eSim kort

  • 8 October 2017
  • 239 svar
  • 13615 visningar


Visa första inlägg

239 svar

Läste nyss att Tele2 lanserar e-sim i januari. Nu börjar Vimla halka efter.

Ge oss e-sim!

@Viktor_Vimla sa:

Vi har tidigare meddelat att vi arbetar med e-sim och kommer lansera det under året.

Så under 2019 kommer man lansera eSIM, om man nu klarar att hålla utlovad deadline för en gångs skull.

Som sagt, en betallösning utan Klarna lovade Vimla klar till december 2017 och vi har inte sett den än. Så e-sim under 2019 tror jag på när jag ser det...

@Spotify sa i [eSim kort](/post/21821):

>

@Viktor_Vimla sa:

Vi har tidigare meddelat att vi arbetar med e-sim och kommer lansera det under året.

Så under 2019 kommer man lansera eSIM, om man nu klarar att hålla utlovad deadline för en gångs skull.

@Sven sa:

Som sagt, en betallösning utan Klarna lovade Vimla klar till december 2017 och vi har inte sett den än. Så e-sim under 2019 tror jag på när jag ser det...

Några inlägg upp här har Ida skrivit att man inte kommer släppa eSIM förrän man är färdiga med flytten till Vimla 2.0. Det skulle innebära att man måste slutföra flytten till Vimla 2.0 under 2019 samt släppa eSIM under samma år. Dessutom har man sagt att man inte kommer behöva byta till Vimla 2.0 förrän man har roaming i samma länder som med Vimla 1.0, så även det måste man hinna slutföra under året. Det känns inte realistiskt någonstans...

Vi behöver esim nu!....

Kommer nog dröja innan e-sim kommer hos Vimla. Alla operatörer följer antagligen samma mönster, dvs först en lansering via sina premium abonnemang (i Vimlas tillfälle Telenor).

Något år eller två senare kommer det till lågprisalternativen.

Köpte själv en iPhone XR från Hong Kong via Ebay i England. Hong Kong modellen stödjer frekvenserna som används i de svenska näten och har plats för två fysiska som kort. Använt i fjorton dagar nu o det fungerar klockrent.

Alltså vi behöver esim nu!

Vore så tråkigt att behöva byta leverantör. :-(


Användarnivå 5
Emblem +20

@Manne-Björkhagen e-SIM är något som kommer dröja, behöver du det NU så kan vi inte erbjuda det med ditt abonnemang hos oss.
Hoppas du stannar kvar ändå men är det ett måste i din vardag så skal du klart göra så som passar dig bäst.

Här är en användare till där e-SIM är absolut kritiskt, och jag kommer tyvärr tvingas gå från Vimla inom en väldigt snar framtid av just den anledningen :(

Användarnivå 2

Till vilken operatör?


@Marcus-Ofenhed sa i [eSim kort](/post/22432):

>

Här är en användare till där e-SIM är absolut kritiskt, och jag kommer tyvärr tvingas gå från Vimla inom en väldigt snar framtid av just den anledningen :(

@storm72 Det ser ut att bara vara Tre som stödjer e-sim, så det ser ut att bli till dem... Fan, jag vill inte till dem...

Någon som vet om Tre släppt eSim till Hallon? Deras lågprisvariant.

Jag tog mitt Vimla abb. p.g.a. att supporten, sensommaren 2017, lovade att tvillingkort skulle komma januari-februari 2018. Inte fan finns det tvillingkort, de ljuger friskt om det mesta. Om man inte ens har förtroende för den obefintliga supporten, hur ska man då ha förtroende för Vimla som operatör.

Hade Tre innan, dyrt som fan, men de ljög inte, supporten....

@Ronnie-Larsson

Hej Ronnie!
Vi har utfört tester av extrasim, men valt att lägga det projektet lite på is, då vi har mycket annan ny utveckling som har fått högre prio.

I och med Vimla 2.0 kommer vi dock kunna utveckla nya funktioner snabbare än tidigare!

@Isabelle_vimla

eSim, kanske? När då? Sommaren -22?


Så fort vi har mer information så kommer vi ut med den här :)

Nu när iPhone XS och XR kommit ut som jobbmobiler, så finns det en stor marknad för billiga abonnemang med E-sim, så att man kan ha med sitt privatabonnemang i jobbmobilen.

Ni har ju billiga abonnemang, så se till att skaffa E-sim-stöd och marknadsför möjligheten, så skall ni se att ni får en ökning i antal abonnemang.
Nu finns det ju ett smalt fönster att fånga nya kunder innan alla andra lågprisoperatörer har E-sim, och alltså en nytta med att agera snabbt.

Men jag antar att det är så att storebror Telenor antagligen förbjudit detta, då det är en nisch-produkt som vissa är villiga att betala för, då tvingas man över till Telenor (eller annan operatör!) istället. Trist, dessutom när man skryter om Vimla 2.0 där det ska vara så enkelt att införa nya tekniker!

Användarnivå 2

Om ni tjatar lite till kanske eSim ploppar fram

@storm72 Tror att om 2-5 år finns bara e-sim och då kommer de med gamla mobiler att klaga. Nu kostar det ju extra hos de operatörer som har det men tror inte det kommer vara så länge till. Vad tror ni andra?

@stormense Visst är det så. Är du säker på att det kostar extra om man bara väljer esim? Som jag fattar det är det om man vill ha tex en extra apple klocka eller liknande. Vilket som är det klart framtiden. Jag har läst att det spekuleras i att nästa Samsung S10 och även nästa iPhone bara kommer ha eSIM. Får se vad vimla gör då..

Tänkte ju köpa en Apple Watch 4 med e-sim men det gick inte välja att bara ha e-sim (kommer inte ihåg om det var hos Telenor eller Tre) så köpte en Watch utan cellular och en billig begagnad iPhone SE istället och provar nu Hallon i 3 månader för 50kr/m. Kanske blir Vimla även på den senare då de har bättre täckning i mina trakter. Men vill just nu inte chansa att kanske måste pula med avancerade inställningar för Vimla 2.

+1 på önskemål om esim, i mitt fall för Samsung Galaxy Watch. Finns det fortfarande ingen tidsuppfattning alls om när det kan tänkas komma hos Vimla?

Användarnivå 5
Emblem +4

@Mattias-Sving

Det finns dessvärre inget spikat datum på när vi kommer att lansera detta.


Jag ska försöka få ut någon info om hur planerna går kring detta och sedan återkommer jag självklart med svar :)


/Alex

@Alex_Vimla

Det där blev en mycket rolig och sanningsenlig felskrivning!!!! Att Vimla inte har nån tidsuppfattning har stått klart länge för oss som varit med från början!

Användarnivå 5
Emblem +4

@borgus Yes, såg det och har även ändrat det.


Jag vet att vissa funktioner har tagit längre tid än vad vi har sagt att det ska göra. Därför väljer jag nu att inte chansa på ett datum, utan när vi vet mer angående detta så kommer vi att gå ut med den informationen.


/Alex

Svara