Administration av flera abonnemang hos Vimla

  • 27 February 2015
  • 32 svar
  • 780 visningar

Om man har flera abonnemang hos Vimla kan man administrera samtliga under en inloggning i kontrollpanelen?

32 svar

Nej, tyvärr går inte detta. Det behövs också en e-postadress till varje abonnemang. Själv har jag tre abonnemang och det kan vara lite joxigt att logga in och ut mellan desa.

Åh vad irriterande, så då måste man först skaffa fler mailadresser om kidsen ska ha abonnemang...
Hmm..hoppas Vimla man lösa detta.
Användarnivå 5
Emblem +4

Välkommen till forumet @@ibban !

 

Jag är medveten om att det här är en rätt besvärlig grej och det finns med i listan över de saker vi vill åtgärda under våren. 

 

Mitt tips är att använda gmail, då man kan använda punkter för att få "fler" adresser. Säg att du har mailadressen ibbanbibban@gmail.com, då kan du registrera abonnemang hos oss med mailadresserna i.bbanbibban@gmail.com och ibban.bibban@gmail.com. Vårt system känner igen det som olika mailadresser men mailen kommer gå till ibbanbibban@gmail.com.

 

Sjukt många snabel-a:n i det svaret men jag hoppas att det blev förståeligt. 

Användarnivå 6
Emblem +5

Detta är ännu bättre, registrera en outlook/hotmail-adress och följ därefter denna sida:

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/outlook/add-alias-account

 

Du kan då få ett konto med flera adresser, perfekt i detta fall. Vill du så kan du även ställa in så allt från din outlook vidarebefodras till din vanliga e-postadress.

Användarnivå 5
Emblem +4

Mycket bra tips av @@Michael

Hej Petter,

 

Har denna förbättring gjorts ännu? Har 4 abonnemang jag vill flytta till Er men vill smidigit kunna sköta dem under samma inloggning. 

 

Hälsningar,
Jonas

Användarnivå 5
Emblem +4

Välkommen till forumet @Jonas

Det finns ingen systemlösning för detta än men kolla gärna på mitt inlägg ovan hur du kan använda en gmail-adress för att lösa det. Om du inte har en gmail-adress idag kan du göra en vidarebefordran från ditt gmail-konto så att allting hamnar rätt. Det är inte så invecklat som det låter :)

Jo tack, jag vet hur Googles olika tjänster fungerar.

 

Problemet jag ville lösa var att slippa logga in med flera konton utan sköta allt under en vy.

Och eftersom ni skrev att en eventuell lösning kunde komma under våren så efterlyste jag status samt eventuell eta.

Antar att det blir svårt med tipsrabatt om man vill tipsa in familjemedlemmar så att säga. Men man får väl väga rabatt vs enkelheten i att ha alla på samma konto.

Bump!

 

Något nytt på denna fråga?

Funderar på att flytta två-tre (kanske tom fyra) ab till Vimla, men vill gärna att detta funkar då!

 

Att "lösa" det med exv gmail-tricket tycker inte jag är en lösning. Jag vill ju kunna göra EN inloggning hos Vimla, och då se samtliga ab på en gång.

 

Tack på förhand!

Användarnivå 6
Emblem +5
@jx för status på flera abb så går det att använda saldo.me, se min signatur.

Men håller med att en kontrollpanel med allt på samma ställe under en mejladress vore suveränt.
Användarnivå 2

Så som jag förstår det så är detta något som inte riktigt ligger planerat den närmsta tid? Men finns det med på kartan över huvudtaget? =) 

 

Användarnivå 6
Emblem +5

@Gneken bra fråga, själva sakfrågan har ju varit uppe flera gånger. @Nils tror jag är personen som ansvarar/håller i utvecklingen så vore trevligt att få någon input om det finns kring denna fråga.

 

Jag personligen hade uppskattat denna funktion, dock klarar jag mig utan så sätt eftersom jag ändå får upp mina abonnemang på en inloggning via saldo.me. Det enda jobbiga är väl att det krävs att man har flera mejladresser.

 

Viimla hade gärna fått stabilisera sin server dock, även om det blivit extremt mycket bättre så tappar Saldo.me kontakten med Vimlas servern någon gång gång i veckan och då krävs ny inloggning och inläggning av extrakonton på saldo.me. Nu är det väl inte en katastrof om man valt lösenord man kommmer ihåg och kan mejladresserna. Då handlar det om kanske om att lägga 2-3 min för att logga in och ha allt tillgängligt direkt i kanske en vecka. Det som tar tid är ju inloggningen på Vimlas server, något som kan ta upptill 2 minuter när Vimlas server är seg.

@Gneken

Detta är något som ligger i pipen för 2016. Det är ingenting som vi har lagt åt sidan.

Förhoppningsvis blir det under första halvan av 2016 t.o.m. : )

 

@Michael

Serverfrågan är också något som kommer att förbättras under 2016. Vi kommer att byta ut våra servrar vilket kommer påverka svarstiden och stabiliteten till det positiva.

 

Toppen att ni påminner oss om dessa frågor!

/Nisse

Användarnivå 2

Låter helt underbart!

Kommer man kunna kombinera sina tipsningar då? Jag har just nu två abonnemang med olika antal tipsningar. Om jag slår ihop de, kommer även mina tipsningar att slås ihop då?

När jag försöker jag göra på det sättet med punkt så kommer ett felmeddelande upp "Ogilltig mailadress"

Användarnivå 5
Emblem +4

@Urban vad försöker du göra? 

Tänkte skaffa ett abb till och måste ju därför regga ytterligare en mailadress, tänkte göra som föreslagits ovan att använda min gamla med hjälp av punkter.
Användarnivå 5
Emblem +4

Okej! Kan det vara så att du använt den mailadressen tidigare? Verkar ju i och för sig som att den formateras på ett sätt osm anses ogiltigt.  

Användarnivå 6
Emblem +1
Urban, hur ser den adressen du försöker med ut? Tex min.mai.l@gmail.com bör funka men inte min.mail.@gmail.com, om nu inte Vimla har något fuffens för sig och sorterar bort mailadresser som annars ska vara giltiga.

Du kan heller inte sätta in extra punkter efter @ men då borde felet bli att bekräftelsemailet inte kommer fram, inget annat.
Användarnivå 6
Emblem +5

@Urban bästa/enda(?) sättet är att registrerar en ny mejladress tyvärr. Sedan kan du ställa in den så den vidarebefodrar alla mail till din vanliga e-postadress.

 

När det kommer till saldo och summa att betala så kan du lägga till dina extraabonnemang på https://saldo.me och då upp alla på samma ställe.

Ok, då var det en gammal tråd jag läste, men det ordnar sig. Tack för hjälpen.
Användarnivå 6
Emblem +1

@Michael, varför skulle det inte funka med adresser av typen min.mai.l@gmail.com? Om inte Vimla medvetet spärrat sådana varianter borde en sån variant (till ursprungsadressen min.mail@gmail.com) räknas som unik adress, och därmed funka för att regga nytt abb med. Eller?

Användarnivå 6
Emblem +5
@mlo det fungerar utmärkt, men jag tolkade det som att Urban ville använda sin gamla och bara lägga till en punkt T.ex. efter den så den skulle gå igenom trots att den redan används.

Svara