DRIFTSTÖRNING

✅[LÖST] DRIFTSTÖRNING 2021-02-02: Påverkar SMS och Tal

  • 2 February 2021
  • 11 svar
  • 849 visningar

Användarnivå 6

Vi har en pågående driftstörning sedan 17:18 som påverkar alla inkommande och utgående samtal och SMS. Vi felsöker problemet. Nödsamtal påverkas inte men nödmeddelanden kan ha påverkats.

 

Uppdatering 2020-02-02, 18:05

Vi har identifierat orsaken till problemet och vi fortsätter att övervaka händelsen och jobbar med att lösa problemet så fort som möjligt.

 

Uppdatering 2020-02-02, 18:22

Våra tekniker har utfört en lösning till problemet och vi fortsätter att övervaka läget. Vi ser i systemet att SMS och samtal börjar återgå till vanlig service.

 

Uppdatering 2020-02-02, 20:18

Problemet anses vara löst nu och alla tjänster fungerar som vanligt igen. Om du upplever att en eller flera tjänster fortfarande inte fungerar kan du testa starta om mobilen.


11 svar

Jag har precis beställt ett abonnemang hos er och detta skulle ha aktiverats 1/2, jag har dock sedan nummerflytten inte kunnat ringa eller ta emot sms. Kan detta ha och med driftstörningen eller är det något som har gått fel med nummerflytten/mitt abonnemang? Mvh Hanna

Användarnivå 6

Hej @Hanna Palm,

Tack för ditt meddelande! Jag har kikat på ditt abonnemang i vårt system och allt ser bra ut med din nummerflytt som gick igenom vid tolvslaget i morse. :slight_smile:

Jag kan på rak arm inte se något som skulle orsaka det du upplever och vill dubbelkolla att det endast som är påverkat är:

  • inte kunna ringa ut
  • inte kunna ta emot SMS

Dvs, det går att ta emot samtal samt skicka SMS utan problem, samt att surfa som vanligt? Jag vill be våra tekniker att kontrollera att allt stämmer på ditt abonnemang dock kommer först kunna göras imorgon tidligt. Under tiden vill jag be dig att testa starta om mobilen utan SIM-kortet i (och sätt det i efter omstart) samt testa låsa mobilen till endast 3G och se om det ändrar läget.

 

Helt plötsligt ikväll fungerar inte pinkoden till kortet. Kan det ha med detta fel att göra?

Användarnivå 2

18:53. Fortsatt problem med samtal. Det går att ringa ut & få samtal ibland nu. Typ 50%. Men ena parten hör ingenting. Knäpptyst i luren för den ena parten. 

Mitt problem är nu löst

 

jag har inget mobilnät sedan idag 3/2 kl 13:00.  kan inte göra några samtal.

Samma här. Inga samtal eller sms funkar. Malmö-regionen. 

Funkar ej här heller.  Utanför Tomelilla

Skövde, inget nät......... Min syster fyller 4 idag så vore ju trevligt om jag fick ringa och gratta! -.-

Mitt sms problem är kvar just nu klockan 1339 den 3 februari

🤔

Jag kan ringa ut men jag får inga sms förrän jag ringer samtal och ingen kan ringa till mig!

Svara