Medlemsidéer

  • 21 February 2015
  • 0 svar
  • 3 visningar

Användarnivå 5
Emblem +4
  • Head of Support & Community
  • 1513 svar

Det har i veckan varit många bra diskussioner på forumet som kretsat om att inte enbart erbjuda ett bra pris utan också vilka mervärden (eller ”andra parametrar”, som parameter-Adnan uttrycker det) en operatör kan erbjuda. Jag tycker att det har varit riktigt roligt att få följa era tankar kring detta och att få höra vad, utöver pris, som gör en operatör bra och intressant.

 

Jag vet att ett bra pris är en grundförutsättning för att kunna finnas på marknaden, men jag tror också att mobilbranschen behöver bli mer öppen, hygglig och enkel vilket man inte kan uppnå enbart med att erbjuda ett bra pris.

 

Här har vi till exempel ett labb där man kan dela av sig med sina tips, tankar och idéer om hur vi kan bli bättre. Labbet är öppet och alla kan se och kommentera idéerna, och framförallt så är vi öppna med hur vi ser på dem och vad vi väljer att arbeta vidare med. Syftet med allt detta är att vi utvecklar Vimla tillsammans – alla medlemmar kan bidra till vilken riktning vi ska ta.

 

Det kommer in jättemånga idéer i labbet vilket är riktigt roligt att se. Många av idéerna är dessutom riktigt bra och saker vi om inte annat vill undersöka vidare. När en idé kommer in är det mitt ansvar att göra en första bedömning enligt vissa kriterier vi har. Det är viktigt att idén är tydligt formulerad, inte en dubblett samt praktiskt genomförbar. Om jag tycker att idén lever upp till detta så tar jag med den till ett priomöte.

 

Ofta väljer jag att låta en idé ligga ett tag innan jag kommenterar eller tar den till ett priomöte för att se hur resten av forumet tänker kring den, om det finns ett stort intresse/behov eller om någon har några förbättringsförslag. De bästa idéerna är de som har diskuterats grundligt och som många har en åsikt om, det gör det lättare för oss att få en uppfattning om hur viktig idén är för medlemmarna.

 

Priomöten hålls varje vecka och vi går där igenom allt som finns på agendan och som kräver någon form av utveckling. På mötet förklarar jag för resten av Vimla vad idén går ut på och vi har sedan en diskussion om idén är något vi vill lägga till på vår lista över aktiviteter som ska utvecklas. Listan betas sedan av efter hur vi har prioriterat saker.

 

På sistone, sedan i början av december, har vi haft mindre resurser än vanligt att lägga på att genomföra idéer då vi gjort en stor abonnemangsförändring (den vi gjorde i december) samt håller på med en redesign av hemsidan som vi lagt, och lägger, ned oerhört mycket tid på. Vi blir förhoppningsvis klara med den inom kort! Anledningen till att vi prioriterat detta högt är för att vi tycker att nya funktioner och ny design samt ett nytt abonnemang varit absolut nödvändigt för att vi ska kunna konkurrera på marknaden.

 

Det jag vill säga är att vi absolut inte glömt bort alla idéer som kommit in i labbet, vi diskuterar varje idé som kommer in och de är ett stort inslag både i våra möten men också hur vi planerar vårt arbete framöver. Jag ser verkligen fram emot att framöver kunna visa upp de medlemsidéer vi har utvecklat och det gör mig alltid lika glad när det kommer tips, idéer och förslag. Fortsätt med det! Jag vet att det låter lite klyschigt men tillsammans kan vi ju göra en riktigt bra mobiloperatör. 

 

Det blev mycket text, tur att man har lite extra tid att läsa nu när det är helg :)

 

Trevlig helg allihopa!

 

Petter


Svar

Var först med att svara!

Svara