2.0 på enkel telefon utan surf

  • 26 mars 2020
  • 5 svar
  • 2 visningar

Hej

Har nyligen skaffa vimla för min gamle far Eric Allan Victor Arvidsson, Elmberg (98år). Han har en ny Doro telefon av enklaste slaget, som inte går att surfa på (klarar han inte). Kan han använda vimla 2.0? Alla inställningar och support hanteras i "hans" app av mig och mina syskon.

Mvh

Per Elmberg


5 svar

Användarnivå 5
Emblem +6

Hej @Per-Arvid-Ericsson-Elmberg,

Vet du kanske vilken modell Doro din far har för mobil? Det är inte i alla Doro mobiler att det nya 2.0 SIM.

@Vimla_Felix

Doro 1362 (senior)

Användarnivå 5
Emblem +6

Hej @Per-Arvid-Ericsson-Elmberg,

Har har kikat på nätet och ser att just denna modell stöder bara 2G, som betyder att Vimla 2.0 skulle inte fungera i mobilen.

@Vimla_Felix

Vad gör vi då? Byta telefon klarar han inte, kan han behålla 1.0 (Som fungerar ok)?

Användarnivå 5
Emblem +6

Hej @Per-Arvid-Ericsson-Elmberg,

Jag förstår. Ni kan alltid testa 2.0 i mobilen för att kunna vara säkra om det funkar eller ej. Tyvärr kan vi inte garantera att 2.0 kommer att fungera på alla mobiler av äldre modell. Som alternativ kan vi kompensera upp till 600 kr på kommande mobilräkningar, för att understödja köpet av en ny mobil och det finns andra Doro modeller, som denna: https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/mobiltelefoner/seniortelefoner/doro-phoneeasy-530x-mobil-med-kamera-p55545 som skulle fungera med Vimla 2.0.

Han får behålla och använda 1.0 för nu dock vi håller på att uppgradera alla Vimla-användare till 2.0 och siktar på att ha alla på 2.0 under sommaren. Om 2.0 skulle inte fungera i mobilen skulle det enda alternativet vara att välja en annan operatör som stöder 2G.

Svara