NYHETER

Hjälp andra och få extrasurf!

 • 9 October 2020
 • 8 svar
 • 1012 visningar
Hjälp andra och få extrasurf!
Användarnivå 6

Redan när vi lanserade Vimla var tanken att vi ska hjälpa varandra att få det mesta och bästa från våra abonnemang. Denna enkla idé är en som vi vill behålla och vårda!

 

Vi älskar när vi ser er hjälpa varandra här i forumet och vill uppmuntra detta ännu mer genom att belöna dig när du ger riktigt bra hjälp. 


Med detta i åtanke vill vi prova ett test! När du svarar på en fråga ställd här i forumet, kan du nu tjäna extrasurf på ditt abonnemang!

Det funkar så här: visst när man ställer en fråga i forumet kan frågeställaren också välja att markera ett svar som “Bästa svar”. Det här är ingen ny funktion, men från och med idag kommer vi börja belöna dessa “Bästa svar” med extra surf - varannat insamlat “bästa svar” ger dig 1 GB extrasurf till din surfpott! Det lönar sig att göra en god gärning. :wink:

 

På din profilsida kan du se hur många “Bästa svar” du har samlat!​​​​

 

Reglerna

 

Japp, det finns alltid några regler att förhålla sig till:

 1. För vartannat “Bästa svar” en annan användare ger dig får du 0,5 GB extrasurf till ditt Vimla-abonnemang.
   

 2. Extrasurfen läggs på ditt abonnemang i hela GB vid varje månadskifte (dvs. när din surfpott förnyas). Det betyder att du får din första extrasurf när du samlat in 2 ‘Bästa Svar’, som läggs på ditt abonnemang i form av 1GB extrasurf vid kommande månadsskifte.
   

 3. Det är endast trådskaparen eller forummoderatorer som kan markera ett svar som ‘Bästa Svar’. Du kan inte markera ditt eget svar till din egen fråga som ‘Bästa Svar’. Ifall trådskaparen inte markerar ett bästa svar, kan en moderator göra det förutsatt att det finns ett svar som är hjälpsamt.
   

 4. Vi granskar svar markerade som "Bästa svaret" för att säkerställa att de är av hög kvalitet och kan vara användbara för andra i forumet.
   

 5. Man kommer inte få extrasurf retroaktivt, alltså för bästa svar man skrivit innan vi påbörjade testet.
   

 6. Ifall vi misstänker missbruk (till exempel att man svarar på frågor man själv ställer, eller liknande) kommer vi inte ge ut någon extrasurf.
   

 7. Detta är ett test och vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra förutsättningarna (till exempel antal bästa svar eller hur mycket surf vi ger) eller upphöra med att ge extrasurf helt och hållet. Men vi hoppas att det kommer funka bra och göra alla på forumet glada :)

 


8 svar

Användarnivå 6

Hej @Spotify,

Tack för din kommentar! Det stämmer att det har varit en planerad funktion i forumet dock inte något vi kunde genomföra direkt när vi lanserade forumet. I inlägget du hänvisar till skrev jag en förklaring om detta för några månader sedan. 

Nu har vi kommit fram till att kunna testa detta på riktigt och då har jag lagt upp det som en nyhet då det nu är aktuellt. Som jag förklarar ovan i den sista punkten förbehåller vi oss rätten att när som helst ändra förutsättningarna och har då valt att ge 1GB för varannat svar.

Jag förstår dock att i början var vi inte tydliga nog med att det var inte aktuellt vid lansering av det nya forumet och vi belönade dig ändå med en fin mängd extrasurf som ett tack för din stor insats du har gjort med att hjälpa andra här i forumet. Detta var dock inte en del av gamificationtestet, utan något jag gjorde just för dig.

En GB för vartannat bästa svar är en schysst belöning, men vi kommer kontinuerligt överväga det och justera om vi ser att det är för lite, eller för mycket. 

Jag vill återigen tacka dig för att du svarat så ofta på olika trådar och bidragit med hjälpsamma svar, och hoppas du vill fortsätt framöver med det och vara en förebild för andra användare här i forumet!

 

Användarnivå 6

Hej @Spotify,

Det är riktig bra feedback! Som du nämnde, syftet är att motivera folk att hjälpa varandra. Vi kör dock en viss tid på det vi bestämde ovan i alla fall en månad för att kunna bättra mäta resultaten och justera därpå. :slight_smile:

Användarnivå 6
Emblem +50

Ni har alltså lurat mig. Från början när ni lanserade det nya forumet så sade ni att man fick extra surf om man hjälpte andra i forumet vilket jag gjorde. Jag väntade och väntade att bli tilldelad med extra surf men den kom aldrig. Nu säger ni att allting räknas från och med nu. Ni borde ha sagt det från början. Allt mina svar som jag har svarat räknas alltså inte, så dåligt!. Tycker ni har lurat mig!

