Flyttade till Vimla, försvann ur NIX

  • 9 mars 2017
  • 4 svar
  • 0 visningar

Nu i dagarna har jag utsatts för klassisk telefonterror från ett marknadsundersökningsföretag. Mitt nummer spärrade jag för längesen, när jag använde det med Telia, men när jag ringde upp NIX fick jag till min förvåning höra att mitt nummer INTE var spärrat. Enligt vanliga frågor till NIX ska en spärr gälla ett nummer även om det flyttas till en annan operatör.

Är det någon som har upplevt något liknande? Inte kan det väl vara något från Vimlas sida som gjorde mig "onixad?"


4 svar

Användarnivå 6
Emblem +2

@Glixbit Du skriver marknadsundersökningsföretag, är du medveten om att nix-spärren inte gäller för marknadsundersökningar?

http://nixtelefon.org/sa-gar-det-till/undantagen/

Vimla lämnar inte ut ditt nummer varken till hitta.se, eniro.se eller några andra företag.

Avtalet mellan telemarketbranschen och NIX har upphört. Det är alltså enbart upp till telefonterroristernas välvilja nu igen. Regeringen kommer att lägga fram förslag om lagstiftning, om att det enbart ska vara opt-in som gäller, dvs att man själv aktivt måste ge godkännande för att företagen ska få ringa upp. Annars ska det alltså bli ett lagbrott att slumpmässigt ringa och terrorisera som de gör nu.

Emblem

@Borjeg har du nån länk till information om att Telemarketingbranschen och NIX gått skilda vägar? Det enda jag hittar är att Konsumentverket sagt upp avtalet med NIX eftersom man ansett att det är för många undantag. http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/konsumentverket-...

Även jag fick göra ny spärr förra året. Om det hade med Vimla att göra eller om det var problem med NIX vet jag inte.

Angående undantaget för marknadsundersökning så fick ju det till följd att många maskerade sina samtal som just marknadsundersökningar. Går man igenom "undersökningen" märker man att det är en viss vara/tjänst man pushar för. Så numer åker luren på rätt snart oavsett vem/vad det är som ringer om det inte under de första 5-10 sekunderna framgår att det är något som är relevant för mig.

@Asawi

Ja, jag mindes fel. Du har helt rätt. Men i realiteten kan resultatet bli detsamma.

Svara