Vänliga veckan dag 2

  • 10 February 2015
  • 0 svar
  • 3 visningar

Användarnivå 5
Emblem +4
  • Head of Support & Community
  • 1513 svar

Hej!

 

Idag är det min tur att vara vänlig. Har ni tänkte på hur svårt det är att prata om vänlighet. Der blir så himla mjäkigt och helylle. Så borde det ju inte vara, eller hur! Kanske skulle vi vara vänligare mot varandra om vänlighten fick en högra status?

För egentligen krävs det ju inte en så stor insats utan oftast är det de små sakerna som gör en extra glad. En granne som plingar på för att berätta att man glömt nyckeln i dörren, någon som ställer sig upp för någon annan i tunnelbanan eller håller upp en dörr. Ja, typ så.

 

I början när vi precis var nya på marknaden så fick vi ett förslag från vår medlem Berthel att vi skulle ordna så att man kunde påminna sig själv om att ringa en viss person. Berthel hade flera vänner som var gamla och ensamma och som han försökte ringa med jämna mellanrum och växla några ord med.

 

Kjell "Kjelleman" hakade på idén och sa att han och hans kompis har en överenskommelse att när den andres nummer inte syns bland senast ringa samtal så ska de ringa varandra för då hade det gått för lång tid.

 

En ganska smart idé faktiskt och säkert inte så svår att göra en app av eller så kan man ju helt enkelt lägga in påminnelser i sin mobil med jämna mellanrum. Så, i denna andra tänkte jag ta mig tid att ringa min mormor och min farmor ikväll och höra hur de har det för det var på tok för längesen jag gjorde det.

 

Samtidigt vill jag uppmana alla att göra det samma, ring upp någon ni inte pratat med på länge och visa att ni bryr er.

P.s. ja, ni ser ju, det blir så... klyschigt eller vad säger ni? D.s.


Svar

Var först med att svara!

Svara