Farväl till långa uppsägningstider

  • 10 December 2014
  • 1 svar
  • 103 visningar

Användarnivå 5
Emblem +4
  • Head of Support & Community
  • 1513 svar

Idag skriver Post- och Telestyrelsen på sin site att imorgon, den 1 maj, så införs nya regler kring uppsägningstid. De nya reglerna innebär att teleoperatörerna inte får ha mer än en månads uppsägningstid istället för tre vilket mer eller mindre  är standard idag. För dig betyder det att det blir enklare att byta operatör helt enkelt. Äntligen.

Det många inte vet eller upptäcker när de försöker byta operatör är att inte nog med att det finns bindningstider som låser en. När man sen vill säga upp sitt abonnemang så poppar det upp en uppsägningstid, denna sluga lilla uppfinning. Rent konkret gör den att du är tvungen att betala för ditt abonnemang ytterligare en period, oftast hela tre månader. Dyrt.

När vi började fundera på hur Vimla skulle kunna funka, började vi så klart med att fundera på hur de andra operatörerna gör och så frågade vi en massa människor vad de tyckte funkade bra med mobilabonnemang och vad de skulle vilja förändra. Vi förstod snabbt att det här med bindningstider var nåt de flesta ville slippa. Många vill inte binda upp sig i långa avtal med en operatör eftersom det är svårt och veta om man hittat det bästa erbjudandet. Dessutom hade många bittra erfarenheter av att dagen efter de tecknat ett abonnemang med 24 månaders bindningstid så sänktes priset. Surt.

Så vi började undra; vad skulle hända om vi tog bort inte bara bindningstid (eftersom vi inte säljer några mobiler behöver vi inga bindningstider) utan även uppsägningstiden? VI började räkna och så frågade vi folk med mobilabonnemang vad de skulle säga. Svaret var tydligt och uppsägningstiden rök. Hej då!

En annan härlig sak som införs imorgon är att de operatörer som säljer mobiler till sina abonnemang inte längre får ta betalt för att låsa upp dem efter bindningstiden är slut. Även det gör det ju enklare att byta och mindre kostsamt.  Sweet.

 

Här kan ni läsa vad PTS skriver: http://www.pts.se/sv/Nyheter/Telefoni/2014/Lattare-att-byta-operator/


1 svar

Hej

jag undrar hur lång min uppsägning av abonnemang är

Svara