[LÖST] För dig som kan inte nås av specifika nummer

  • 15 April 2020
  • 49 svar
  • 772 visningar

Användarnivå 7

Hej!
Just nu upplever vissa användare att de kan bli uppringda av nummer som använder Telia som operatör. Detta beror på ett styrningsfel hos Telia mot en telefonnummerserie hos oss som börjar med 072-441.

Det betyder att du som har ett nummer som börjar med 072-441 för närvarande kommer inte kunna bli uppringda av Telia-numren. Det påverkar också förmågan att ta emot SMS från dessa nummer.


Telia känner till problemet och deras tekniker jobbar på att lösa det. Det är tyvärr inget vi kan göra på vårt håll för lösa detta utan att vi väntar bekräftelse från Telia att felet i styrningen är rättat.


Se till att bevaka denna tråd för att inte missa uppdateringar kring detta ärende.


Uppdatering 2020-04-21

För närvarande har vi inga flera uppdateringar kring detta ärende utan att vi väntar bekräftelse från Telia att detta har åtgärdats. Utan att anmäla problemet till deras tekniker är det inte något annat vi kan göra från vår sida.


Uppdatering 2020-04-27

Vi har fått bekräftelse från Telia att de har nu rättat styrningsfelet så att det går nu att bli uppringd av Telia-nummer igen. Inga vidare åtgärder borde behövas dock om du märker att det är fortfarande problem med att ta emot samtal från Telia-numren kan du testa starta om mobilen. Om det fortfarande inte funkar kan du kontakta supporten direkt här i tråden eller för snabbare svar, chatta med oss via vimla.se/kontakt eller via chattfunktionen när du är inloggad i Mitt Vimla.


49 svar

Borde inte vara svårt för Telia att fixa felet?

Vad kan det bero på att de inte åtgärdar detta?

@Vimla_Felix

Nu har det gått 19 DAGAR utan att jag kunnat bli nådd av arbetsgivare, sjukhus, bilverkstad och gamla föräldrar! Detta är under all kritik!
om jag byter till ett Teliaabonemang men tar med mig telefonnumret, löser det mitt problem

@Annika-Johanna-Elisabeth-Hallsten sa:

om jag byter till ett Teliaabonemang men tar med mig telefonnumret, löser det mitt problem

Om du byter till Fello får du ett abonnemang med Telia-kvalitet till ett pris som är snarlikt Vimla. 😉

Det är väl egentligen inte vimla man ska byta bort utan Telia/halebop. Det är ju DÄR felet ligger. Har försökt kontakta halebops support och få fram kritik den vägen men det är ju svårt att få det att nå fram.

Vimla: Ni kan ju givetvis inte rent praktiskt fixa problemet men jag tror det är i erat intresse att trycka på. För i praktiken är det er många kommer lämna eftersom man inte orkar krånglet. Köpte ett vimla-abonnemang för att vi ska kunna nå vår 8-åring när han är ute med kompisar och spelar Pokémon. Vi har båda halebop sedan länge. Konsekvensen blir ju att vi får be kompisarnas föräldrar ringa till sina barn för att få tag på vår son. Och ja - även om felet ligger hos Telia så förväntar jag mig nu att ni sätter press på dem ordentligt. DET tycker jag är erat ansvar.

Mvh Pernilla i Öreb

Fick en ny telefon av mitt barnbarns man igår och har också blivit varse om att vissa nummer inte kan ringa.
Jag har ett nummer som börjar på 07244...
Min syster som endast har hemtelefon (Telia) kan inte ringa mig, ej heller min dotter (Halebop).
Jag hoppas att det löser sig snart.

Nu fungerar det !

Användarnivå 7

Hej @Jonas-Axelsson11,

Vi har inte fått bekräftelse från Telia att problemet är åtgärdat dock om du upplever att du kan bli uppring av Telia-numren nu vill jag jättegärna ta emot exemplar på Telia-nummer som har lyckats nå dig.

