News

Tävling! Dela dina bästa halloweentips och vinn 5GB

  • 19 October 2021
  • 49 svar
  • 6571 visningar
Tävling! Dela dina bästa halloweentips och vinn 5GB
Användarnivå 2
Emblem

Tjena alla monsterdiggare! Här kommer ett gästinlägg från mig, Kajsa!

Den viktigaste högtiden på året* är snart här, och det måste vi ju såklart fira. Men för en del kan halloween kännas svårt och jobbigt, vad ska jag egentligen klä ut mig till, hur ska jag pynta min lägenhet, vilken skräckfilm ska jag välja att titta på eller vilket halloweenigt recept ska jag laga/baka? Valmöjligheterna är ju många!

Så nu vill vi hjälpa er att hjälpa varandra! Kommentera ditt bästa halloweentips, valfri kategori, och få chansen att vinna 5GB! Som du förslagsvis kan använda på halloween till att streama en av skräckfilmerna som tipsats om här ;)

*Källa: 1 person på Vimlas kontor.

VINNAREN ÄR UTSEDD! Jag vill börja med att säga tack och så kul att så många av er gillade tävlingen och kom med så bra och välgenomtänkta idéer! Vinnarna den här gången är…
@Zeid Abu Abdo och @KlaraJohansson !! Skicka gärna ett stort grattis till dem båda och så önskar jag er alla en riktigt läskig Halloweeeeen 
:ghost:


49 svar

1ST

2nd :) Men först med tips :) 
Lite ansiktsmålning så kan man lätt bli en häxa el varför inte en superhjälte, det är alltid kul på Halloween :D

Användarnivå 2

Skulle klä ut mig till en av Vimlas ”maskoter” med stora huvuden och printa en stor QR-kod på ryggen och bröstet på dräkten. Vad leder koden till?

Svar: MIN TIPSLÄNK 😎

Spela Thriller av MJ och andra liknande gamla bangers, sen tar du boysen eller girlsen och klär ut er till vad ni nu vill och ta en Jack o Lantern (🎃) och sätt den utanför ditt hus. Umgås med nära och kära och ha det kul och käka godis. Kanske till och med kolla på en skräckfilm 💪😎👍

Mitt största tips till halloween är att göra det så enkelt som möjligt :blush:  Ibland kan det vara “overwhelming” med att pussla ihop en bra outfit. Så ta det du har hemma och låt fantasin flöda! Hittar man ingenting bra funkar det alltid att ta ett lakan och saxen :ghost:

Mitt bästa tips är både gott, ekonomi smart och kanske framförallt klimatsmart!

använd er av innehållet i pumpan för att göra pumpasoppa eller kanske en pumpapaj! På detta sätt får ni både en pumpa som dekoration, mat och ni slipper slänga i onödan!

Tips till Halloween-festen: alla gäster har ögonbindel och får stoppa ner händerna i olika byttor med äckliga saker. Uppgiften är att försöka gissa vad det är bara genom att känna. Extra kul blir det om man placerar byttorna i ”rätt” ordning så mer och mer fastnar på händerna. Exempel på äckligheter: likmaskar (kokta, kalla makaroner), gamla tänder (krutonger eller något annat som är sprött och torrt), blod (ljummen nyponsoppa), malna skelettdelar (vetemjöl), hjärna (rå, kall köttfärs), ögon (inlagda små paprikor eller körsbärstomater), inälvor (kokt, kall tjockare spaghetti)👻🎃🤢🧠🦴

Mitt bästa tips för en lyckad halloweenfest är att göra en god bål, helst röd eller illgrön och lägga i en massa halloweengodis som tänder, ögon, hjärnor och spindlar!! 👻🧠🦇

Samla ihop vänner och styr en halloween middag följt av halloween-films-maraton. Allt ätbart, under middagen såsom filmen, ska vara skräckinjagande (aka godisspindlar, döskallar, blodig tomatsoppa bland annat)! 

Mitt bästa tips från fler årig arrangör i vårt hus. 

 

Välkomstdrink i blodpåsar. 

Avspärrningstejp utanför huset. 

Smarta lampor utomhus som du programmerar att blinka och skrämma gästerna. 

Häng upp en läskig docka under en smart lampa som blinkar i mörkret. 

Med hjälp av maskeringstejp rita linjer runt ett lik. 

Sätt upp skelett i huset. Vi hittade ett kattskellett 😳.

