F.A.Q.

Filter FAQ

  • 28 maj 2020
  • 2 svar
  • 2093 visningar
Filter FAQ
Användarnivå 7

Du som har Vimla 2.0 får chansen att använda vår egna app Filter, en app där du väljer vilka som får ringa dig. Alla andra som försöker nå dig omvandlas till pushnotiser, så att du kan ringa upp när det passar dig. Dessutom får du se namnet på alla som försöker ringa dig, bra va?

 

Appen kan laddas ned genom Google Play eller AppStore.

 

Nedan så kommer svar på de vanligaste frågorna, du är även varmt välkommen att skriva i tråden nedan eller kontakta oss i supporten om du har en fråga som int finns med.

 

Stängs mina filter av om jag raderar Filter-appen?

NEJ! Det är viktigt att du stänger av dina filter innan du raderar appen från din telefon. Om du har något filter aktivt när du tar bort appen kommer det att förbli aktivt även efter att appen är raderad. Du kommer då inte att få några pushnotiser för samtal som blockeras.

 

Hjälp! Något strular med min Filter-app och jag kan inte lösa problemet själv.

Kontakta oss i supporten antigen via chatt eller här i forumet så kommer vi att åtgärda det så snart som möjligt.

 

Kommer de som är favoriter i min telefons kontaktbok att bli favoriter i Filter-appen också? Dvs, kommer de kunna ringa mig som vanligt?

Nej, de som är markerade som favoriter i din telefons kontaktbok räknas inte som favoriter i Filter-appen. Du måste själv välja vilka som är dina Filterfavoriter i Filter-appen.

 

Hur vet Filter-appen vem det är när ett okänt nummer ringer mig? :thinking:

Våra fantastiska vänner på Hitta.se hjälper oss att veta vem som ringer.

 

Vilken data lagrar ni om mig?

För att Vimla Filter ska fungera som förväntat måste vi lagra de telefonnummer som ska kunna ringa dig som vanligt. Dessutom lagrar vi listan av blockerade samtal för att du ska kunna se listan av blockerade samtal i appen.

 

Kan jag fortfarande använda appen om jag avslutar mitt Vimla-abonnemang?

Tyvärr, den här appen gäller endast för Vimla-medlemmar. Men du är alltid välkommen att komma tillbaka till Vimla om du vill använda Filter-appen. :slight_smile:

 

När jag ringer via Filter-appen, är det ett samtal över data eller ett normalt samtal?

När du ringer via Vimla Filter görs ett vanligt samtal från telefonen.

 

Varför blockeras inte Facetime-samtal på min iphone?

Filter blockerar endast vanliga samtal och inte så kallade VOIP-samtal, dvs samtal som rings via andra appar.

 

Jag väntar samtal från min doktor som alltid ringer från dolt nummer. Kan jag lägga till doktorns nummer som favorit?

Om du väntar samtal från dolt nummer rekommenderar vi att du slår på Filtret “Dolda nummer”. Då släpps alla samtal från dolda nummer fram.


2 svar

Hej!

Använder Vimla-abonnemang till mina barn. Filter-appen verkar användbar för att slippa säljsamtal mm. Största problemet har varit samtal från utlandet. Ser inte någonstans i informationen att det går att blockera samtal utanför Sverige. Är detta inte möjligt? Om inte, så hoppas jag ni lägger till det i nästa release.

Mvh.

/Mikael

Filter på facetime vore tacksamt då de flesta i min bekantskapskrets ringer på facetime. Såg att det inte fungerar i nuläget men kanske något ni kan göra i framtiden.

Svara