TxtNation???

  • 23 oktober 2019
  • 6 svar
  • 841 visningar

Hej! På min nästa faktura ska jag betala 180kr ist 30kr!! På spec:en står det att det är en betaltjänst TxtNation som drar 50kr/v. (8/10, 15/10 och 22/10) Detta är inte något jag beställt eller godkänt, så vänligen redigera min faktura, tack!!!

Mvh Christina Åsberg


6 svar

Användarnivå 5
Emblem +6

Hej @Christina-Åsberg
Kostnaderna du ser från TxtNation förmedlar vi enbart åt dem. Detta är en betaltjänst men jag vet inte exakt vad dem gör. Efter en snabb googling hittar jag detta https://www.txtnation.com/

Om du inte köpt dessa betaltjänster bör du göra en polisanmälan om någon annan använt ditt abonnemang utan din vetskap. Om du vet att någon ex. lånat din mobil de datum som debiteringarna skett så bör du höra med den personen.
Vad exakt köpen gäller kan vi inte se, utan då behöver du kontakta TxtNation, vilket du även behöver göra i samband om du gör en polisanmälan för att bestrida köpen. Kontakta annars gärna vår support, rekommenderar chatten, så kan vi hjälpa dig med detta.

Mvh

Exakt samma sak har hänt på min 10-åriga sons telefon. Utan att han har gjort något, inte beställt några tjänster eller liknande dök två sms upp som kostade 50:- styck. Han hade dock närvaro nog att skriva ”stopp” som gjorde att ”prenumerationen” avslutades.

 Hur ersätts vi för detta?

Vänliga hälsningar

Samma sak har hänt mig. Vid kontroll av den mycket höga räkningen visade det sig att totalt 950 kr till TxtNation och Instarena lagt till på fakturan. Så nu skall det kollas upp hur man kan få tillbaks pengarna...

Användarnivå 5
Emblem +53

Hej @Robopop @ThomasN,

Vimla endast förmedlar kostnaden åt företagen så för att bestrida kostnaderna/ få tillbaka pengarna är det till TxtNation och Instarena ni vänder er för detta.

Jag vet hur man kan lyckas få tillbaks dina pengar. I mitt fall upptäckte att räkningen blivit väldigt hög på min minderåriga sons telefon. Två olika prenumerationer från olika telefonnummer. Jag gjorde anmälan till Etiska Rådet för Betalteletjänster (ERB) https://www.etiskaradet.se. Ett par dagar senare har jag fått meddelande att båda företagen skall betala tillbaks pengarna och en har redan betalt ut beloppet. Så in och gör en anmälan.

Hej,

 

Min 12-åriga son har också utan att vara medveten om det börjat prenumerera på txtNation och jag har följt ThomasNs råd och anmält det till etiska rådet.

@vimla Hur kan jag välja/göra så att min son inte ska kunna prenumerera på denna och liknande betaltjänster? 

Svara