Kan skicka men inte ta emot MMS

  • 19 April 2020
  • 13 svar
  • 940 visningar

Hej!

Jag har problem med att ta emot MMS. Det går bra att skicka men när jag får MMS står det bara "hämtar", och inget händer.

Jag har gått efter mallen som finns här på Vimlas hemsida för att ändra inställningarna, men det hjälper inte.

Vad ska jag göra för att kunna ta emot MMS?

/Ebba


13 svar

Samma problem här, har ett 072-441 nr.

Liknande problem, kan varken skicka eller ta emot MMS. Har använt Vimla generella inställningar utan framgång. Använder Google pixel 3a

Användarnivå 7

Hej @Ebba-Hammarlund-Lehto,

Hur länge har du upplevd att du kan inte ta emot eller hämta MMS? Eller något som har skett nyligen eller pågått länge?

Användarnivå 7

Hej @Tomas-Hallberg,

Skulle du kunna ta skärmdumpar på dina APN-inställningar och bifoga dem här i tråden så att jag får granska att allt ser ut som de borde? Dubbelkolla också att det finns endast de 2 APN-profilerna (MMS och Internet) sparad i din mobil. Om det finns andra behöver du radera dem.

Användarnivå 7

Hej @Per-Håkan-Johansson,

Gäller det endast att ta emot MMS? Går det att skicka MMS utan problem? Kan du ta emot MMS från vissa nummer men inte andra eller gäller det inkommande MMS från alla nummer?

Går att skicka sms/mms utan problem. Kan inte ta emot sms/mms från varken telia eller vimla-abonnemang @Vimla_Felix

Användarnivå 7

Hej @Per-Håkan-Johansson,

Tack för info! Hur länge har det pågått? I så fall att det är endast från vissa nummer du kan inte ta emot MMS från skulle jag be dig att skicka mig exemplar på vilka nummer det gäller och datum/tidspunkter de försökte skicka dig MMS. Skicka exemplarna gärna via PM, som du kan göra genom att klicka på mitt användarnamn och sedan på Skicka PM-knappen på min profilsida.

Går det att ringa och bli uppringd av dessa nummer?

Fick sim:et för en vecka sedan ca. Datatrafik verkar funka. Går att ringa ut (har provat vimla och telia)men inte ta emot mms /sms och det går inte nå numret från ett telia-abonnemang . Det är en huawei p9, så jag använder dom rekommenderad accesspunkterna för huawei @Vimla_Felix

Användarnivå 7

Hej @Per-Håkan-Johansson,

Gällande att inte kunna nås av Telia-nummer vill jag hänvisa dig till denna tråd: https://forumet.vimla.se/topic/7989/f%C3%B6r-dig-som-kan-inte-n%C3%A5s-av-specifika-nummer. Vi har ett pågående ärende där Telia har styrt fel våra nummer som börjar på 072-441.

Du nämnde att det går inte att ta emot elelr skicka MMS till Vimla-nummer heller och då vill jag dubbelkolla din mobilens APN-inställningar. Har du testad att ställa om din mobilens APN-inställningar för båda Internet och MMS enligt vår guide för just Huawei mobiler: https://faq.vimla.se/hc/sv/articles/360002019698?

Skulle du kunna ta skärmdumpar på dina APN-inställningar för båda Internet och MMS profilerna och bifoga de här i tråden så att jag får granska att allt stämmer?

MMS fungerar inte med nya sim-kortet. Vi har två telefoner Pixel 3a och har försökt upprepade gånger enligt instruktionen och kollat att alla inställningar för APN stämmer. När nedladdning av mms påbörjas kommer hämtar och sedan slutar nedladdning utan fil

Användarnivå 7

Hej @Staffan Junel,

Ajdå, jag beklagar att du upplever att du inte kan ladda ner MMS! Den enda anledning jag kan tänka mig som skulle orsaka det är om något inte stämmer i APN-inställningarna. Jag vill be dig bifoga skärmdumpar på mobilens inställningarna här i tråden så att ajg får granska att allt stämmer. Ibland kan det vara lite klurigt med dessa inställningar. 

 

Hej kom skärmdumparna fram?

Svara