Flytt från 3 till vimla

  • 21 december 2015
  • 11 svar
  • 24 visningar

Hej !

Hur går man tillväga ?

Jag vill behålla befintligt nummer, har 3månaders uppsägning

och vill starta Vimla någon gång i slutet av uppsägningstiden

för att slippa betala dubbelt.

Sköter Vimla allt eller ska jag säga upp till tre och tala om att det ska porteras ?

 

Mvh Tore

 

 

 


11 svar

Användarnivå 6
Emblem +6

Du måste själv säga upp ditt abonnemang hos 3, säg också att du portera nummret. När du närmar dig slutet på uppsägningstiden beställer du ett abonnmang hos vimla. Svårare än så är det inte.

Kan man inte beställa nu och flytta fram datumet för nummerflytt.
Så gjorde jag, fast det rörde sig om en månad.
Användarnivå 6

@Fredde, eftersom @Peppadew vill slippa betala dubbelt räcker det inte med att flytta fram datumet för porteringen. Om inte Vimla erbjuder senare uppstart av abonnemang måste man göra som @MikaelE föreslår. Hur som helst så verkar det enklast.

Ja fast man betalar ju inte föräns man aktiverar abonnemanget. Alltså ingen dubbelkostnad.
Användarnivå 6

Är du säker? Jag beställde i slutet av en månad och fick min första räkning bara dagar efter, innan jag ens stoppat in SIM-kortet i telefonen. Mitt nummer var inte heller porterat när räkningen kom. Så åtminstone när jag blev medlem i våras funkade det inte som du säger, men det kanske har ändrats?

Användarnivå 4
Emblem +1

Det är som du skriver, @mlo. Abonnemanget aktiveras vid beställning/när SIM-kortet skickas ut. Den månaden beställningen görs betalar man ingen månadsavgift men vid nästa månadsskifte betalar man månadsavgiften, oavsett om och när en nummerflytt sker.

 

@Peppadew Välkommen till forumet! :smileyhappy: Gör som @MikaelE skrev och ungefär två veckor innan uppsägningstiden går ut gör du en beställning av Vimla-abonnemanget. Beställer du nu kommer du betala dubbelt! Använd gärna någons tipslänk här i forumet så får både du och tipsaren 10 kr rabatt på månadsavgiften varje månad.

Användarnivå 6
Emblem +5

Du hann före @Adnan ;)

 

Men precis som du och @mlo skriver så aktiveras det direkt vid beställning. Min syster beställde ett här om dagarna och det blev direkt aktiverat till synes.

Användarnivå 6

Får gratulera till rekryteringen @Michael ;-)

Användarnivå 6
Emblem +5

@Peppadew något som kan vara värt att nämna är att du skall säga upp abonnemanget för att det skall stängas men att numret hålls öpppet för flytt. Säg inte upp det till ett kontantkort! Skulle du ändå säga upp det till ett kontantkort så skall du inte beställa Vimla förrän ditt kontantkort är i bruk. Allt detta för att minimera extrakostnaden ;)

 

@mlo jag kunde inte "tipsa" henne då hon fick en bättre deal från sin förra operatör och jag orkade inte bråka med ogiltiga länkformat eller vad @Petter brukar kalla det :P

Tack allihopa för engagemanget :smileyhappy:

Blir till & ringaTre imorgon då !

 

Användarnivå 6

Det var så lite så. Lycka till och återkom om du stöter på problem! 

Svara