Till vem betalar man med kortbetalning?

  • 9 October 2019
  • 6 svar
  • 201 visningar

Till vem betalar man vid kortbetalning ? Någon dragning ar ej skett i denna månad. Har försökt via chatten få svar men fått att det är Stripe.

Jag ville kontakta Stripe och få reda på om allt var OK ,men den länk som jag fick gick till en Amerikansk sida så troligtvis finns det ej ett Svenskt kontor.

Är det så att om man betalar via kortbetalning så betalar man till ett Amerikansk bolag som ej har kontor i Sverige.? Rätta mig om jag har fel.Finns ingen upplysning på er hemsida eller att man fått något meddelande att så är fallet.Om man får problem då måste man således skriva på Engelska.


6 svar

Användarnivå 3
Emblem +1

Hej @Yvonne-Kristensson!

Jag har kikat på ditt abonnemang, och du behöver gå in på Mitt Vimla > betalningar och uppdatera din betalmetod. Just nu har vi inget kort registrerat att dra kostnaden ifrån.
Så fort du har gjort detta kommer ett nytt dragningsförsök genomföras från kortet! 👍

Din betalning genomförs av Stripe, men pengarna går direkt till oss. Får du problem med betalningen så är det alltid oss du ska kontakta.

Mvh Mimmi

Var finns tidigare uppgifter om mitt kontokort? Dessa ändrade jag den 4 September

Användarnivå 5
Emblem +20

Hej @Yvonne-Kristensson

Tidigare registrerade du dina kortuppgifter med Klarna då det var dem vi hade innan som betalpartner. Nu registreras dem med Stripe.
Gällande din oktober dragning så har denna inte skett men vi kommer göra ett nytt försök och du kommer få information av oss via sms dagen innan denna dragning sker. Skulle något fel ske så kommer du klart få information av oss. Om allt går bra så sker dragningen från det kort du senast registrerade.

Mvh

Hej

Felet med att ej kunna dra pengar från mitt kontokort är att banken godkänner endast två stegs gokännade vilket ej sker om man slår in sitt kontokortnr på er hemsida.Gör man ej detta så verkar det som att system kastar ut kontokortnummret eftersom ingen betalning kan ske. Det verkar som att ej att system är byggt för detta.Kontakta mig när det fungerar med två stegs godkännande och att man får en QR CODE0Å

Hej Jag ändrade mitt betalning till kortbetalning den 4 september så då gäller det från oktober månad .

Varför skall jag uppge mitt kontonummer till en oskyddad sida ?

Varför är det ej en krypterad sida ? (HTTPS)

Vem är det som registrerar mitt kort (Vimla är ju ingen bank)

Kan den som man registrerar mitt kontokort klara av 2 stegs säkerhet med bank id ?

Jag vill ha ett riktigt svar på mina frågor ej en masssa svammel.

Har försökt att få klarhet med minna frågor såväl i forumet och via chatt men det verkar som ni ej vet hur det fungerar utan en massa bortförklaringar ej sakligt
Användarnivå 5
Emblem +20

@Yvonne-Kristensson

Nedan följer svar på de frågor du ställde i din senaste post.

Varför skall jag uppge mitt kontonummer till en oskyddad sida ?
- Våran hemsida är ej oskyddad, men jag är osäker på vad du menar? Gäller det mobilbank id för kort eller något med själva hemsidan du anser är oskyddad?

Varför är det ej en krypterad sida ? (HTTPS)
- Våran sida är krypterad. Om du loggar in till mitt.vimla.se så ser du i adressfältet att det står https://mitt.vimla.se/mitt-vimla/
D
ock ser du troligtvis bara mitt.vimla.se/mitt-vimla/. Om det inte syns varken http eller https så är du på https fast din browsern inte visar det helt enkelt.

Vem är det som registrerar mitt kort (Vimla är ju ingen bank)
- Vår betalpartner för kort är Stripe. Det som sker när du registrerar ditt kort är att det registreras med Stripe som sköter dragningen. När du lägger in ditt kort via mitt.vimla.se så görs det direkt hos dem då vi har koppling emellan oss.

Kan den som man registrerar mitt kontokort klara av 2 stegs säkerhet med bank id ?
- Väljer man kort som betalmetod så ska man skickas vidare till verifiering via ens bank om detta krävs.

Fungerar detta inte för dig behöver vi felsöka varför du inte skickas vidare till verifiering. Sker det oavsett vart du loggar in om du kan testa olika webbläsare?

Mvh
Svara