News

Tävling! Dela dina bästa halloweentips och vinn 5GB

 • 19 October 2021
 • 49 svar
 • 6571 visningar
Tävling! Dela dina bästa halloweentips och vinn 5GB
Användarnivå 2
Emblem

Tjena alla monsterdiggare! Här kommer ett gästinlägg från mig, Kajsa!

Den viktigaste högtiden på året* är snart här, och det måste vi ju såklart fira. Men för en del kan halloween kännas svårt och jobbigt, vad ska jag egentligen klä ut mig till, hur ska jag pynta min lägenhet, vilken skräckfilm ska jag välja att titta på eller vilket halloweenigt recept ska jag laga/baka? Valmöjligheterna är ju många!

Så nu vill vi hjälpa er att hjälpa varandra! Kommentera ditt bästa halloweentips, valfri kategori, och få chansen att vinna 5GB! Som du förslagsvis kan använda på halloween till att streama en av skräckfilmerna som tipsats om här ;)

*Källa: 1 person på Vimlas kontor.

VINNAREN ÄR UTSEDD! Jag vill börja med att säga tack och så kul att så många av er gillade tävlingen och kom med så bra och välgenomtänkta idéer! Vinnarna den här gången är…
@Zeid Abu Abdo och @KlaraJohansson !! Skicka gärna ett stort grattis till dem båda och så önskar jag er alla en riktigt läskig Halloweeeeen 
:ghost:


49 svar

Tips: ha myskväll med halloweengodis, utklädning och skräckfilm :)

Till samtliga som knackar på för BUS ELLER GODIS: 

FÖRST HANDSPRIT OCH SEDAN GODIS !!!

HAPPY HALLOWEEEEEN :mask::ghost:

Om du vill ha en “rolig” skräckfilm rekommenderar jag House of 1000 Corpses. :sweat_smile:

En riktigt läskig spökfilm kan ni roa er med som heter “Thir13en Ghosts” (Ja, den stavas så...) från 2001. Mycke nöje! OBS! Är en film för minst tonåringar i vuxet sällskap! OBS!

https://www.youtube.com/results?search_query=Thir13en+Ghost

På Halloween har du chansen att busa med grannarna och kunna skylla på att det måste varit bus-eller-godis-barn som gjort det! Så mitt tips är att ladda upp med toapapper, gladpack, rakskum och annat busigt. Samla vännerna, dra på er lakan (utklädd som spöke = bra kamouflage) och busa med grannarna! Men kom ihåg att även busa på ert eget hus, annars blir det väldigt uppenbart vem som ligger bakom... 

Det läskigaste man kan klä ut sig till i Göteborg är när man sätter på sig en vit keps och en svart jacka med fasttejpad text på ryggen som säger biljettkontroll!

@Kajsa_Vimla 

Jag har försökt förstå vad CLM står för… Det bästa jag hittade var Cute Little Monster.

Har du nån annan tolkning?

Vil två gröna papper till en Sims-diamant och fäst i ett diadem - Voila! Du är nu en Sim och kan ha vilka kläder du vill. (Finns bra videos på youtube hur du viker)

Squid-game kostym och leka lekarna! 

En kattlåda och en spade. Krossa digestivekex och gräv över chokladbollskorvar med smulorna. Klart att servera. 

Måla ansiktet grönt med ögonskugga och tupera håret så det står rakt ut. Klä dig i nån läskig färg. Klart!

 

Mitt bästa tips är att köpa Halloweenpynt och tillbehör till (ofta) halva priset, efter halloween (eller strax innan), att använda till nästa år! 

