eSim kort

  • 8 October 2017
  • 240 svar
  • 13641 visningar

Användarnivå 3

Undrar när ni tar eSim kortet in på marknaden ? till ( Apple Watch )

Vill gärna ha ett svar här :)

Snart är det ett krav och som skapar kundkrets!


240 svar

Hej,

Jag undrar också när esim kommer, det finns tydliga kundkrav på att det ska finnas med tanke på teknikutvecklingen så det vore bra att åtminstone få ett tidsfönster om när ni förväntar er att kunna presentera en lösning.

Mvh

Karin

@Karin-Larsson9

När det gäller eSIM brukar Vimla rekommendera byte av operatör. De verkar inte ha något på gång inom överskådlig framtid.

Tänkte bara slänga in min +1 för esim. Har följt denna diskussionen i ett tag och blev optimistisk när jag hörde Q1/Q2 men sen helt plötsligt finns det inga konkreta planer på det. I och med att det inte verkar gå någonstans så kommer jag nog bli tvungen att byta operatör snart. Tråkigt.

Aj vad trist att eSIM inte finns ute eller ens är på gång :(

Vi har väntat väldigt länge på det, men dessvärre lutar det mot att byta operatör

Användarnivå 2

Vilken ska du byta till ?

@John-Biscevic sa i [eSim kort](/post/37001):

>

Aj vad trist att eSIM inte finns ute eller ens är på gång :(

Vi har väntat väldigt länge på det, men dessvärre lutar det mot att byta operatör

Användarnivå 7

Tack alla för er feedback. Jag har tagit upp förslaget med e-SIM med management-gruppen så att de är iaf medvetna att det är ett stort önskemål bland våra användare. Hoppas verkligen att jag kan återkomma med bra nyheter under tiden!

@Vimla_Felix


Vad kul med ett ordentligt svar. Håller tummarna att det förslaget tas på allvar och e-sim kan bli verklighet hos Vimla.


tack för infon.

Om det tar för lång tid tills eSIM läggs till, vilka andra operatör skulle ni andra föreslå som erbjuder eSIM till ett rimligt pris

Tror inte det finns någon som erbjuder det till rimligt pris. Vad jag förstår så finns det mobiler med e-sim + vanligt sim men så länge det är få opperatörer som har det är ju vitsen med e-sim inte jättestor förutom den grupp, liten eller stor, som kör med klocka.

Hej,

Har väntat länge på e-sim och funderat på att byta operatör. Halebop har e-sim, är dock gärna kvar som Vimlakund men vill gärna ha e-sim till min iwatch.

Hoppas på positivt besked snart.
Uff

@stormense, de flesta nya telefoner har väl stöd för e-sim

@Ulf-Karlsson200 Jag kontakta Halebop och de erbjuder eSIM för 69 kronor i månaden

@Ulf-Karlsson200 Och Tele2 för 49 kronor i månaden, dock är Tele2's mobilabonnemang dyrare än Halebops... Osäker på vad det blir, får väl vänta en stund till på vad Vimla tänker göra

Användarnivå 3

Att betala en extrakostnad för att använda en teknik som framförallt kommer minska kostnaden och komplexiteten hos operatören låter konstigt i mina öron. Vi betalar ju redan en avgift


@Rimon-Mezo sa i [eSim kort](/post/37202):

>

@Ulf-Karlsson200 Och Tele2 för 49 kronor i månaden, dock är Tele2's mobilabonnemang dyrare än Halebops... Osäker på vad det blir, får väl vänta en stund till på vad Vimla tänker göra

Håller fullständigt med! eSIM borde inte kosta, framför allt INTE varje månad, engångsköp skulle jag anse vara mer okej. Vi betalar för mobilen + klockan + abonnemang och att betala för eSIM också känns så onödigt 😂 hela vitsen med att ha eSIM är för att slippa betala extra för att använda internet/samtal/sms


@bellison

@Rimon-Mezo Också undrat varför e-sim ska kosta extre. Men är väll som med digital TV som tar extra för ett så kallat tvillingkort för samma utbud. Blivit att man nu bara har streaming-tjänster.

Jag förstår det som att ni pratar om ett extra e-sim till t.ex en klocka utöver sim-kortet till telefonen?


Tvillingkort har väl alltid, på ett eller annat sätt, kostat extra. De tar väl inga avgifter för att man använder e-sim istället för ett fysiskt, om man bara ska det i sin telefon?

Finns det någon update på om det kommer inom en snar framtid. Är rätt trött på att gå runt med två telefoner och skulle gärna köra esim via vimla. Går det dock inte att lösa snart måste jag nog byta leverantör :

Jag har frågat om e-sim de senaste 3-4 åren. De lovade att det var på väg, då 2016, när man tecknade sitt vimla-abb, för övrigt skiter Vimla i sina kunder, så länge man betalar. Byt operatör och ta en som är seriös istället, vilket Vimla inte är...

One more customer here who is waiting for e-sim.

Köpte en Samsung Galaxy Watch 2, Vimla stödjer inte eSim säger den bara när jag skall försöka dra igång internet på den.

Hur går det med eSim stödet?


mvh / Daniel

@Daniel-Jernström De verkar inte bry sig om det, vill man ha eSIM får man byta operatör

Användarnivå 7

Hej @Daniel-Jernström,

Det stämmer att vi stödjer ine e-SIM för närvarande dock det är ett projekt vi kommer arbeta på när vi har migrerat alla användare till 2.0. Jag kan dock inte get ett fast datum för när e-SIM kommer vara tillgängligt för våra användare just nu.

Hej Felix

Jag är en av dem som tyvärr porterade ut mina abonnemang för att jag behövde dubbla sim och ville få klockan att fungera fullt ut.

Skulle du våga dig på att gissa ett årtal när det kan flyga hos Vimla

Jag kommer nog tyvärr också behöva byta bort från Vimla då jag köpte en iPhone SE idag och vill kunna använda både mitt jobb-abonnemang och mitt privata i samma telefon.

Svara