Nummerflytt hur lång tid

  • 14 oktober 2015
  • 12 svar
  • 147 visningar

Hej

Bokade vimlas abonemang den 2 okt, men mitt nummer har inte flyttats ännu.

Hur lång tid tar det?


12 svar

Användarnivå 6
Emblem +5

@Ulla när du blev medlem så borde du fått ett datum och det borde även stå i brevet du fått från Vimla, så kika där 😉 Normalt brukar det ta ca 2 veckor, så flytten borde ske när som helst.

Hej 

Det står bara inom 10 dagar och att jag ska få sms dagen innan.

Jag kör på mitt gamla simkort så länge, men smset  borde ju komma på det också

Användarnivå 6
Emblem +5

@Ulla jag är osäker på det. Men du kommer att märka det genom att ditt nuvarande kort slutar att fungera runt 02-03 en natt. Därefter är det bara att sätta in det nya på morgonen och börja använda det ;)

 

Välkommen till Vimla föresten!

@Ulla Dubbelkolla med supporten hos din gamla operatör så att numret är tillgängligt för en flytt.

Användarnivå 6
Emblem +5

@Fredde man får besked om avslag när man väljer att portera numret. Så har inget avslag skett så är flytt på gång. Såg även att @Ulla nämnde 10 dagar, det avses 10 arbetsdagar och det har det ju även inte gått än.

Användarnivå 5
Emblem +4

Varmt välkommen till forumet @Ulla! Jag tog en titt och ditt nummer flyttas till oss i morgon natt. Du borde fått ett mail som bekräftade detta i samband med beställningen, men det kanske hamnade på avvägar :) 

Tack @Petter 

Då vet jag....får hoppas resten flyter på normalt.:smileyvery-happy:

Tio dagar till två veckor känns ju onödigt lång tid för en nummer flytt. Tycker jag.

Går det verkligen inte att korta ner den tiden? Känns lite som 1975 då Televerket skulle komma och installera nya tele-jack. 🙂. 

Användarnivå 6
Emblem +5

@Funkfingers det skall gå att korta ner den, så fort du fått ditt SIM-kort så kontakta Vimla t.ex. genom chatten och be de starta flytten så snart som möjligt. Känner du dig vågad så kan du även kontakta de innan du fått ditt nya simkort. Då bör det bara ta några arbetsdagar innan du har numret flyttat.

 

Anledningen till den väl tilltagna tiden är dels för att du skall ha hunnit få ditt nya SIM-kort. Är ju tråkigt om det gamla slutar fungera innan du fått det nya och folk inte kan nå dig "under" bytet.

 

Chatten hittar du här:

https://vimla.se/kontakt

 

Välkommen till Vimla förresten :catwink:

Det är just det som hänt. Mitt gamla abonnemang har löpt ut och det tar evigheter innan mitt gamla nummer börjar fungera med det nya abonnemanget.

Sim kortet skickas ju dagen efter man registrerat sig för ett nytt abonnemang så det kommer inom ett par dagar.

Sedan ska det ta ytterligare 10 eller fler dagar innan det nya numret börjat gälla.

Känns lite bakvänt.

Även om jag visserligen fått ett tillfälligt nummer att använda under tiden så blir det struligt.

Fattar inte att det ska ta sådan tid. 

Användarnivå 6
Emblem +5

@Funkfingers okej då är jag med, kontakta Vimla så fort du hinner och gärna genom chatten så kan de säkert sätta igång flytten betydligt snabbare ;)

 

Att de tar 10 dagar vanligtvis är ju av säkerhetsskäl och i de flesta fall så har man ju kvar sitt gamla abonnemnag tills bytet och i och med bytet så avslutas det gamla abonnemanget automatiskt.

Användarnivå 4
Emblem +1

@Funkfingers Jag kan fylla i med att det behöver gå tre helgfria arbetsdagar från begäran om nummerflytt till att själva flytten genomförs. Så om du gör som @Michael sa och tar kontakt med Vimla via chatten idag, måndag, så kommer du kunna få numret flyttat på fredag.

 

Välkommen till Vimla! Du kommer trivas.

Svara