News

Höststädningen på forumet är igång - detta är vad det innebär

  • 10 September 2021
  • 1 svar
  • 378 visningar

Användarnivå 4
Emblem +27

Hej alla! 

Nu har vi påbörjat arbetet med att arkivera trådar och eftersom forumet inte bara tillhör oss - utan även er som användare, så vill vi såklart inkludera er i processen och förklara vad exakt det innebär.

Tanken med arkivet är att underlätta informationssökandet för oss som gillar att hänga på forumet. Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt för er att hitta svar på de frågor och funderingar ni har. Därför har vi valt att arkivera alla trådar vars senaste aktivitet var för mer än 2 år sen och även trådar där innehållet inte längre är aktuellt. Till exempel en tråd om surfinställningar på en iPhone 4s är långt ifrån lika aktuell nu som den var för några år sen.

Andra trådar som också kommer att trilla in i arkivet är trådar som upprepas och som inte skapar något större värde för andra som läser tråden. Exempelvis; en tråd där användaren Bosse får hjälp med att flytta sitt nuvarande nummer till oss, eller en tråd där användaren Anna får hjälp med aktivera sitt SIM-kort. I de här trådarna så hjälper svaren bara den specifika användaren och inte communityt i stort.

Det klart bästa med forumet är att ni alla kan ställa olika typer av frågor, komma med alla möjliga sorters feedback och idéer - därför kommer vi såklart aldrig att väga in ifall en tråd är i en positiv eller negativ klang innan vi arkiverar den, utan vi kommer bara att kika på tiden för den senaste aktiviteten och ifall tråden kan hjälpa fler.

Trådarna i arkivet är levande och man kan alltid kommentera i en arkiverad tråd om man vill. Är det så att aktiviteten i en tråd ökar så kommer den att flyttas ur arkivet eftersom tråden då är aktiv igen.

Vi ser supermycket fram emot ett mer uppdaterat och aktivt forum för oss alla - vi hoppas att ni håller med! 
:raised_hands::heart_eyes:

 

Uppdatering av inlägget den 5/10-21: 

Vi har ändrat systemet för arkiveringen. Nu arkiverar vi trådar vars senaste aktivitet var för mer än 1 år sedan, med undantag för trådar som har +5 svar och som fortfarande är relevanta. (OBS! Inga trådar tas bort, de flyttas endast över till vårt arkiv.)


1 svar

Användarnivå 5
Emblem +2

Men är det inte bättre att radera trådarna helt och köra en nystart? Ni har ju gjort riktigt bra informativ sida gällande APN m.fl, bättre folk hittar de än andra trådar gällande det där inforn kanske är felaktig.

Om man söker på google och tråden har flyttats till arkiv så blir det väl ett felmeddelande?
Sen ser jag ingen nytta med att medlemmar kan svara på trådar som är 6 år gamla, hehe.

Svara