Skulle du kunna skicka mig exemplar på vilka nummer har ringd dig samt tidspunkter/datum via PM? Du kan skicka mig PM genom att klicka på mitt användarnamn och sedan på Skicka PM-knappen på min profilsida.

Jag får inte till det när det gäller att skicka pm till dig. Men det fungerar för mig också.

@Vimla_Felix

@Vimla_Felix fixat

Fungerar för mig med nu att ringa till sonens nummer.

Användarnivå 7

Hej allihopa!

Som många har märkt, går det nu att ta emot samtal från Telia-nummer då vi har fått bekräftelse att styrningsfel har rättats från Telias sida. :)

Hej, är det ngn störning igen för mitt bredband är väldigt segt, ringer en massa nummer med @Vimla_Felix

Användarnivå 7

Hej @Kristoffer-Thorsson,

Så jag förstår dig rätt menar du datan på din mobil? Vi erbjuder inte bredbandtjänster. De som ringer, är de okända nummer, och från utlandet?


Menar såklart att det går trögt å surfa, ngn störning i mitt område jönköpingsområdet? De senaste dagarna då det ringt ett antal nummer okända. @Vimla_Felix

Kul att det fungerar för många men för mig funkar det fortfarande inte.😞

Har startat om både min telefon (telia) och dotterns telefon (vimla) men rösten i min telefon säger fortfarande att numret inte är i drift. Jag har trippelkollat så det är rätt nummer jag ringer till (hon kan ju ringa mig så jag ser ju att det är verkligen rätt nummer).

Jag vill sänka mitt abonnemang från 50 gb till 8gb för just nu är ert surf dålig kvalité hos mig. Funkar inte å ändra iappenMobilnr 0728898021

Hej!

Jag får inte alla mina inkommande samtal till mitt nummer. Detta börjar på 072-4.... det är problematiskt eftersom det bl.a handlar om att vårdcentraler/sjukhus inte kan komma igenom utan de får en hänvisning efter signalen av tre toner.... Som jag kan läsa hos er så ska detta vara LÖST. För mig är det inte det. Har startat om telefonen. Vad gör jag nu?

Hej

Jag har också ett nummer som börjar på 072-441 och kan bekräfta att detta problem kvarstår i allra högsta grad. Så öppna ärendet igen, detta är inte löst.

Tack

Precis! Det nummer jag har problem med fortfarande är också 072-441...

Jag har varit i kontakt med Telias support idag på telefon och dom skulle undersöka.

@Vimla_Felix Flera vänner och myndigheter kommer inte fram på mitt nummer och får meddelande att telefonen inte är i bruk. Det är ett 072 441 nummer som flertalet av andra kunder också har problem med enligt forumet. Kan ni snälla felsöka så att vi får bukt på problemet, annars kommer jag bli tvungen att avsluta mitt abonnemang.

Jag pratade med telias support idag igen och deras teori var att det har att göra med att jag har en företagsmobil kopplad till växel - dvs jag har ett "fast" nummer och ett mobilt nummer som bägge egentligen är samma telefon. Gissar att många företag har liknande system (jag jobbar på ABB).


Hur som helt så prövade dom tillfälligt att koppla ur mig ur växeln så att jag blev "vanlig" och jag prövade då att ringa min dotter. Detta fungerade. Nu ska dom felsöka vidare.. kan posta här när jag hör mer.

Fick precis återkoppling från telia och dom meddelar att ärendet är löst. Lösningen dom skrev i mailet var "Nummerserie saknades", så jag antar att det var något dom fixade i sitt system.


Det fungerar nu att ringa för mig.

Hej. Det var tydligen inte bara jag...

Jag har också vänner och myndigheter som inte kommer fram på mitt nummer och får meddelande att telefonen inte är i bruk. Det är i mitt fall ett 073 466-nummer. Detta måste ju lösas omedelbart om jag skall kunna vara kvar som kund, det är inget hot, bara ett konkret faktum.

@isaks

Upptäckte att detta fungerar även för mig nu. Toppen!


Svara