Användarnivå 6
Emblem +50

@Emil_Vimla

Att hjälpa andra och tjäna extra surf är en ganska bra ide men jag ser en stor nackdel för användare som har massa sparade surf. Eftersom man måste förbruka månadens surf först och alla sparade surf först innan man kan använda dessa intjänade extra surf. I mitt fall så kommer jag inte att kunna förbruka en enda megabyte på mina hela 107 bästa svar pga jag har för mycket sparade.

Mitt förslag är att få använda dessa extra surf först. Det måste finnas fördelar till personer som hjälper andra annars faller hela iden. Och det är inte 10-12 GB vi pratar om, det handlar om max 1-3 GB bara per månad.

Vad tycker du?

Användarnivå 6
Emblem +54

Hej @MichaelF,

Jag förstår ditt resonemang om att extrasurfen tappar lite värde för dig och andra som har väldigt mycket surf sparad och att extradata därför bara brinner inne. Extrasurfen är i grund och botten tänkt att vara som en “livboj” att kunna använda när den vanliga datan tar slut så att man slipper köpa ny surf. Att du varit helt outstanding här på forumet tror jag inte någon av oss som sitter här kunnat missa och att du nu har ett lyxproblem med att du tjänat ihop så pass mycket surf och vill kunna nyttja den förstår jag verkligen!

Som det ser ut i dagsläget i våra system är all extradata likvärdig och behandlas på samma sätt oavsett om den kommer från ex. en julklapp, köp på MV eller för "bästa svar" i forumet. För att “bästa svar” surfen ska undantas från detta och dras först så hade vi behövt bygga om hela strukturen för hur surf förbrukas och det är något som tar väldigt mycket tid och utvecklingstimmar. Hur svårt det är och hur lång tid en sådan ändring skulle kunna ta är lååååååååångt över min kunskap i området så jag vågar inte ens spekulera.

Som det ser ut just nu finns det inga planer eller något utrymme för att se över en sån ändring då våra utvecklare har fullt upp med andra projekt men självklart tar jag vidare din feedback till ansvarig avdelning för att se om något sånt ens skulle vara möjligt i framtiden.

Användarnivå 6
Emblem +50

@Emil_Vimla

Jag förstår dig och hur hela systemet fungera med kodning mm och det är inte lätt.

Jag brinner på att hjälpa användare här och vara själv uppdaterad på vad som händer på Vimla men pga att jag inte kan nyttja mina intjänande surf så känns det ändå lite meninngslös att fortsätta när jag inte får någonting tillbaka.

Jag kommer tyvärr att dra ner min aktitivtet här på forumet pga av det men så klart titta jag in ibland om inte ni kan lösa det på ett bättre sätt för mig.

 

Användarnivå 6
Emblem +54

@MichaelF,

Det är tråkigt att du känner så och det hade varit ett enormt tapp för oss om du valde att dra ner på din aktivitet i forumet då du är en av dem som överlägset hjälper våra användare mest i forumet!

Jag vill ändå försöka hålla dörren öppen för eventuella ändringar kring upplägget så om det inte skulle vara möjligt för extrasurf för “bästa svar” att dras före månadssurfen har du några andra förslag på vad som skulle kunna vara en morot för att fortsätta?

Det finns såklart ingen garanti på att ändringar i upplägget kommer att ske då det inte är jag som tar dessa beslut men förslag som kommer upp här kommer bollas vidare uppåt i leden för att se vart vi landar.

Användarnivå 6
Emblem +50

Hej @Emil_Vimla

Glad att höra att du är öppen för en diskussion. 

Jag har en toppen idé som jag tror verkligen på. Idén kom från ingenstans, den bara dök upp efter när jag läste ditt svar. Det är win win för oss båda.

 

Idag får vi en Bästa svar för motsvarande 0,5 GB.

Jag vill istället ha ett Bonus system där ett Bästa svar motsvara 22,5 kr. 2 st Bästa svar ger 45kr.

Pengarna eller antal bästa svar kan man sedan växla mot att köpa extra surf när man vill. Så tex i mitt fall så kan jag tanka när jag behöver det annars försvinner dom ju i det gamla systemet. Pengarna kan man endast köpa surf med, ej kunna avdrag på abonnemangsavgiften och såklart kan man inte ta ut dom som riktiga pengar.

Och det ska finnas ett tak på hur mycket man kan spara, så man kan inte spara hur många bästa svar som helst. Kanske max 100 bästa svar? 100st Bästa svar motsvara 50GB. 

 

Grejen med hela idén är att man kan köpa extra surf när man vill. Och ni slipper den arbetstiden att manuellt lägga in extra surf varje månad.

 

Går säkert att finslippa lite på iden men det var min spontana förslag. Annars är det typ man får rabatt på månadskosntanden men det vill ju inte Vimla antar jag.

 

@Emil_Vimla vad tror du om det?

 

 

Svara