget trots att den uprringda inte pratar i telefonen. Har startat om telefonen ett antal gånger under em och kvällen utan framgång

Användarnivå 7

Hej @Eva Andréa Linnéa,

Går det fortfarande inte att ringa eller skicka SMS? Jag har kikat på ditt abonnemang dock kan inte se någon spärr eller annat som skulle orsaka att ditt abonnemang inte skulle funka. 

Användarnivå 7

Hej @Liberntsson,

Jag har kikat på ditt abonnemang och såg att vissa sakert var felaktig inställda på det. Jag har nu återställt inställningarna på ditt abonnemang så det borde fungera vid en till omstart.

Användarnivå 7

Hej @Justus,

Testa gärna att starta om din mobil så borde allt fungera. :)

Användarnivå 7

Hej @CeDj,

Jag har kikat på ditt abonnemang dock på rak arm kan inte se något som skulle orsaka att ditt abonnemang inte funkar. Kan du testa starta om din mobil och kolla om det funkar då?

Användarnivå 7

Hej @Slottet,

Jag kan se i systemet att du betalade din faktura för maj på 2020-05-26 via Swish och din faktura för April, som hade då förfallit på 2020-06-04. Eftersom det handlar om en redan förfallen faktura fick du påminnelseavgiften på det då där jag skrev att inga påminelseavgifter tillkommer, gäller det endast för fakturor som inte har föfallit än.

Användarnivå 7

Hej @Linnéa Madeleine,

Jag har kikat i systemen och ser att vi har inte fått in din betalning för april-fakturan. Om du har betalat den via internetbank kan vi rätta det i vårt system dock skulle behöva bevis på betalning i form av kvitto eller skärmdump på betalningen från ditt internetbank.

Då skulle jag be dig att chatta med oss där vi kan hantera dina personuppgifter på ett säkert sätt.

Användarnivå 7

Hej @BoL,

Jag kan inte se något i vårt system som skulle orsaka att ditt abonnemang inte funkar, eller att du inte kan skicka SMS eller ringa.

Upplever du det när du ringer vissa nummer eller alla? Kan du skicka SMS till vissa och inte till andra?

Det började fungera sent i går kväll så nu verkar allt fungera

Hej, jag kan fortfarande inte ringa/smsa sen igår efter flera omstart. 

Detta är fortfarande problem för mig trots flera omstarter av telefon, vad kan det vara annars? 

Hej @Liberntsson,

Jag har kikat på ditt abonnemang och såg att vissa sakert var felaktig inställda på det. Jag har nu återställt inställningarna på ditt abonnemang så det borde fungera vid en till omstart.

Kan fortfarande inte ta emot sms dock, skicka går men inte ta emot.

Mitt telenummer 0708187877 går inte att använda. Det började strula i går, den 4:e. Det står ju att problemet ska vara löst nu. Kolla att ni fått betalningen, enligt mina anteckningar har jag betalat.

Gunilla 5407197028

Mitt har inte funkat sedan igår och funkar fortfarande inte. Har telefonnummer 0735542127.

Svara