Och klä ut dig och familjen till ett dött bröllopspar. 

Lycka till!

Kolla på Squid games så att du hänger med i alla memes. Finns även utklädnad också 🎃👻

Kolsyreis. Med kolsyreis och vatten i en skål får du en härlig rökeffekt, eller varför inte lägga den i bålet.

Eftersom pandemin inte är över så blir mitt tips en filmkväll med skräcktema, klassiska slashers som Halloween och Scream går alltid hem! 

Baka och bjud på ngt gott och läskigt. 👻 🎃 
Smördegskakor/pepparkakor, kristyr i olika färger och mandlar som naglar på häxfingrarna.

Muffins, geléhallon, chokladknappar och Oreokakor.

Marshmallows på grillpinnar, doppade i kristyr och strössel. Lakritsstång till ögon samt jelly beans som näsor.

Bara fantasin kan sätta stopp för en lyckad Halloween kväll. 🕷️

 

Chokladbollar som spindelkropp och hallon- eller kolasnören som 8 ben samt något kapat runt godis som ögon! 

Jag är ett levande bevis på att Halloween är på riktigt. Min födelsedag och ser ut därefter så jag behöver inte göra nåt extra alls för halloween. 

Mitt bästa tips är att ordna ett skräckspår i skogen som ni går när det blivit mörkt ute! Sätt upp rekvisita längs spåret som bidrar till en läskig stämning, ha någonting som plötsligt börjar låta när folk går förbi och låt några personer klä ut sig för att sedan försöka skrämma de som går förbi. De kan exempelvis skrämmas genom att plötsligt ta tag i någon eller hoppa fram när någon går förbi. Aktiviteten går självklart att anpassa så att den blir lagom läskig för barn, vuxna eller både och. :)

Jag har ju barn, så mina bästa halloweentips handlar om just dem. 
MYS, mys mys mys. Tänd ljus laga en läskig middag - en go to hos oss är möglig potatisgratäng och blodiga fingrar. 
Gå bus eller godis, en supermysig aktivitet för hela familjen, vi går tillsammans med kompisar från klassen för då blir det extra spännande. 
Titta på en film som är läskig men inte för läskig beroende på ålder 🤩 

Karamellfärg i muffins! Perfekta halloween-fikat! Grön för zombiemuffins (eller bara ”förgiftade muffins”), röd för blodsmuffins, blå för ailienmuffins och så vidare!

Jag vill tipsa om att se till att samla de nära och kära nu när restriktionerna har släppt för att det är det viktigaste som finns! Bjud in till pysselkalas med pumpor och pärlor!

Bjud in dina vänner över lite läskig grön spaghetti med blod(tomat)sås och lyssna på läskig musik och se en riktigt skräckigfilm! Alla är såklart utklädda till den onda versionen av sig själv

Tips: Åk till skogen för en riktigt förskräcklig upplevelse på Halloween. :-) Moahaahaaahaaaa.

Halloween-minne:
Jag och min familj åkte till skogen för att promenera en Halloween. Vi råkade gå fel väg och hamnade i tät vegetation. Mörkret började att falla och vi visste inte riktigt hur långt vi hade kvar att gå till bilen. Vi hörde ett jägarlag skjuta på avstånd och det kändes obehagligt eftersom det blev mörkare och mörkare runt oss. Plötsligt hörde vi ljud från en vildsvinsflock som verkade befinna sig alldeles i närheten av oss. I vår fantasi blev ljuden till gurglande och grymtande från zombies. Våra steg blev snabbare och snabbare och vi började att skråla så att vildsvinen och jägarna skulle uppmärksamma oss. Med skräckblandad förtjusning kom vi fram till bilen välbehållna när endast månen lyste upp vår väg. Tur att vi hade Vimla som kunde leda oss rätt med hjälp av GPSen!
 

Mitt bästa tips är att bjuda hem några vänner på pumpakarvning och bjuda på lite halloweeninspirerade godsaker. Släck lampor och satsa på brinnande lys för extra känsla. Så kul att se allas pumpor när man är klara!🕯 🎃🎃🎃🕯

Jag måste ändå tipsa om att fixa en riktigt rolig utklädnad och ha ett nice häng med sina nära och kära medan man kollar på en bra film☺️

Ska klä ut mig till eSIM för det är det läskigaste Vimla vet

Svara