Fråga

Kan inte ringa till andra Vimla abonnemang?!

  • 20 juli 2021
  • 2 svar
  • 33 visningar

Vår familj har haft så skumma problem med Vimla på sistone. Jag har Vimla och en Oneplus 8T. Jag kan ringa till min sambo som har likadan telefon och abonnemang men hon kan inte ringa mig, även om vi sitter bredvid varandra. Ingen signal går fram och sen kommer en röst som säger “Abonneneten du försöker nå har stängt av sin mobil och går inte att nå...”. Men jag kan ringa till andra personer i samma rum utan problem. 

 

Nu har min far, som också har Vimla, skaffat en Oneplus  Nord CE 5G och det är samma sak där. Han kan ringa mig men jag kan inte ringa honom utan detta problemet.


2 svar

Användarnivå 3
Emblem +20

Hejsan @sdfiojhdsigdsg 

Tack för att du skriver in till oss! 

Detta låter absolut inte som det ska och något vi vill kolla vidare med dig på. Då detta är ett publikt forum och vi skulle behöva personuppgifter från dig för att fortsätta med en felsökning så behöver du kontakta våran support. 

Du hittar dem här:

Mail: hej@vimla.se

Chatt: vimla.se/kontakt (vardagar mellan 9-16).

Har felsökt detta lite mer nu och ska försöka beskriva situationen så tydligt som möjligt. 

 

Jag har haft Vimla i rätt många år nu med både en Oneplus 6 och Oneplus 8T och det har alltid fungerat bra. Därför så rekommenderade jag Vimla till min far nu när han skaffade en Oneplus Nord CE. Problemet är då att han inte kan bli uppring när han är hemma när telefonen står i 2G/3G/4G och 2G/3G/4G/5G läge. Ändrar man till enbart 2G/3G så fungerar det att bli uppringd. Att ringa andra fungerar bra oavsett nätverksläge. Sedan testade jag att sätta i ett annat simkort som kör på Telia i hans Oneplus Nord CE och då fungerar det bra att bli uppringd oavsett vilket nätverksläge man sätter på telefonen. Sätter jag min fars vimla simkort i min egen Oneplus 8T fungerar även det bra.

 

Så vår slutsats är att vimla inte verkar fungera på denna telefonen, Oneplus Nord CE 5G om man använder 4G där han bor. På andra ställen fungerar det dock bra oavsett läge. 

Svara