Lära kidsen att bara gå Bus eller godis till de hus som har en pumpa tänd utanför 🎃 

Det äckligaste men samtidigt godaste att bjuda på till Halloween:

 • köp en helt ny kattlåda + spade
 • krossa digestivekex i botten så att det täcker
 • blanda ihop chokladbollssmet
 • rulla till korvar så att det ser ut som kattbajskorvar 
 • lägg ner i lådan med ”digestivesanden”
 • ställ dit en kattlåda-spade
 • smaklig spis

Jag bjöd på detta en gång, inte många vågade smaka då det ser så verkligt ut 🤣💩

Mina bästa tips:

 1. Gör eget fakeblod med gelatin, kakao, sirap och röd karamellfärg
 2. Klä ut dig riktigt läskigt 
 3. Gå på karaoke med alla dina kompisar som också är utklädda
 4. Sjung läskiga låtar och skräm folk(på skämt)
 5. Köp JÄTTEMYCKET godis och snacks och gå hem och titta på skräckfilmer tillsammans! 

Dra en dold högtalare på utsidan av din ytterdörr och kör spellistan med läskiga ljud på repeat - knarrande dörrar, vinande träd och kanske nåt avgrundsskrik... Krävs inte ens hög volym för att upplevas läskigt... ;)

Gå ut i skogen, gör upp eld o grilla lite olika godsaker. Funkar också fint på färdiga grillplatser i skogen mm. Knytkalas hemma är också toppen, alla hjälps åt ingen behöver slita o göra allt. 

1. Blås upp några fina, röda ballonger.

2. Vänta in Halloweenregnet nere i en varm, skön kloakbrunn.

3. Bjud ner en liten vän, som jagar pappersbåtar.

4. Visa den nya kompisen din finfina Vimla-kod och glöm inte påminna hen om att vi alla flyter här nere...

PYSSLA 🤩

 

Med hjälp av lera och piprensare kan du pyssla fina eller varför inte läskiga figurer?! 😍

 

 

Mitt tips hade ändå varit ett recept! En till dig och en till din fyrbenta vän om du nu har en :) 

Baka en tårta som har utseendet av en hjärna. I smeten har jag röd karamellfärg för rosa färg. Som fyllning har jag jordgubbsmoouse och jordgubbssylt för att få en verklighetliknande utseende när man skär i tårtan. Avslutar med sockerpasta som formas som hjärnan och blod som är gjord på karamellfärg och sirap! Njut! 🧠 

Recept till din pälskling (hund) 🐶

Förbered silikon form (själv använder jag ögon formad) Mixa kelp, lax bitar, kefir och jordgubbar med en stavmixer. Förbered geléark sedan tillsätt i smeten. Häll ut i din form, låt stelna i kyl. Servera efter 1-2h! Uppskattas av mina pälsklingar och är en extra treat. 👻

Min ljusaste idé i halloweenmörkret… Överrumpla busungarna som ringer på dörren! Öppna smygande och säg lite viskande: “Bus eller godis?” Och sedan glatt: “Jag vill ha godis! Vad har ni att bjuda på?”

Se’n får man ett härligt överrumplat samtal med kvarterets barn :-) Därefter frågar man om de vill ha godis och så bjuder man på nå’t så klart. Men bara de som visar sina ögon för mig, får något. Ingen har hittills nekat.

Att sprida ljus och godhet är viktigt i dagens samhälle tycker jag. För mig blir halloween en markering att i mörkret bygga positiva relationer, som sänker mellanmänskliga trösklar och rädsla. Har aldrig drabbats av bus, snarare uppspelta ungar som drar vidare :-)

Tips på enkel utklädnad: En badrock, shorts/pyjamasbyxor, t-shirt, solglasögon, blond peruk/hår = The Dude från Big Lebowski.

Ha en underbar halloween. Kärlek till alla ❤️

Halloween tips: ät inte allt godis för då måste man köpa mer för att sedan ge till barnen….eller så äter du upp det köper mer och äter upp det med. 😅🙈

Användarnivå 2
Emblem

Då säger vi STORT GRATTIS till @Zeid Abu Abdo och @KlaraJohansson för påhittiga, unika, vimla-nära och härliga halloweentips. Ni kommer båda att få 5 extragig in på era abonnemang senare idag :skull_crossbones::ghost:  
Och stort tack till alla andra som deltog också, det har varit otroligt kul att få läsa era fantastiska tips! 

PS. @Induktion CLM står för Customer Lifecycle Manager, men Cute Little Monster kanske får bli min halloweenkostym i år! :yum:

Svara